Sürekli gündeme gelen konulardan bir tanesi, yine destek ve yine birlik konusu…

Kısa bir süre önce Kahramanmaraşspor yönetimi ve Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan ile birlikteydik…

Her zaman olduğu gibi konu futboldu ve yeni sezon hazırlıkları ile ilgili idi…

Başkan Fathi Mehmet Ceyhan, bu görevi devraldığından bu yana gelişmelerden ve oluşan olaylardan bahsediyor ve yine laf dönü dolaşıp, yardım ve destekle ilgili olan kısma geliyordu…

Başkan Ceyhan yine dert yanıyor, yine aynı sıkıntılardan bahsediyordu…

Aslında Başkan Ceyhan’ın şahsi bir meselesi de değildi, bunu konuşmalarından çok iyi anlıyor ve bizi bile en derinden yaralıyordu…

Çünkü Biz basın mensubu olarak bile bu kadar yaşananlara rağmen elimizden geldiği kadar bu sorunu kamuoyuna lanse etmeye çalışsak da bir türlü yeterli olmuyor, istenilen ve beklenilen oluşumlar oluşmuyordu.

Bu güne kadar bu konuda sürekli aydınlatıcı, kabullendirici, bilgilendirici fikirler ortaya attık ve sürekli Kahramanmaraş halkına anlatmaya çalışmamıza rağmen maalesef yine aynı yerde saymaya devam ettiğimiz görmeye başladık.

Bir türlü Kahramanmaraş’ın elinde bulundurduğu değerlerin farkındalığını oluşturamadık. Milletin aklına zikredemediğimiz gibi, bu algıyı da bir türlü anlatamadık.

Elbette bu memleketi tanıtmak ya da anlatmak, bu memleketin nasıl bir il olduğunu anlatmak için, nerede ve nasıl bir güce, ekonomiye, doğal güzelliklerine ve insanların nasıl bir insancıl ve misafirperver olduğunu lanse etmek için, ne kadar yatırım veya tanıtımlar yapılması, organizasyonlar, belgeseller, filmler yapılması gerekiyorsa ve bunlar içinde ne kadar para harcanması gerekiyorsa harcansın yetersiz kaldığını biliyoruz…

Onca harcamalara rağmen bir türlü kendimizi, memleketimizi anlatamadığımız gibi bu konu aşikar bir konu olmayı da devam ettiriyor.

Aslında bazen para harcamaların bir yere kadar olduğun fark ettirememekte asıl tartışılması gereken acı bir yara olarak kaldığını biliyoruz.

Sürekli bu konuda da dert yanıyoruz, tanıtım ve Kahramanmaraş’ı anlatmak bence sadece, sanayi için, turizm için kalkınma için gerekmiyor.

Bu memleketin yaşanabilir bir il olduğunu ve ekonomisi ile güzellikleri ile yani her anlamda Kahramanmaraş’ın var olduğunu hissettirmek içinde gereksinimleri var.

Bu anlamda elimizdeki son zamanların en büyük tanıtım kaynağı olan spor aracını ve sporun en önemli aktörü futbolun değerini bir türlü anlayamamaktayız. Bununla birlikte defalarca söylememize rağmen, bu anlama kıtlığımızı ne yazık ki futbolda en köklü kulübümüz Kahramanmaraşspor’un son zamanlardaki durumu ile ortaya koyuyoruz. 

Yıllardır sürekli el değiştiren bu kulüp, acaba neden el değiştirdi? Acaba neden böyle sürekli sıkıntılar ile boğuşuyor? Neden bir türlü bir üst liglerde ve daha prestijli liglerde göremiyoruz?

Bu soruları hiç kendi kendimize sorduk mu?

Ya da bu sorun için neden bir şeyler yapmamız gerektiğini fark edemiyoruz?

Sözde onca ekonomik gücümüz olmasına rağmen peki neden böyle bir değerli kulübümüzü sorunları ile baş başa bırakıp, başarılı olamıyoruz bunları sorudunuz mu?

