Ramazan Bayramı ve Bayram trafiği derken, bayram bitti, ilk Cuma Namazı kılmak için Ulucami ideyiz.. Aslında bugün camii dolmaz diyordum.. ama doldu dışarı kadar taştı..

Etrafta üç- beş polis..

Öğrendik ki : Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak bey de Ulucami değmiş.. Büyükşehir Belediye Başkanı M.Fatih Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ak Parti il yönetimi ve ilçe başkanları Ulucami de olduğunu gördüm..

Cuma Namazı sonrası, Ulucami den Kapalı Çarşıya girerek, eş dost ve esnaf ile sohbet özel ziyaretlerde bulundu.. bizde ola bildiğince tekip ettim..

Kuyumcular Çarşısında çay molasında

Günün konusu Mazman Ali , çaycıya borcun mu var ? çay gelmiyor oldu.. Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak bey burada gazetecilere açıklamada bulundu: Kaynak “Ben esnaf çoğuyum, benim çocukluğum bu çarşıda geçti.. babamın dükkanında çalıştım.. İstanbul hukuk fakültesine giderken, yaz tatillerinde yine burada tezgah başında çalıştım.. Avukat oldum geldim babama yardım ettim.. ben esnafım bu çarşının çocuğuyum ,” diyerek eski esnaf dostları ile hasret giderdi..

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek kapalı çarşı projesini Mustafa Poyraz döneminde devam ettiğini, Fatih Erkoç başkanın ise Demirciler Çarşısını iyileştireceğini sözlerine ekleyen

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: “ Kahramanmaraş Adıyaman ‘ı Çağlayancerit üzerinden ikinci defa bir birine bağlayacak ve çok kısa yol projesi bizim için önemli bir proje.. bunu takip ediyorum.. ikincisi 12 Temmuz da önümüzdeki Salı günü Kahramanmaraş hava alanı yeni terminal binası ihalesi var.. bu proje benim için çok önemli..

5 ayrı uçak aynı anda burada yolcu alabilecek.. dış hatlar terminali olacak Kahramanmaraş’ın ulaşım projesini tamamen çözecek.. bu proje bizim takibimizde.. bizim isteğimiz çok kısa sürede yapacak olan firmaya işin verilmesidir.. Kahramanmaraşlının beklemeye tahammülü yok “ dedi.

Kaynak: Kahramanmaraş- Kısık- Ekinözü – Elbistan, Sivas- Karadeniz, yani Akdeniz ve Karadenizi bir birine bağlayacak olan yol projesi üzerinde önemle duruyoruz.. – çalışma devam ediyor..Kahramanmaraş Kayseri yolundaki tünel yapımları devam ediyor, bir sıkıntı ve gecikme söz konusu değil,” diyerek 1.5 ay içinde tekip ettiği işleri anlattı.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal beyin başlattığı projeleri özellikle Kahramanmaraş için olanlarını yakından tekip ettiğini sözlerine ekleyen Veysi Kaynak, güzel mesajlar verdi..

O lanet olayı hatırlamak istemiyorum ?

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, DSİ de özellikle ova Mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları başkanları ile bir araya geldi.. sohbet etti onları dinledi..

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Büyük bir devlet, Bugün Güneydoğu da yedi düvene karşı savaş verdiğini, ifade ederek: “ Batılı dost dediklerimiz, terör örgütlerine silah ve para vermeyi bıraksalar biz terörü Türkiye de Irak da , Suriye de üç günde bitiriz ,” dedi.. bu sözümü daha öncede kullandım ve çok da iddialı söylüyorum.. üç gün..

750 yıl Osmanlı toprakları içinde : Müslüman – Gayri Müslüm Osmanlı vatandaşı olan herkes barış içinde yaşamış, kız alıp kız vermiş etle kemik gibi olmuş huzur içinde yaşarken 1800 yıllardan sonra bu milletin arasına fitne tohumu ekmeye başlamışlar.. 1900 yıllara geldiğinde, etnik kimlik, azınlık diyerek ırk ve mezhepçilik yaparak bizleri bir birimize düşürülerek vatan topraklarını bugünkü noktaya getirdiler..

Yetmedi, 93 yıllık Cumhuriyet tarihimize baktığımızda sürekli fitne ateşi yaktılar.. Maraş Çorum – Sivas – İzmir- İstanbul ve yurdumuzun bir çok yerinde olaylar çırdılar.. o lanet olayları ve tarihini anmak istemiyorum ama bizleri bir birimize düşürdüler..

Kardeşi kardeşe öldürttüler..

Bugün olay çıkarmak ve bizleri yine bir birimize düşürerek kardeşi kardeşe öldürtmek istiyorlar.. Kürt diyorlar.. Türk Diyorlar.. Bakın İbrahim Tatlıses kürtçe kaset yapmıştı.. esrar eroin gibi tezgah altında satılırdı.. öyle dinlenirdi.. bugün devlet olarak biz kürtçe televizyon yayını yapıyoruz..

Türkiye Cumhuriyeti terörle mücadelede kararlı, bugün 1 yıldan bu yana 700 ‘ün üzerinde şehit verdik, ülkemiz topraklarını korumak için sonuna kadar savaşacağız ancak bizim dost dediğimiz ülkeler, maalesef ki iç karışıklık çıkarmak, Irak- Suriye ve PKK silah ve para vererek sürekli bizi vurmaya çalışıyorlar.. biz birlik ve kardeşliğimizi bozmayalım oyuna gelmeyelim kardeş kardeş yaşamaya devam edelim.” Diyerek güzel mesajlar verdi..

Aslında : Veysi Kaynak beyi dinlerken, bugün bazı gurupların Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunu sürekli kaşıyarak – Suriyelileri istemiyoruz kampanyası yapılması sanki göz ardı ediliyor gibi geldi bana..

Çok değil 4 yıl önce : Suriyeli olayları çıkaranlarda aynı gurup ve düşüncenin insanları idi.. bugünden bakıyorum aynı kişiler:” Suriyeli konusunda sıkıntımız var !” diyerek olay çıkarmaya çalışıyorlar..

Hükümet bu konuyu çok iyi anlatması gerekir..

İyi günler..