ASLINDA hizipler, ayrılıklar, parti içi çekişmeler, sadece Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Teşkilatında değil, geçmişten beri her partide var olan bir gerçektir.

İktidar partisinin içinde yok mu hizipleşmeler? Elbette vardır ama iktidar olmanın gerektirdiği bir endişe ile bu ayrılıkçılık, MHP’deki kadar gün yüzüne çıkmıyor.

Aslına bakarsanız bu hizipleşmeler, parti içindeki muhalefetin, parti içi iktidarı eleştirmesi, muhalefet olması, demokrasinin de bir gereğidir.

Önemli ve asıl olan şey, parti içi çekişmeleri seçim sürelerinde bir kenara koyabilmek ve elele verip çalışabilmektir

Böyle bir girizgahı neden yaptım?

Önceki gün MHP eski Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan’la sohbet ettim.

Biliyorsunuz Özkan, parti içi muhalefetin önde gelen isimlerindendir.

“Siyasetin havası ne durumda Başkan?” diye takılarak sorduğumuz soruya aldığımız yanıt karşısında şaşırmadık desek yalan olur çünkü Özkan, adeta hala partideki başkanlık günlerindeymişcesine cevap verdi ve, “Milliyetçi Hareket Partisi için her şeyin lehimize olduğu, vatandaşın her zamankinden daha fazla teveccüh gösterdiği seçim atmosferinin içindeyiz. Bizim büyükşehiri kazanmamamız için hiçbir neden yok. Ben bu seçimi alabileceğimize çok inanıyorum…” dedi.

“Peki Başkan” dedim, “Sen mevcut il yönetimine muhalif değimliydin, ne oldu hayırdır, barış anlaşması mı yapıldı?” diye sorduk.

Önce gülerek espri ile yanıt verdi: “Baltalarımızı gömdük”

Ömer Özkan, bir seçim sürecine girdiklerini beyan ederek “Belki klasik olacak ama bu gemi de biz de varız. Batarsak herkesle beraber bizde boğulacağız. Bu nedenle bizim parti içi çekişmelerimiz olur o başka ama bugün o gün değil. Tahir Akgemci MHP için çok çok iyi bir isim. Bu fırsatı kullanmalıyız ve küskünlükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakarak adayımıza seçim kazandıracak çalışmaları yapmalıyız…” şeklinde konuştu.

Bravo Ömer Başkan deyip elini sıkıp tokalaştık.

Prof. Dr. Tahir Akgemci ile seçim kazanılır mı?

ASLINA bakarsanız Ak Parti açısından Kahramanmaraş merkezde bugüne kadar “çantada keklik” olan belediye seçimleri, Büyükşehir statüsünü kazanmamızdan sonra artık eskisi gibi çok da rahat kazanabileceği bir seçim değil.

Zira artık Elbistanından Andırınına kadar köyüyle kasabasıyla seçmenin tamamı Büyükşehir belediye başkanına oy verecek.

Örneğin Ak Parti Elbistan’da başkanlığı MHP’ye kaptırırsa, büyükşehirde de durum çok daha değişik olabilecek.

Belediyeleri elinden alınan kasabalardaki küskünler, kızgınlar, Ak Parti’nin karşısındaki güce yığılırlarsa işte o zaman iktidar partisi burada tökezleyebilir ve MHP’ye şans doğabilir.

MHP’nin bu seçimdeki en büyük kozu, adayının çok iyi bir isim olmasıdır. Eğer MHP Teşkilatı bu farkı seçmene iyi yansıtabilirse MHP burada seçimi kazanamasa bile oyunu çok çok büyük oranda arttırarak çıkabilir.

Dahası Ak Parti’nin küskünlerini de katarak iktidarın gediklerini iyi doldurursa MHP Kahramanmaraş’ta bir sürpriz yapabilir.

Örneğin Prof. Dr. Tahir Akgemci’ye büyük oranda oy çıkabilecek yerlerden birisi de hiç kuşkusuz Onikişubat ilçesidir. Bu ilçenin adayı henüz açıklanmadı ancak Yusuf Temizkan gibi çok önemli bir isim bu ilçeden aday adayı oldu. Eğer aday yapılırsa MHP’ye büyük güç sağlayacağına inanıyorum zira Temizkan’a sadece MHP’liler değil, CHP’liler de oy verecek ve dahası muhtemelen Ak Parti’nin küskünlerinin de oyunu alabileceği bir isimdir.

SON SÖZ: Prof. Dr. Tahir Akgemci adı, Büyükşehir belediye başkanlığı için iyinin üzerinde süper bir tercihtir. MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, belki de siyasi yaşamının en büyük golünü de bu adayla atacaktır, tercihinden dolayı kendisini kutluyoruz.