8.Sınıf öğrencileri için büyük önem taşıyan, “2013-2014 Eğitim öğretim döneminde ilk defa uygulanan ‘‘Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’’ (TEOG) tarihleri belli oldu. TEOG Sınavı ortaokul 8.sınıfta okuyan öğrencileri kapsamaktadır. Ortaokul son sınıfta öğrenim gören öğrenciler TEOG sınavlarından aldığı puanların ışığında lise öğrenimlerine devam edebileceklerdir. Daha önceki yıllardan hatırladığımız LGS-OKS-SBS gibi yapılan sınav türlerinin yerini dolduran bir sınav uygulamadan ibarettir

TEOG Sınav içeriği olarak; Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji, TC İnkılâp Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleridir. 6 Temel dersten öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olarak yapılmaktadır. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak yapılacaktır. 6 temel dersten ayrı oturumlarda yapılacak bu sınavda yanlışlar doğrularını etkilememektedir. Sınavın her oturumunda öğrencilere 20 soru ve 40 dakika süre verilecektir. Birinci dönem  TEOG sınavı uygulaması 26-27 Kasım Çarşamba günü, mazeret sınavı ise 13-14 Aralık'ta yapılacağı planlanmaktadır.

TEOG sınavının öğrencilerin liseye geçişinde önemli olduğu için öğrenci ve velilerde şimdiden bir heyecan görülmektedir. Milli Eğitim Bakanlığın geçen yılki açıklamalarına göre 6 ve 7 sınıf öğrencilerinde TEOG sınavının yapılacağı beyan edilmişti fakat 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 6 ve 7.sınıf TEOG sınavıyla ilgili çalışmaları nedeni bilinmez ama durdurulmuştur. Bu durumda 6 ve 7.sınıf velilerini ve öğrencilerini tedirgin etmektedir. Bu kapsamdaki velilerimize temennimiz öğrencilerine TEOG sınavı yapılmasa da 6 ve 7.sınıf öğrencilerimizin okul ortalamaları oldukça önemlidir. Çünkü 8.sınıfta öğrencilerin puan hesaplamalarında 6 ve 7.sınıf okul başarı ortalamaları da başarı değerlendirmesine alınacağından öğrencinin başarı çıtasını yüksek tutmaları konusunda öncülük etmelidirler.

8.Sınıf velilerimize temennimiz ise zaman kaybetmeden öğrencilerinin okuldaki durumlarını araştırıp öğrencilerinin TEOG sınavına edepte olup olmadıklarını gözlemlemelidir. Velilerin sınava bir hafta kala öğretmen arayışına girip öğrencilerine bir anda 6 dersten yükleme yapmaya çalışmaları ise öğrencilerin başarısında fazla bir etki gösteremeyeceği bilinmektedir. TEOG Sınavında öğrencilerimizin başarısı için mutlaka alanında uzman rehber öğretmenlerden destek alınmasıdır. Tüm öğrenci ve velilerimize şimdiden başarılar dilerim.