Geçtiğimiz gün Dulkadiroğlu belediyesinin düzenlediği toplu nikâh törenine katıldım. Yirmi iki çiftin nikâhının kıyıldığı törende organizasyon zayıftı ama olsun ilkti bu. Bundan sonrakilerin daha profesyonelce düzenleneceğine inanıyorum.

Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Necati Okay ve Milletvekilleri Sıtkı Güvenç ile Yıldırım Ramazanoğlu’nun birer konuşma yaptığı törende Kaymakam Türköz’ün tavsiyesi çok güzel ve yerinde idi.

Sizin de kulağınıza küpe olsun sevgili okurlarım.

Kaymakam Türköz, yeni evlenen çiftlere önemli bir tavsiyede bulunarak ‘şimdi bir birinizin ayağına basmak için bekliyorsunuz. Bir birinizin ayağına basın ama bir birinizin damarına basmayın’ öğüdünde bulundu.

Aslında ne güzel özetledi. Yapılan evliliklerde anlaşmazlığın ve ayrılıklara neden olan en temel konunun çözümü bir cümleyle ancak bu kadar mükemmel anlatılabilirdi.

 Milletvekili Ramazanoğlu ise konuşmasında öyle bir vaatte bulundu ki çiçeği burnunda çiftlere, kulaklarıma inanamadım!

Yok, artık dedirtecek cinsten.

Sayın Ramazanoğlu yaptığı konuşmada, nikâhı kıyılan çiftlere dönerek ‘İlk hamile kalan çifte altın takacağım’ vaadinde bulununca ‘nasıl yani’ dedim.

Bereket versin o gaza gelip de o arada zaman kaybetmemek için ‘Hadi Bismillah’ diyen çift çıkmadı. Ya çıksaydı Maazallah...

Diğer yandan düşünüyorum da bu yirmi iki çift aralarında ilk hamile kalanı nasıl belirleyecek?

Her halde doktor raporu almaları gerekecek.

Hani ilk çocuğu olan çifte deseydi normal karşılanırdı ama ilk hamile kalan çift diyince iş orada değişiveriyor.

Sayın vekil o nasıl bir gaftı öyle!

***

Yeni Yılınızı ve Mevlîd Kandilinizi en içten duygularımla kutlar; sağlık ve mutluluklar dilerim…

Esen kalın…