Elbette ki kime ne?

Biz gündelik zevklerimiz için yaşıyoruz, biz kendi menfaatimizi ve cebimizi düşünmekten başka bir şey yapamıyoruz. Sonra çıkım elimize mikrofon verilse güya bu memlekete hizmet etmek istediğimizi, bu memleketin insanlarına daha büyük yaşam standartları sunmak istediğimiz söylüyoruz. Onu yapıyoruz, bunu yapıyoruz, yapıyoruz da maalesef en değerli faktörümüzün ve kalitemizin farkında değiliz ve onun için hiçbir şey yapmıyoruz. Yerler sizin vatan ve memleket sevdanızı…

Bir günde çıkıp biri de Kahramanmaraşspor için bir şeyler yapsa bari… Yapıyorlar yapmasına da sade sözde ve dilde kalıyor. İcraatta bi şeyler göremiyoruz.

Bu konuda başkan Ceyhan o kadar dert yanarken, hiç kimsenin Kahramanmaraşspor için parmağını bile oynatmadığını apaçık görüyoruz.

Hani sizin Kahramanmaraş değerlerine sahip çıkmak istediğinizin sözü… Bırakalım bu laf ebeliğini…

Yapılması gerekiyorsa artık şimdi yapılması gerek, tam transfer dönemi gelecek yıl daha güçlü bir kadro oluşturmak için uğraşan Kahramanmaraşspor yönetimini bir gün arayıp sordunuz mu?

 “Ya bu da bizim memleketimizin takımı, bizim için Kahramanmaraş için çok önemli bir takım, Kahramanmaraşspor için bir şeyler yapabilir miyiz, ne yapabiliriz? Deniniz mi hayır…

Şu transfer döneminde o kadar uçuk rakamların döndüğü piyasada nasıl olurda güçlü bir takım kurulur, kaliteli bir takım oluşturulur, Allah’ınızı severseniz söyleyin…

Sadece Kahramanmaraşspor yönetiminin oluşturabileceği bir bütçe değil bu transfer bütçeleri, bu bütçelerle de öyle sandığınız gibi kaliteli takımlar oluşturulamıyor işte…

Siz bir şey yapmazsanız, elin yabancısı gelip de bizim için elini cebine sokmaz biliyoruz…

Sonra çıkıp da demeyin, ya Kahramanmaraşspor’dan bir halt olmaz, her zamanki gibi düşmemeye oynar, onun için bizim için bir anlam ifade etmiyor demeyin, aslında sizin için bir anlam ifade etmiyor olabilir ancak onca Kahramanmaraşspor sevdalısı için çok şey anlam ifade ediyor, doğal olarak da bu memleketin prestiji için çok büyük anlamlar ifade ediyor. Tabi bu prestiji nasıl algılıyorsanız veya nasıl ben bir Kahramanmaraşlıyım diyorsanız?

Biri bir gün çıkıp sorsa size, Kahramanmaraş’ın hangi takımı var veya hangi ligde oynuyor diye sorsalar o zaman hangi yüzle cevap vereceksiniz bizde bunu anlamıyoruz işte…

Bence asıl o zaman sorarlar sen hangi yüzle Kahramanmaraşlıyım diyebiliyorsun diye?

Sen önce bir takımına sahip çık, üzerine düşen görevi yap, elinden geleni yap o zaman o zaman sorarlarsa bile en azından aklında, yüreğinde vicdanın da rahat olsun ki, cevap verme hakkında olsun..

Yani şu dönemde Kahramanmaraşspor’a sahip çıkmayacaksınız da ne zaman sahip çıkacaksınız bunu merak ediyorum bende…

He bu arada önceden takımın başkanı Maraşlı değil diyordunuz, alın işte size şimdi başkanı Maraşlı, hadi bakalım sahip çıkında görelim yani…