24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden partiler halkın mesajını aldı mı ?

    Konuşmalara bakıyorum: almış gibi durmuyorlar..

    Mart 2019 seçimlerine hızla giderken, partiler dersini almış gibi görülmüyor, hata yapan partileri halk belediye seçimlerinde de cezalandıracaktır..

    Ak Parti Türkiye genelinde 7 puan kayıp etti , Sayın Cumhurbaşkanı ile arasında 10 puanlık bir fark var, konuyu masaya yatırıyorlar ama anladıkları kanadında değilim..

    Ak Parti yönetimi, Sayın Cumhurbaşkanın anlaması yetmez il ve ilçe yönetimlerinde iyi anlaması gerekir..

    Kimse Cumhurbaşkanının aldığı oya bakarak “ biz iyiyiz” dememeli..

    Halkımız : Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sen reisimizsin sana ey vallah ama senin aday olarak gösterdiğin milletvekillerinin kabul etmiyoruz diyerek farkı ortaya koydular..

    Mart 2019 de belediye başkan adayları ve belediye meclis üyesi adayları doğru kişinden seçilmez ise : halkımız bir kere daha sarı kart gösterecektir.. tabi üçüncü kart sarı olmaz kırmızı olur bunu da iyi hesap etmek gerekir..

    MHP biz şöyle oy aldık, böyle oy altık, Türkiye de oyumuzu artırdık diye sevinmesin, MHP deki oylar, kendi oyları değil, bugün anketlerde görülmektedir ki : İyi Partinin oylarının yüzde 7’si MHP den gelen oylar, aynı anketler gösteriyor ki : MHP oylarının içindeki yüzde 7 oyun Ak Partiden MHP’ye kaydığını ortaya koymakkadır..

    Dün akşam ünlü bir anket şirketimiz Pazartesi günü Türkiye de 48 ilde 10 bin ‘e yakın MHP ve İyi Partiye oy verenler ile yüz yüze yaptığı görüşmede ortaya çok ilginç sonuçlar çıktığını gördük..

    İyi Parti ile HDP ‘ye baktığımızda : 3-4 puanlık farkla senin Cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmiyorum diyor..

    Diğerleri içinde aynı sözü söyleyen halkımız, CHP’in Cumhurbaşkanı adayına yüzde 30 veriken, CHP yüzde 22 oy vererek ortaya bir mesajı verdi.

    CHP’nin her aileden bir kişi HDP’ye oy verecek, HDP güçlü olduğu yerlerde vekil çıkaracak projesinin tutması ile birlikte Selahattin Demirtaş’ın aldığı oyun HDP gerçek oyu olduğu ortaya çıktı..

    Aynı şekilde Meral Akşener’in aldığı oy ise İyi Partinin gerçek oyu olarak sandık’a yansıdı..

    Ak Partinin oyu ise : Yüzde 52,6 altı ama, halkımız diyor ki :

    Sayın Cumhurbaşkanı , Sayın Ak Parti yöneticileri , bize kendi istediğiniz adayı dayatmayın, bize , tabanda karşılığı olan, halkın sevdiği kişileri aday gösterin bizde oy verelim, Belediye başkanlığı seçiminde bize sevmediğimiz başkan adayını koyarsanız, sevmediğimiz kişileri belediye meclis üyesi adayı yaparsanız kusura bakmayın size oy yok diyor, inşallah bu anketten bu mesajdan bir uyarı almışlardır..

     Dün yine bir gurup ak partili dostlarla oturuyoruz: “Canım canım bir çalışma olmadı, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat ilçe Başkanı Fırat Görgel, Mahir Ünal, Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, çalıştı ama, teşkilat canım canım çalışmadığını,” söylüyorlar..

    Ak Parti, MHP, CHP ve İyi Parti aldığı oylara bakıyorum, ilçelerde il merkezinde, genel ve yöresel bakıyorum:  Belediye Başkanlığı kazanmak veya kayıp etmek zor görülmüyor..

    Hangi parti: halkı kucaklayan, halkta karşılığı olan aday ve halkta karşılığı olan belediye meclis üyesi kişilerle yola çıkarsa, Kahramanmaraş’ta o seçimi kazanır !

    Adı üzerinde : Belediye başkanlığı seçimi

    Tayyip veya Kılıçdaroğlu’na oy vermiyoruz, Karamollaoğlu veya Akşener ‘e de oy vermiyoruz, biz oyumuzu Belediye Başkanı adayı ile Meclis üyelerine vereceğiz kim bizi kucaklarsa oyumuz ona diyorlar..

    Bu uyarıyı tüm partilerin iyi alarak: adaylarını, halkta karşılığı olan kişilerden seçmeleri gerekiyor ki, önümüzde çok uzun zaman da kalmadı belediye başkan adayları bugünden yola çıkmaları gerekiyor..

    Ufuk da : Ekim ayında erken mahalli seçim görülüyor, Türkiye’nin seçim atmosferinden çıkması için mahalli seçimlerin öne alınması gündemde..

    Ne diyelim, baskın seçime hazır olun

    İyi günler..