Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu

 Televizyon  ekranlarında yayınlanan "Bir Çobanın Güncesi" programında da yer alan Yıldız, ata mesleği olan çobanlığı ilerleyen yaşına rağmen sürdürmeye devam ediyor. 


Hüseyin Yıldız, dedesi ve babasının sürüsünde yaşamını yitirdiğini belirterek, "Ben de bu sürünün içinde öleceğim" diyor ve çobanlık geleneğini devam ettiriyor. 
Kahramanmaraş  meralarında zorlu koşullara rağmen sürüsünü otlatan Yıldız, 5 çocuğunu da sürüsünün çobanlığını yaparak okuttuğunu dile getiriyor. 
Abbaslar kırsalındaki Koç Dağı eteklerindeki meralarda sürüsünü otlatan Hüseyin Yıldız'ın en büyük destekçisi ise eşi Fatma Yıldız. Yüksek meralara gidemeyen Yıldız, köyün meralarında koyunlarını otlatıyor ve hobisi olan kaval çalarak koyunlarına müzik dinletisi yapıyor. 


Hüseyin Yıldız, "Bu koyunlar benim yaşam kaynağım, onlar nerede ben orada" diyerek sürüsüne olan bağlılığını vurguluyor. Eşi Fatma Yıldız da sürülerinin tek geçim kaynağı olduğunu belirterek, koyun sütünden peynir ürettiklerini ve aynı zamanda kurbanlık koyun yetiştirdiklerini ifade ediyor. 
Hüseyin Yıldız'ın çobanlık tutkusu ve sürüsüne olan sevgisi, çevresindeki insanlar tarafından takdirle karşılanıyor ve yaşamının sonuna kadar bu geleneği sürdüreceğini söylüyor.

Editör: Melek Özgür