Abdulhamithan camindeki törende, görevlerinde kendilerini kanıtlamış İmam hatip Ve Müezzin Yahya Şahne, Yakup Okur, Ökkeş Aksu, Yunus Onat’ın okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Daha sonra program Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında Türkiye birincisi olan Abdulkadir Keskin kuran tilavetiyle devam etti.

Abdülhanmithan Cami İmam hatibi Ömer Faruk Şirikçinin sunumuyla yapılan törende 32 Onikişubat İlçe Müftülüğü, 27 Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü 17 de Türkoğlu İlçe Müftülüğüne bağlı toplam 76 hafız Cübbe ve Sarık giyerek hafızlık belgelerini almış oldu. Kahramanmaraş’lı hayırseverlerce 76 hafıza Cumhuriyet altını ve çeşitli hediyeler takdim edildi.



Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, bugün burada müstesna bir gün yaşadığını inşallah bu güzellikler hayırların gelmesine vesile olması dileğinde bulundu. Müftü Gevher konuşmasında açılıştan önce hocalarımızca okunan Kur’an ve gerekse yeni hafız yavrularımızın okuduğu Kur’an tilavetlerinden ben çok güzel hisler, güzellikler aldım. Bu pırıl pırıl yavrularımızı bizlere nasip eden Yüce Mevla’mıza hamd ediyoruz. Bu gün burada müstesna bir gün yaşıyoruz. Hafızlık müessesesinde 81 Vilayette ön sıralarda bulunmaktayız. Bu başarılar ferdi değil hep birlikte azimle çalışmanın eseridir.”
Programda, Hatice Zehra Tanrıverdi Kur’an Kursundan Bekir Büyükkurt, Şahadet Kur’an Kursundan Muhammed Raşit Kırlar ile Dokumacılar Kur’an Kursundan Nurullah Kütük tüm Kuran Kursları adına misafirlere Kuran ziyafeti verdi. Dolu dolu Kuran ziyafetiyle geçen program Şefliğini Dokumacılar Kuran Kursu yöneticisi Mehmet Gül’ün yaptığı Onikişubat İlahi korosu birbirinden güzel ilahi ve kasidelerle programa renk kattı.

Abdülhamit Camiini dolduran binlerce cematin arasından Cübbe ve fes giyerek gelen hafızlar Şahadet Kuran Kursu yöneticisi Mustafa Uçar’ın elinden Kur’an-ı Kerimi öperek saygı gösterisinde bulundular. 



10 hafızın okuduğu sürelerden sonra Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay’ın duygu yüklü güzel dusıyla eller semaya açıldı âmin sesleri Türkiye’nin üçüncü büyük camisi olan Abdülhamithan da yankılandı. Programa bayanların ilgisi de büyük oldu.
Daha sonra, Acemli, Şehadet, Hatice Zehra Tanrıverdi, Abdülhamithan, Doğukent, Şazibet ve Yaşar Gölcü Kuran kursundan hafızlığını tamamlayan 76 hafıza mezuniyet belgeleri protokol üyelerince takdim edildi.
 
Programda dini ve Hayri hizmetlerde üstün başarı ve gayret gösteren Selahattin Akkurt, Mustafa Uçar, Celal Güngör, Azizi Ağca, Ömer Faruk Şirikçi’ye Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından başarı belgesi verildi.
Program sonu vatandaşlara BüyüŞehir Belediye başkanlığınca İkram çeşmesinden çorba, Saçaklı zade Vakfınca da bin kişiye döner ve ayran ikram edildi.



Programa, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Türkoğlu İlçe Müftüsü Abdüssamed Pat ve vatandaşlar katıldı.                                                      

HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN
Editör: Haber Merkezi