Son günlerin suskun takımı Büyükşehir Belediyespor, geçtiğimiz yıldan bu yana süren sıkıntıları ger geçen gün artıyor.

Elindeki yıldız oyuncuların birer birer ayrılması, geçen sezondan gelen sportif başarısızlığın sancıları, mali konudaki daha büyük kayıplar, transfer sezonun açılması ile birlikte hala her hangi bir transferin gerçekleşmemesi, bu sebeplerden dolayı taraftarlarla olan bağı zora sokarken, bir de yönetimdeki büyük sıkıntı…

Büyükşehir Belediyespor sanırım geçtiğimiz yıldan daha büyük sıkıntılar ile yeni sezona girecek. Yeni sezonda geçmişten gelen problemlerle birlikte yeni bir yönetim seçimi gündemde iken, yeni yönetimin bu sıkıntıları aşa bilmek için göstereceği çaba ve bu çabaların zamana yayılması, büyük kayıp olacak.

Şuandaki yönetim geçen yıl yapılan hataları kimseye mal etmediklerini söylese de, bu hatalar ve kayıplar elbette ki o takımda bulunan bütün kadroyu içeriyor.

Mevcut yönetim yeni bir yapılanma geçirecek ve 25 Temmuzda kongreye gidecek. Belki de mevcut yönetimden kimse kongre sonrası yönetime giremeyecek ve yepyeni bir yönetim ile yola devam edecekler.

Her şey buraya kadar tamam, belki de Büyükşehir Belediyespor için daha hayırlı ve güzel olacak. Ancak, bu yönetimin kongreye gidiş tarihi ve seçim gündemi yanlış bir zamanlama ile oluyor.

Bu zamanlama takımın tam da düzlüğü çıkması açısından ligin başlangıcına yakın olması ile yanlış bir zamanlama diyorum.

Çünkü bu takımda ne zaman görevlendirmeler olacak, yeni başkan kim olacak, bu yönetim kimlerle çalışacak, nasıl çalışacak, ne zaman çalışmaya başlayacak?

Bunlarla birlikte ne gibi bir politika izleyecekler ki, teknik kadroyu oluşturup, teknik kadro ile birlikte transfer çalışmalarına ve yeni sezon hazırlıklarına başlayacaklar.

Sezonun aşlamasına iki ay var. Elbette uzun bir süre gibi düşünülebilir ancak, bu süre içerisinde oluşabilecek sıkıntılar ve engellere nasıl müdahale edilip ve nasıl bir ivedilik kazanacak?

Şuana kadar Teknik Direktörlük görevinde Fethi Hoca ile prensipte anlaşılmışken, acaba yeni seçilecek yönetim Fethi hoca ile çalışacak mı yoksa yeni bir teknik patron tercih edilecek mi? Bunlar karara bağlanırken, bunlarla birlikte yeni bir teknik direktör arayışı sürecek mi?

Yeni teknik direktör arayışı ne zaman sonuçlanacak ve bu teknik direktörün hazırlık programı oluşturması ne kadar sürecek?

Yeni transferler olacak mı, bu transferler hangi düzeyde ve nasıl yapılacak? Bunların yanında hazırlıklara yetiştirilebilecek mi?

Söylentilere göre de yeni yönetim başkanlığı ASKF Kahramanmaraş eski Başkanı ve daha önce Kahramanmaraşspor yönetiminde yıllarca görev almış ve yöneticilik yapmış bir isim Mehmet Bağrıaçık’ın başkanlığa seçilmesi gündemdeymiş.

Doğru isim gibi görünebilir, buda Büyükşehir Belediye’sinin inisiyatifi olabilir veya kararı olabilir.

Ancak bu kararlar alınırken, diğer hazırlıklarda yapılıyor mu? Mali ve ekonomik kaynakların oluşması açısından, sponsorluk veya reklam gelirleri gibi önemli konular gündemde tutulup onların içinde bir hazırlık var mı?

Oluşacak yönetim nasıl bir planlama ile sezona hazırlanacak yani?

Biz yıllardır ikinci profesyonel takımımızdan büyük başarılar beklerken, şuana kadar olan görüntü bu ikinci takımımızdaki sıkıntılar her yıl bir biri ardına yükseliyor.

Her geçen sezon bir başka yönetim ve teknik kadro, sizce bu değişiklikler Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’a ne kadar faydası oldu,  ne kadar katkı sağladı. Tecrübe konsepti hiç gündeme geldi mi?  Yani tecrübe oluşturulmuş yönetimler, neden bir yıl sonra görevden uzaklaşıyor?

Bu bir hastalık haline mi geldi yoksa, gerçekten çok daha iyi bir takım oluşturmak adına yapılan çalışmalar mı bunlar?

Bu tür soruları ve buna benzer soruları sürekli soruyoruz, bu sadece şimdilik değil. Sezon ortasında da sezon içinde de ve sezon bitiminde de sürekli soruyoruz.

Bizler ve bizim gibi düşünen fikirler, yönetim ve teknik idare hep birlikte bir birimize soruyor muyuz? Ne yapılması gerektiği ve kötü akıbetler hakkında?

Anlayacağımız biz ne kadar sorsak da, bir türlü aşama kaydedilmediği de aşikar, çünkü görünen durum hiçbir açıklamaya veya izaha yer bırakmıyor. Yeni sıkıntılar her geçen gün yekûn olarak artmaya devam ediyor. Haydi hayırlısı….