Sonuçları büyük bir merakla beklenen 07 Haziran 2015 genel seçimleri nihayet sona erdi. TBMM’de temsil edilen 4 partiden AK Parti dışındaki 3 parti başarılı olduklarını söyleseler de bana göre seçimin tek galibi “Twitter Fuat Avni” oldu.

***
Bazı Anket firmaları iktidar baskısından korktukları için gerçek sonuçları açıklayamadılar, buna karşın seçimin tek galibi, Twitter hesabından her gün yeni bir iddiayı ortaya atan ve gündem yaratan Fuat Avni olmuştur. Seçim tarihinin belirlendiği günden itibaren Twitter hesabından hem Cumhurbaşkanı’nı hem de hükümet üyelerini eleştiri bombardımanına tutan Fuat Avni, iddiasıyla kamuoyunda gündem yarattı ve daha fazla yüklendi. En önemlisi de ‘Bu isimler oyları çalacaklar’ diye iddia ettiği o isim listesini twitter hesabından kamuoyuna teşhir etti ve bunu engellemeyi başardı.
***
Herkesin ortak kanaati zaten AK Parti’nin tek başına iktidara gelemeyeceği yönündeydi, oy oranının ise yüzde 40-41 civarında olacağı noktasındaydı. Seçime birkaç hafta kala HDP’nin barajı geçtiği takdirde kendilerinin çok zor durumda kalacağını anlayan AK Parti bir anda siyasetini HDP üzerine kurmaya başlamıştı.
***
Her ne kadar milletvekili sayılarını yukarılara çıkarmış olduklarını düşünseler bile açık bir şekilde söylemek gerekir ki, CHP ve MHP bu yarışta istenilen başarıyı elde edememiştir. Kendilerinden çok daha fazla oy oranı beklenen bu iki partinin söylemleri, seçim vaatleri muhtemelen seçmene tam olarak anlatılamamış olacak ki bu iki parti de gereken oy oranına ulaşamadı.
***
Bugünden itibaren artık Türkiye’yi siyasi bir konjonktür, bir siyasi ortam bekliyor, iktidarını 3 dönem sürdüren AK Parti bu seçimde Anayasayı tek başına değiştirecek sayıyı kazanmayı ve başkanlık sistemini getirmeyi beklerken, bu sonuçlara göre tek başına hükümet kurma noktasında bile çaresiz kalmış durumdadır.
AK Parti’nin artık tek başına hükümet kurmayı gerektiren 276 sayısının çok altında kalması Türkiye’de bir koalisyon hükümetinin olacağını gösteriyor.
Bu koalisyon hükümeti AK Parti dışındaki partiler tarafından da kurulabilir gözüküyor.
***
Deniz Baykal’a Meclis Başkanlığı yolu
Bu arada 25. dönem milletvekillerinin belli olmasıyla TBMM'yi açacak kişi de belirlendi. 77 yaşındaki eski CHP Lideri Deniz Baykal en yaşlı üye sıfatıyla TBMM Başkanı olarak Meclis'i açacak. Her türlü koalisyon durumunda, Baykal’ın meclis başkanlığı koltuğuna oturmasına sıcak bakılacağı ihtimali yüksek.
***
Seçim sonucu bütün milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bu sonuçlar bir noktada ülkede var olan baskıcı anlayışında artık olmayacağını ortaya koymuştur ve muhalefet partilerinin de bundan sonra ülke yönetiminde daha çok söz sahibi olacağının en büyük delilidir.
***
Bugünden itibaren, Türkiye değişkenlik moduna girmiştir. Bu değişkenliğin bize neler getireceği de yukarıda belirttiğimiz gibi önümüzdeki günlerde belli olacak. Seçilen milletvekillerinin TBMM’de yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın seçimden birinci parti çıkan AK Parti Genel Başkanı Sayın Davutoğlu’nu, hükümeti kurması için görevlendirdiği gün yeni dönem başlayacak.
***

Kahramanmaraş özelinde ise, seçim sonuçlarının böyle olacağı üç aşağı beş yukarı tahmin ediliyordu. K.Maraş’ta seçimin galibi de hiç kuşkusuz  AK Parti ile MHP, mağlubu ise HDP’ ne giden oylar nedeniyle CHP  oldu. Seçmen tercihi yaptı, AK Parti 6,MHP 2,  milletvekilini TBMM’ye gönderdi.
Umarız ki bu yeni dönem ülkemizin yaranına olur…