Simya Koleji Okul Aile Birliği, 2 yıl önce Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından yaptırılan ve Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen İstasyon İlköğretim Okulu bünyesinde eğitim veren Anaokulunu kardeş okul ilan etti.

Okul Aile Birliği Başkanı Burcu Sarıfakıoğlu, kolej bahçesinde gelirinin anaokulu yararına kullanılacağı kermes programı düzenledi.

Düzenlenen kermese, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Türkan Bal ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Kahramanmaraş Kadın Platformu Başkanı Zeynep Arıkan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Anlamlı kermesi düzenleyen Simya Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Burcu Sarıfakıoğlu’na teşekkür eden Yardım Sevenler Derneği Başkanı Türkan Bal; “Burcu hanım yaptırmış olduğumuz anaokulumuzu bizimle birlikte sahiplendiler. Bu çok duyarlı bir davranış. Birlikte çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bizler, dernek olarak eğitime büyük önem veriyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Çocuklar bu ülkenin geleceği, onların güzel ve donanımlı eğitim yuvalarında yetişmeleri için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.  

Özverili çalışmaları için Burcu hanıma ve Simya Kolejine ayrıca teşekkür ediyorum. Destekleriyle çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri için bizimle birlikte çaba harcayacakları için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Simya Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Burcu Sarıfakıoğlu da; “Yardım Sevenler Derneği’nin okul yaptırdığını, çocuğu bizim okulda eğitim gören bir velimizden öğrendim. Aynı zamanda kendisi o anaokulunda öğretmen. Ben böylesine güzel bir çalışmayı duyunca yaz tatili döneminde anaokulumuzu, kardeş okul seçmemiz gerektiğini düşündüm ve öyle de oldu.

Çocuklarımız bizim önceliğimiz. Biz bu okul için neler yapabiliriz diye düşündük ve bir proje oluşturduk, kermes yapmaya karar verdik. Ağırca projeye okulumuzun bütün velilerini de işin içine kattık. Böylelikle çocuklarımız kermesle, imece usulünü öğreniyorlar, hem de yardımlaşmanın kıymetinin ve öneminin farkına varıyorlar” diye konuştu.

Sarfakıoğlu, konuşmasının devamında her zaman ellerinin bu okulun üzerinde olacağını ifade ederek; “Sevgili Başkanımız Aslında Türkan Hanım ve yönetim kurulu üyeleri işin en büyüğünü yapmışlar. Büyük bir hizmete imza atmışlar. Gördüğümüz kadarıyla da eksizsiz bir okul teslim etmişler. Bizler de ufak tefek görünmeyen eksiklikleri tamamlaya çalışacağız. Bundan sonra Yardım Sevenler Derneği ile el ele verip, okulumuzu takip edeceğiz, eksiklileri gidereceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi