DOKUZUNCU Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in meşhur sözüdür: “Siyasette 24 saat çok uzun süredir….”

24 saatte çok şey değişebilir, bu sürede ne barajlar dolar, ne barajlar boşalır!

Yani bugünden yarını kestirmek, seçim sonuçları nasıl olur, bunu değerlendirmek çok afaki olur ancak biz Cuma günü yazdığımız yazının devamı niteliğinde olacak, “Fatih Mehmet Erkoç seçilince başarılı olur mu?” bunun bir öngörüsünü yapalım…

Önceki yazıda da dediğimiz gibi bugün 39 yaşında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Erkoç, Ak Parti’ye kuruluş sürecinde katıldığında 27 yaşındaydı.

Önce Merkez İlçe, ardından da İl Başkanlığı yaptı ve her ikisinde de siyasetin başarı çıtasını daha da yükseltti.

Bu süreç içerisinde dedikodu niteliğinde de olsa hiçbir şaibenin, akçeli işin içinde olmadı.

Ve bence en önemlisi de bulunduğu koltukları hiçbir zaman “ağababaları”na teslim etmedi, “lider” olmanın gereklerini yerine getirdi.

Erkoç adı açıklandıktan sonra olumsuz bakanların genel görüşü şuydu: “Erkoç’un hiçbir devlet deneyimi, bürokrasi deneyimi vs yok. Bir beş yıl daha onun bu işleri öğrenmesiyle memleket olarak kaybedeceğiz…”

Arkadaşlar, Tayyip Erdoğan’da İstanbul’a Belediye Başkanı olduğunda hiçbir bürokratik deneyimi yoktu ama iyi bir siyasi tecrübesi vardı. O Erdoğan ki, İstanbul’u hem de muhalefet partisi olarak abad etmedi mi?

 

ARTILARIN YANI SIRA EKSİLER DE ERKOÇ’A YAZILACAK!

YAKLAŞIK bir yıl önce bir sohbete vakıf olmuştum. Ben biraz da gazeteci refleksiyle sürekli “Büyükşehir adayı kim olur?” sorusuna yanıt arıyorum. Mahir Ünal ve Fatih Erkoç… Hangisi söylemişti tam anımsayamıyorum ama bu iki isimden birisi şöyle bir şey fısıldamıştı kulağıma: “Sen memleketine katkı yapmak istiyorsan bırak Büyükşehir Başkanının kim olacağını, bir Bilgi Bankası kur. Edirne’den Kars’a Türkiye’nin neresinde nitelikli, nicelikli, kalite, kalifiye insan varsa tek tek bunların isim, unvan gibi bilgilerle cv’lerini topla. Zira yarın Büyükşehir olduğumuzda bu belediye’de genel sekreter ve onun yardımcıları, daire başkanları, birim amirleri olacak. Buralara yetenekli ve işi bilen insanları söküp getirmeliyiz ki, Kahramanmaraş’ta profesyonel yöneticilerle, uzman insanlarla, kaliteli ve çağa uygun hizmetleri sunabilelim…”

Olay bu değil midir arkadaşlar?

Bugün metropollerde de hangi Büyükşehir Belediye Başkanı bizatihi oturup kendi proje hazırlıyor?

Başarılı Belediye Başkanlarının tek sırrı var: “İyi ve kaliteli bir ekip kurmasıdır…”

Bu kaliteli ekip dev projelerle memleketi abad eder ama iyisi de kötüsü de lidere yani Başkanın puan hanesine yazılır.

BİR BAKAN ESKİSİ BAŞKAN OLSAYDI!

BİZDEN, içimizden biri olduğu için Erkoç’a burun kıvıranlar yarın bence yanılacaklar!

Olaya bir başka açıdan da bakmamız gerekiyor.

Erkoç’un olası başarısızlığı milletvekillerine hele hele en başta da Mahir Ünal’ı da etkileyecektir çünkü onların “olur”u Başbakanın takdiri ile Erkoç Büyükşehir adayı yapıldı.

Bu nedenle iktidarın Kahramanmaraş’taki tüm bireyleri bu belediye yönetiminin başarılı olması için bütün güçlerini kullanacaklar ve kolektif bir akılla belediye yönetimi oluşacaktır.

Yani Büyükşehir’de Fatih Mehmet Erkoç, kolektif akılla, iyi bir kadro kurduğu zaman başarılı olmaması için hiçbir neden yok.

Bazı kişilerden şu şekilde tepkiler geliyor: “Belediye’nin başına mesela bir eski bakan getirilseydi işler daha çabuk çözülür, Ankara’dan her iş halledilir, daha büyük hizmetlere sahip olurduk…”

Dostlar bence yanılıyorsunuz!

Bu makama oturtulacak bir bakan eskisinin Allahaşkına ne kadar memleket sorumluluğu olabilir ki?

Zaten bir beş yılı memleketi tanımakla geçer. Ondan sonra ister çok iyi hizmetlere imza atmış, ister atmamış gelecek o bakan eskisinin çok umurunda olmazdı çünkü siyasete devam edeceği memleket burası değil. Zira o bakan eskisinin memleketi nereyse zaten ayın yarısını orada geçirirdi.

 

Bu nedenledir ki, gelin hemen infaz etmeyelim yeni başkan adayını ve bu memlekette yaşayan insanlar olarak bir fırsat verip bekleyelim, ne yapacağını görelim.

Zira bugün destek olalım ki, “Sana her türlü desteği vermiştik” diye yarın hesap sorabilme hakkımız olsun.

“Aday şu olsaydı, bu olsaydı” faslı artık bitti, geçti. Eğer partiniz Ak Parti ise adayınıza sahip çıkın arkadaş!

SON SÖZ: Erkoç bu koltuğu doldurabilir mi? İyi bir ekip kuracağına içtenlikle inandığım Erkoç, evet bu koltuğu doldurur!

DİPNOT: Ak Parti’nin aday adayı belirleme sürecinde İstanbul’daki sözümona hiçbir kulis gücü olmayan bir dernek başkanı Maraş’a başkan tayin ettirme kulisleri yaptı ama başaramadılar. Şimdi kendi dedikleri kişi aday yapılmayınca mevcut adayın aleyhine kara propagandaya devam ediyor. Ve Mahir Bey bu adamı adam sanıyor. Şimdi bu adam Maraşlı’mı Allahaşkına?