Kahramanmaraş 2. Kitap Fuarı açıldı..
     Açıldı açılmasına da biz yaptığımız işin farkında değiliz !
     O kadar harika bir iş yapıyoruz, ama yaptığımızı galiba göremiyoruz, çünkü onun tabiri ile :”Arerbaycan mahallemizden gelen “ Azerbaycan Milletvekili ve Yazar Ganire Paşayeva ise böylesine anlamlı bir organizasyona da Türki Cumhuriyetlerindeki yazarlar şairler, İslam Coğrafyasındaki Yazarlar , şairler kardeşlerimiz de burada olması gerekti,” dedi…
     Bu konuda kitap fuarı ile alakalı yazdığım köşe yazımda da daha önce de bende aynı şeyi söylemiştim.. ortak akıl bu olsa gerek..!
     Bana misafirimiz denmesine çok kızıyorum, ben misafir değilem Kahramanmaraşlıyım , Türkiyeliyim, Azerbaycan mahallenizden, sokağınızdan geldim diyen Ganire Paşaveva: “ Sen ben yok biz varız” biz olmalıyız iri olmalıyız, İslam dünyası Türkiye bakıyor, Türkiye güçlü olmalı, onun için sen ben yok, Türki Cumhuriyetleri ve İslam ülkaleri olarak biz varız biz tekiz,” diyerek kitap fuarı açılışına damgasını verdu..
     Uzun zamandır Tekerek yoluna gitmiyordum ne kadar uzun derseniz 6 ay gibi , o kadar güzel siteler yapılmış ki şehirdeki gelişmeyi bir gazeteci olarak bile görememişiz.. oysa güzel işler yapılıyor..
     Dışardan gelen eksikliğimiz, işin güzel veya çirkin olduğunu çok daha hızlı görerek alıgılıyor işte bunlardan biride Sayın vekilimiz Ganire Paşayeva, Türki Cumhuriyetleri yazarları da bu kitap fuarında olmalı dedi.
     Tabi uluslar arası kitap fuarına yayın evleri yazarları davet etmek öyle bir günde olmaz, en az bir yıllık çalışma gerekir, bir heyet kurulmalı o heyet bir yıl çalışmalı ve ortaya muhteşem 3. Kitap fuarı çıkacaktır..Bu heyetin içinde gazeteci de olmalı, yazar da olmalı.. Biz İslam ülkelerini, Türki Cumhuriyetlerini gazeten bir gazeteci olarak belediyemize her türlü desteğe hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum..
     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı gerçekten muhteşem bir çalışma ancak 3. Fuarımızda önümüzdeki yıl en azından Müslüman ülkelerin yazarları şairleri de yer almalı ve  uluslar arası bir fuar olmalı onun yoluda bugünden çalışmaya başlamaktan geçer..
     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, güzel bir açılış konuşması yaptı.. onur konuğu yaza Ahmet Taşgetiren;  Abdurrahman Dilipak 
Azerbaycan Milletvekili ve Yazar Ganire Paşayeva ise böylesine anlamlı bir organizasyona davet edilmekten ve konuşma fırsatı verilmesinden çok mutluluk duyduğunu ifade ederek  Başkan Erkoç’u kutladılar..
     Yazımın başında söyledim: biz ne yaptığımızın farkında değiliz !..
      Muhteşem bir organizasyon’a imza atıyoruz ama bunun farkında değiliz.. bugünden çalışmaya başlayarak önümüzdeki yıl uluslar arası bir fuar çok rahat yapa biliriz.. alt yapı hazır sadece yürü demeye bakıyor !
      Azerbaycan mahallemizden gelen milletvekili bacımız Ganire ne diyor: “ Türkiye başta Azerbaycan olmak üzere bütün Müslüman Türk Devletlerini baş tacıdır. Türkiye ne kadar güçlü olursa bizler de o kadar mutlu ve sevinçli olmaktayız. Biz biliyoruz ki Türkiye’nin güçlü olması diğer Müslüman Türk ülkelerinde yaşayan kardeşlerimiz daha az zulüm görmektedir. Bundandır ki Türkiye güçlü olmak ve daha da güçlenmek durumundadır.”diyor ve kitap fuarına damgasını vuruyor..
      Ben Türki Cumhuriyetlerine gittim, Arap ülkelerine gittim, yani Müslüman ve Türk devletlerine gittim, her gittiğim yerde : “ Türkiye diyorlar, Tayyip diyorlar.. yani Türkiye’yi lider ülke görüyorlar ve öyle alkışlıyorlar..
      Ganire bacımızda aynısını söylüyor iyi okuyun, konuşma videosunu izleyin aynı şeyi söylüyor. O halde Lider Türkiye’nin lider şehri , şiir ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş 2016 yılında dünyanın kalbinin burada attığı 3. Kitap fuarın düzenlemesi gerekir..
     AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak ise: “Kahramanmaraş’ın Anadolu’nun kalem kaşı olduğuna bir kez daha şahit olduk ve bundan dolayı da gurur duyduk.  .
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem ise aynı konuya değinerek Kahramanmaraş’ın ne kadar güzel bir iş yaptığını söyledi.., 
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise Kahramanmaraş’ın tanıtımı adına böylesine anlamlı bir organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ekibini kutladığını ifade ederek şiirin başkent Kahramanmaraş’ta görev yapmakta mutluluk duyduğunu ifade etti.
     Sözün sonu: 225 yayın evi ve 221 yazarın katıldığı fuar 29 Kasım 2015 Pazar gününe kadar açık kalacak. Her gün 09.00-21.00 saatleri arasında açık kalacak olan fuarda söyleşiler, imza günleri gibi kültürel faaliyetler gerçekleştirilecek. Her Kahramanmaraşlı bir iki gün giderek fuarı gezmeli kitap satın almalıdır..
     İzmir Fuarı, İhlas Fuarcılık da eski bir çalışan olarak, elimizden gelen desteği belediyemize vererek seneye 3. Fuarımızı ulusalar asası olarak açmamız gerektiğini buradan söylüyorum..
     Yaptığımızın işin farkına varısak alt yapının hazır olduğunu göre biliriz..
      İyi günler.