Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığımız organize ettiği 2. Kitap Fuarı hazırlıkları son sürat devam ediyor, 20 Kasım 2015 Cuma günü saat 14 00 de kapılarını kitap kurtlarına açacak olan Fuarımız şehrimiz hayırlı olsun.
     222 yayın ve bine yakın şair yazar Kahramanmaraş’a geliyor..
     Ben şahsen, bir yazar olarak : Kitap Fuarı karşısında heyecanını bugünden yaşamaya başladım.. İlimiz için bu fuar çok önemli..
    En az 12 kitap.. Niye ? 12 Kitap derseniz !. 
    Daha fazla olamaz mı ? olabilir !.. her yayın evinden bir kitap alırsanız çok daha güzel olur, öyle 7 TL. 10 TL veya 20 TL kitap almasanız bile en ucuzundan tahmin ediyorum 2-3-5 TL kitap olacaktır.. Bu kitaplardan birertane alsanız evinizde bir kütüphane oluşur..
    Bunu yapamıyorsak hiç olmazsa 12 kitap alalım bir yıl boyunca her ay birini okuyarak bilgi dağarcığımızı genişletelim..
    O kadar mı ? derseniz arzu ettiğiniz kadar kitap alabilirsiniz, sinir yok, isterseniz büyük bir kütüphane bile kura bilirsiniz..
     Sevgili okurlarım: Kitap- Gazete- Dergi mutlaka okumalıyız !..
    Türkiye de böylesine kapsamlı ikinci bir kitap fuarı daha yok!..
    Yıllardan beri Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve bir çok ilimizde kitap fuarları açılır, Kocatepe camii bahçesinde, İstanbul da fuar merkezinde ama böylesine bir fuar değil, bu kadar yazar ve şairi bir araya getiren bir fuar daha yok..
    Kahramanmaraş için bu bir kültür zenginliğidir..
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı Cuma günü kapılarını Kahramanmaraşlılara açıyor !.. bizde orada olalım yayın evlerine destek verelim..
    Buradan anne ve babalara sesleniyorum: Çocuklarınıza en az 12 kitap alınız!.
    Niye ? 12 Kitap derseniz !..
    Elin adamı haftada bir kitap, yılda 54 kitap okuyor..
    Biz de bu kadarını okuyamayız, okusak iyi olur ama okuyamayız, hiç olmazsa  bugün için okuyamayız belki 10 sene sonra olur ama bizlerde Kahramanmaraşlılar olarak hiç olmazsa ayda bir bir kitap okuyalım ki bu da sene de 12 kitap eder..! işte bunun için 12 kitap diyorum..
     Kahramanmaraş 7 güzel adam gibi şair ve yazarların başkenti !
     Kahramanmaraşlı : Merhum Abdurrahim Karakoç, Aşık Mahsuni Şerif, Aşık Yener, Hayati Vasfi Taşyürek, Necip Fazıl Kısakürek gibi ustadların, bugün yaşayan şairlerimiz ile  şiirin başkanti.. yapan şair ve yazarlarımız varken bunu kıymetini bilmek gerekir..
     Kahramanmaraş Yazarların başkenti böyle olunca Kahramanmaraşlı her haneye bu kitap fuarından en az 12 kitap girmesi gerekiyor..
     Ben çocuklarıma kitap almaları için vereceğim harçlığı şimdiden hazırladım..
     Buraya gelen yayın evlerimizin mutlu ayrılması için onlara destek olalım.. tanesi  3 tl olan kitaptan 12 adet alsanız 36 TL eder.. bu  para aldığınız kitapları , bir yıl okursunuz karşılığı ise saedce 36 TL sizi zengin yapmaz, kitap aldığınız için de fakir de olmazsınız !..
     Ancak o fuar’a katılan yayın evine yüksek moral ve 3. Kitap Fuarına katılmak için ona heyecan ve destek vermiş olursunuz ki seneye daha güzel fuar kurulur..
      Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile orta okul ve lise öğrencileri kitap fuarına ulaşımı sağlanacak..
      Şehir deki belediye otobüsleri ve halk otobüsleri fuar süresince fuar alanına uğrayacaklar.. buda güzel bir çalışma..
      Anne ve babalara sesleniyorum: gücünüz ne kadar varsa çocuklarınıza bir harçlık verin bir kitap iki kitap beş kitap, on kitap alsınlar onların kendi özgür iradesi ile seçtiği bir  kitabı olsun okusunlar.. okusunlar.. çok okusunlar..
      Bozuk parayı çok sevmeyin çocuklarınıza verin , verin ki onlarda gönüllerine göre bir kitap alsınlar..
      Her evde bir kitaplık olmalı, içinde kitaplar olmalı, Kahramanmaraşlılar okumalı..
      Okuyalım: Okumaktan zarar gelmez, yanlış yazan kitabı da doğru yazan kitabı da okuyalım, hiç olmazsa ayda bir kitap yılda 12 kitap okuyalım.. okuyalım ki 2016 yılı da açılacak olan  3. Kahramanmaraş Kitap Fuarına dört gözle bekleyelim.. o güne kadar 12 kitap okumuş olalım..
      Sözün özü: işte size kitap fuarı 
      Yayın evlerimiz 10 binlerce kitap  alın okuyun okuyun dostlar..
       İyi günler..