Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak açıkladı: Türkiye de 2 milyon 750 bin Suriyeli göçmen var, 250 bin de Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Türkiye sığınan göçmen var.. toplam 3 milyon göçmenimiz var..

Pasaport ile gelip de ülkemizde çalışan, çalışma izni alan : 795 bin yabancı da : Türkiye de oturum izni alarak ülkemizde çalışıyor ve iş yapıyor.. bunu da üzerine eklersek Türkiye de bugün 4 milyon yabancı barınmaktadır..

1950’lerden 1985’lere gelinceye kadar Türkiye’den Avrupa ülkelerine işçi gitti.. özellikle 1980 sonrası “hile “ çeşitli entrikalarla AB ülkelerine sığınmacı olarak giden Türk vatandaşları Türkiye’yi zor durumda bırakmıştı.. bugün PKK’ın finans kapısı da o tarih den sonra gidenler oluşturmaktadır..

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere (CDU) tarafından tanıtılan 2015 Göç Raporu'na göre; Almanya'da 1,53 milyon Türk vatandaşı yaşıyor. Almanya'da vatandaşlık alan Türk sayısı ise 22 bin 463 olurken, Türkiye'ye dönenlerin sayısı 31 bin 941 oldu.

Türkiye'ye dönenlerin 6 bin 793'ü Alman vatandaşlığına sahip kişiler. Alman vatandaşı iken vatanım diyerek Türkiye dönen kişiler..

Türkiye'ye gidenlerin yüzde 42,5'inin 18 yaşın altında olması dikkat çekti.

Dün AB ülkelerine çalışmaya giden Türk Vatandaşları bugün Türkiye dönerek kendi işini kurarken, evlilik ve çeşitli sebeplere gidenlerin de var olduğunu söyleyelim..

Türkiye ye çeşitli dünya devletlerinden ki ki bugün yüzde 14 de AB ülkelerinden olmak üzere 795 yabancı kişinin oturum alarak burada çalışmaya başlaması aslında bizim ekonomimizin 1950- 2016 nereye geldiğinin bir göstergesidir..

1950’lerde-60-20-80’lere geldiğimizde bir sente muhtaç ve İMF borçlu olan Türkiye bugün borç alan değil tüm bu olaylara rağmen borç veren bir ülke konumuna gelmiştir..

Gelelim Suriyeli konusuna :

Biz Türk milleti olarak okumuyoruz, dedi kodu ve dolduruşa çok çabuk geliyoruz, Suriye de iş savaş başladığında , ilimize gelen zengin Suriyeliler güzel alış veriş yapıyorlardı.. şehrimiz de bir hareket başlamıştı.. Türk bankalarına 230 milyar dolar para yatırmışlardı..

Ev kiraları üçmüş, esnafın yüzü gülmüştü..

Türkiye hiçbir zaman dost olmayan Avrupa ülkeleri zengin Suriyelileri ülkelerine çekmek için kişi başına bankada 100 bin doları olanlara oturum veriyorum dedi..

Suriyelilerden tekleme giden oldu ise de bir çoğu gitmedi.. onların umudu Suriye huzur gelir geri döneriz diyorlardı..

Sonra: biri düğülmeye bastı..: Bir haber gelir Doğukentte bir eve giren Suriyeliler kadına tecavüz etmiş miş miş, çocukları öldürmüş müş müş…

Gazeteciler koşar gider altı yok, astarı yok kocaman bir yalan !..

Bir gün sonra : Mağaralı Mahallesinde Suriyeliler Bakkal Ökkeş’i öldürmüş , müş müş dükkanını yağmalamışlar mış mış.. Gazeteciler koşar gider kocaman bir yalan !

Bu yalanlar öyle bir yayıldı ki herkes inanmaya başladı..

Bir Pazar günü : bize bir ihbar geldi.. Sakarya mahallesinde caddeye içki masası kurulmuş , gençleri içiriyorlar.. Suriyelilere saldırtacaklar diye ?

Baktık : Bu defa doğru, o zaman Ak Parti il Başkanı Metin Doğan’a telefon açtım, olay çıkaracaklar bunu önleyin polise haber verdik.. kimse çok galiye almadı.. sonra mağlum olaylar yaşandı..

İlimizde yaşayan ne kadar zengin Suriyeli varsa, 100 bin dolarını Alman Bankasına yatırarak hesap cüzdanını göstererek Almanya da oturum alıp Almanyaya 2-3 gün içinde gitti..

O gün sabaha kadar Kahramanmaraş’ta ki Suriyeliler Ankara ‘ya oradan da Karayolu ile Almanya ve AB ülkelerine gitti..

Türkiye bankalarından AB ülkeleri bankasına 2-3 günde aktarılan para 230 Milyar dolar gitti.... böyle olunca da Türkiye de 1.3 TL civarında seyir eden dolar 2.8 TL yi gördü..

Olayı çıkaranlar meyvesini topladı.. biz ise havamızı aldık.. 2 milyon 750 bin baldırı çıplak Suriyeli ham armut gibi boğazımıza kaldı..

Nisan ayında Almanya gezimizde gördük , o Zengin Suriyeliler Almanya ‘ın her şehrinde bir Suriye çarşısı oluşturmuşlar.. Alman ekonomisine destek veriyorlar..

Suriyelilere vatandaşlık verilmesin, onları ülkelerine gönderelim diyenler bugün, o olaylara meydan hazırlayan kişiler o gün olduğu gibi : Türkiye’in yararına olacağı için değil ülkemize zarar vermek için bu kelimeleri kullanıyorlar..

Bugün Kahramanmaraş’ta 7 bin 500 işçi açığı var.. Suriyeli göçmenleri de çalıştıramıyoruz.. SSK sebebi ile.. oysa vatandaşlık verildiğinde işçi açığımızı kapatacağız.. bunlar ekonomiye – üretime katkı sağlayacaklar..

Bunu iyi bilen fitne gurubu : Suriyelileri istemiyoruz, vatandaşlık verilmesin diye fitne tohumu ekmeye başladılar.. saf vatandaşımızda tarihi ve gerçekleri okumadığı için hap gibi bunu yutuyor..

AB ülkeleri Türk Vatandaşlarına ve Diğer Dünya ülkesi vatandaşlara vatandaşlık verdiğinde kimsenin kıkı çıkmıyor.. bugün işçiye ihtiyacı olan Türkiye ve özellikle ilimizde işçi açığı hat safhada iken buna kimin karşı çıktığına iyi bakınız..

Slogan şu olmalı: “ Suriyeliler bedava ekmek yemesin, çalışarak ekonomiye katkı versin, Suriyeli çalışmalı- dilenmemeli, veya Çadır ve Konteyner kentte yaşamamalı demeliyiz..

Konu uzun ve derin

İyi günler..