PARTİ pırtı ayırtetmeksizin kiminle konuşsak, Onikişubat Belediyesi’nin kısa sürede yol aldığı ve “başarılı bir belediyecilik” yürüttüğü konusunda hemfikir oluyor.

Elbette ki bu başarının ardındaki asıl isim Başkan Hanefi Mahçiçek’tir.

Onun geçmişten bu yana gelen devlet, siyaset ve belediyecilik deneyimi Onikişubat’ta ruh buluyor, vatandaşa da hizmet olarak dönüyor.

Kabul eden eder, etmeyen etmez ama Başkan Mahçiçek şu anda siyasette de “abi” konumuna oturmuş durumda. Dedikodulara kulağını kapatmış, işine bakıyor ve “Şu şunu demiş, bu bunu demiş” diyenlere de, “Kulağımızı dedikodulara kapadık, zira bizim yapacak daha önemli işlerimiz var” deyip, yürümeye, hatta koşmaya devam ediyor.

Başkan Mahçiçek yarın değişir mi onu Allah bilir ama en azından şu andaki durum bu minvalde ilerliyor…

Ve fakat…

Her şey güllük gülistanlık, hiçbir problem yok mu Onikişubat Belediyesi’nde?

Hiç problemsiz olur mu? Zaman zaman önüne engeller konuyor, ayağına çelme takılmak isteniyor, içten yıkılmak isteniyor vs vs…

 

*        *        *

Onikişubat Belediyesi personeli genel olarak Başkan Mahçiçek’in koşma hızındaki temposuna ayak uydurmak için özverili bir şekilde mücadele ediyor ve hizmetlerin aksamaması için elinden gelen mücadeleyi veriyor.

Ancak Onikişubat’ta sürekli olarak vatandaşlardan ve zaman zaman da muhtarlardan gelen bir şikâyete çok sık bir şekilde tanık oluyorduk. Şikâyetlerin ana sebebi, DSİ’den Park Bahçeler Müdürlüğü’ne getirilen Kazım Canlı isimli arkadaşın vatandaşların bir önerisi talebi olduğunda sürekli azarlayarak konuştuğu ve hizmet konusunda istekte bulunan insanlara karşı sert ve kırıcı sözler sarfettiği yönündeydi…

Bu arkadaşımızın başında bulunduğu birimin personeli de huzursuz zira kendi elemanları içinde de birkaç kendi yakın olduğu kişiler hariç herkesi kırıp döktüğü ve çalışan insanların bu arkadaşın tavırları nedeniyle zevkle değil, mecburiyetten çalıştıkları yönünde bir çok şikâyeti bizzat dinledik.

Personele, “Peki neden bu serzenişlerinizi başkana olmasa da en azından bu birimden sorumlu başkan yardımcısına iletmiyorsunuz?” diye sorduğumuzda öğreniyoruz ki, arkadaşı koruyup kollayan kişinin zaten bizzat Başkan Yardımcısı Fatih Yoğurt olduğunu öğreniyoruz.

Bu kez bu konuları biz bizzat Başkan Yardımcısı Yoğurt’a ilettiğimizde de şikâyetle ilgileneceğini ve gerekli ikazı yapacağını söylemişti.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA!

EN son birebir tanık olduğumuz bir olay bizim için bardağı taşıran son damla oldu!

Çok tesadüf eseri Onikişubat Belediyesi hizmet binasındaydık. Eskiden köy, şimdi mahalle olan bir yerin muhtarı, Başkan Yardımcısı Fatih Yoğurt’a neredeyse ağlayacak bir şekilde serzenişte bulunuyordu, biz de kulak misafiri olduk.

Muhtar, sel götüren bir yolunu açtığını ancak ikinci gün gelen selle yolun komple tekrar kapandığını anlatarak, “Park Bahçeler Müdürü Kazım Canlı’nın yanına gittim, bize çok ağır laflar edip bağırıp çağırdı ve bekleyin niye gidip başkana ve başkan yardımcısına söylediniz diye herkesin içinde azarladı. Biz bu azarı ve o söylediği lafları haketmedik…” dedi.

Tabi Başkan Yardımcısı ortamda bizim de bulunmamızdan dolayı biz duymayalım diye, muhtarın anlatacaklarını anlattırmadan “Tamam ben ilgileneceğim” deyip yanımızdan uzaklaşmasını sağladı.

Biz inanıyoruz ki, Mahçiçek Başkan yardımcısını çağıracak ve “Bu olay nedir, bu muhtar hangi muhtar, gidip özür dileyelim” diyecektir.

Biz, önceki gün bu yazımızın anonsunu sosyal paylaşım sitesinde paylaşınca Fatih Yoğurt, bir başkan yardımcısı olarak kendisine hiç yakıştıramadığımız bir üslupla bizi arayarak, “Sen şimdi bu yazınla şantaj mı yapıyorsun?” dedi.

Bu yazı bir şantaj mı yoksa maaşını vatandaşın kesesinden alan bir belediye müdürünün yaptığı yanlışı bir daha tekrarlamaması için yapılan bir eleştiri midir, onu da okuyucu ve Başkan Mahçiçek değerlendirsin.

İŞTE FACEBOOK’TA PAYLAŞTIĞIMIZ BU YAZININ ANONSU

MAHÇİÇEK'İN BAŞARISI NASIL GÖLGELENİR?

Önemli olan ekiptir. Hanefi Bey de ekibe çok önem veriyor. Ancak buna rağmen çürük elmalar çıkmıyor mu, çıkıyor. İşte mesela yine Hanefi Beyin önemli bir müdürlüğünün en başına koyduğu adamın insanlara tavrı, yaptığı yanlışları, başkanı çok zor duruma düşürecek hareketleri bir kaç gün içinde açıklayacağız. Muhtarı bile ağlatan, aşağılayan müdürü de var Hanefi Beyin maalesef. Az bekleyin daha neler çıkacak ve sadece bu adam Hanefi Beyin başını derde sokmaya yetecek!

Tabi koruma altında olan bir memur olduğu için kimsenin "öte git" diye dahi uyaracağına ihtimal vermiyoruz!

Başkan Mahçiçek'in başarılarını böyle adamlar gölgeler...

Yazının ikinci perdesi ve vatandaşın anlattıklarını Politika Caddesi'nde hafta içinde okuyabilirsiniz...