Bir pire için bir yorganı yakıyoruz !

    Kim ne derse desin, Ak Partinin tek başarılı alamadığı alan eğitim alanıdır.. TEOG sınavı kaldırılacakmış, Her lise kendi sınavını yapacakmış hayırlı işler 1970 geri döndük..

    Benim çocukluğumda : Babasının ensesi kalın olan okula kayıt olur , ensesi kalın olmayan ne kadar zeki olursa olsun okul dışında kalırdı..

    Buda şu demekti, ya çırak olacak ya hamal , yada tarla işçisi..

    Senin zeki olman : Yeterli değil, okula girmen için babanın cebi dolu olması gerekiyor..

    Okula bol bağış yapacak ?

    Yine Üniversite sınavları : Bugün Beden eğitimi ve Güzel Sanatlar bölümlüleri gibi herkes  kendi sınavını yapar, işine geleni alır gelmeyeni almazdı, sınav da hikaye idi.. bugünde öyle

     Türkiye deki o tarih deki devlet üniversiteleri komünistlerin elinde olduğu için ülkücüler – Erbakancılar Üniversiteye giremezdi.. yani sağcı – Müslümanı üniversiteye girmesi çok zordu.. Müslümanların Üniversiteye girme kapısı Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve 1984 den sonra önü açıldı.

     14 Mayıs 1950 de Başbakan olan Murhum Adnan Menderes, Üniversite de yaptığı araştırmada kız öğrenci oranı yüzde 3, namaz kılan öğrenci sayısı 0,2 olduğu görülüyor..

     Menderes’in gayretleri ile bu kabuk kırılarak az da olsa o gün için:

     60 kuşağı Üniversite surunda bir gedik geçti.

     Gazi Üniversitesi ülkücülerin olduğu söylerin, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ise Mağocuların elinde idi..

     Sağ-Sol kavgaları ve ölen gençlerimiz..

     Bugün olduğu gibi o günde eğitim yoktu- sağ-sol kavgası vardı.. ölen gençler, cahil diplomalı adamlarımız vardı..

     Orta okulu bitiren çocuklarımızın : Liseye giriş sınavı o kadar çok isim değiştirdi ki hangisini yazacağımı bilemiyorum..en son adı TEOG sınavı kaldırılacak.. iyimi ? çok kötü..

     Bugün ise kökten kaldırılan Lise Sınavları : yerine her lise kendi sınavını yapacak, bu şu demekdir.. çocuklarınızın elinden tutacaksınız okul okul sınav tarihi kovalayacaksınız..

     Okul müdürü ve okul aile birliğine kim yüklü bağış yaparsa o okula girmeye hak kazanacak.. Zeki fakir çocukları ise fabrika köşelerinde çürümeye terk edilecektir..

     Bu eğitimde adaletsizlik demektir..

     Parası olan, babasının ensesi kalın olan çocuklar lise okuyacak olmayanlar ise fabrikaya işçi olacaktır..

     Üniversite sınavı oda kaldırılacak deniyor, eski den olduğu gibi, sağcı-solcu üniversite, yada dindar , dindar olmayan üniversite diye ayrılacak.. herkes kendine uygun üniversite ve torpili bulduğunda kayıt hakkı kazanacaktır..

     Böyle bir eğitim sistemi olamaz !

     Reisi kim yönlendiriyor bilemiyorum ama yapılan iş baştan aşağı yanlıştır..

     Fabrikaların kapısında işçi aranıyor pankartları var

     Türkiye de işsizlik rakamları ? hangisi doğru bende bilemiyorum..

      Oysa yapılacak olan iş şu: ilk okul 4 . sınıfa kadar okuma yazma ve yazıp çizme..

      5-8 sınıf arasında mesleğe yönlendirme, yapılacak sınavlar akademik zekaya sahip olanlar bilim liselerine, olmayanlar ise meslek liselerine gönderilmelidir..

      9-12 sınıflar arasında ise son bir yoklama ile , genel Üniversite sınavı , Meslek yüksek okullarına kayıt ve geriye kalan ise Fabrikalara Sanayiye ara eleman olarak yetiştirilmeli böylece herkese aş herkese iş olmalı..

      Tabi : Türkiye deki Üniversitenin en az yarıdan fazlası kapatılmalıdır..

      Hocası olmayan, liseden farklı olmayan Üniversitelerin tamamı kapatılmalıdır..

      Türkiye 50-100 yıllık planlaması yapılarak ihtiyaç kadar üniversiteye adam alınmalı geriye kalan ise meslek yüksek okullarına ve fabrikalara sanayiye yönlendirilmelidir.

       2022 yılında : bize ne kadar öğretmen, ne kadar mühendis, ne kadar doktor gerekli ise bu yıl üniversiteye o kadar adam almamız gerekir..

       Üniversite mezunu işsiz demek: o ülkede eğitim çökmüş demektir..

      Türkiye de eğitim çöktü, bataklığa saplandı çıkaracak adam yok..

      Ak Partinin başarısız olduğu tek alan var : Eğitim..

      Ak Partinin 16 yıllık iktidar döneminde hemen iki yılda bir eğitim sistemi değişti, buna rağmen ideal olan sonuç bulunamadı..

      TEOG yok, 1960-70-80’lerde ki gibi çocuklarınızın Liseye girmesi müdür beyin iki dudağı arasında olacak, ne kadar adil olursa yorumu size bırakıyorum, ben o günleri yaşayarak geldim, bunu kimseden duymadın, bir yerde okumadım ben o günleri yaşadım..

      Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesinde 13 bin öğrenci vardı, yiyenimi Vali beyin torpili ile girdirmiştim..

      Sizlere son sözüm: Vali, Belediye Başkanı, Milletvekili, daire müdürleri, milli eğitim müdürü , kapısında müdür yazan bir torpil aramaya bugünden başlayın seneye yani 2018-19 öğretim yılında çocuğunuz okulun en zeki çocuğu bile olsa liseye giremeye bilir.. kapı önünde kalır, torpilinizi bugünden hazırlayın..!

     İyi günler..