KATILIRSINIZ ya da katılmazsınız ancak onu yakından takip eden bir gazeteci olarak bizim izlenimimiz şudur: Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, 2012 yılına kadar ki olan hizmet yılı bölümünde, rutin ve klasik belediyecilik yaptı.

2012 yılının ilk çeyreğinde Park ve Bahçeler başta olmak üzere, asfaltlama, temizlik, su ve kent görselliği ile kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yeni bir bakış açısı getirerek vites yükseltti.

Özellikle Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı gibi bir kültür adamının, -perdenin arkasında kalarak- yaptığı kültürel ve sanatsal etkinlikler, Başkan Poyraz’ın hanesine puan olarak kaydedildi.

Örneğin ilki geçen yıl yapılan Şiir Festivali’nin hem geçen yıl hem de bu yıl piar çalışmasının, Kültür Başkentimiz İstanbul’da yapılması fikri her kiminse, sonuna kadar kutlamak gerekir.

Bu yıl yapılacak olan festival için geçtiğimiz hafta İstanbul’da klas bir mekanda basın toplantısı yaptı, üç gün boyunca değişik TV kanalında hem kentin tanıtımı, hem de kendi propagandasını yaparak büyükşehir olmaya hazır bir kent olduğumuzu gözler önüne serdi.

Geziye katılan arkadaşım Abid Vanlı’dan da dinledim. İstanbul’daki bu toplantıda hem kentin şöhretli isimlerini hem de diğer tanınmış ve prestiji yüksek insanlarını sağına soluna oturtarak profesyonel bir çalışmaya imza attı. Doğrusu ben bu tarz organizasyonlarından dolayı Gazianteplileri hep kıskanırdım ama şimdi benim kentimde de bu çalışmalar yapılmaya başladı, Başkanı tebrik ediyoruz.

Çanlar, Poyraz için çalmaya başladı!

NETİCEYE gelecek olursak: Kahramanmaraş Belediyesi ve başındaki lideri şu son bir yıldır kenti büyükşehir olmaya hazırlayacak önemli projelere imza atmaya başladı.

Yaptığı rutin ve klasik belediyecilik hizmetlerinin ötesine geçerek sosyal, kültürel, sanatsal, görsel ve sportif alanlarda başarılar sağlamaya devam ediyor.

Kendi şahsi görüntüsünde de yavaş yavaş değişim başladı! Örneğin insanları artık dinleme sabrını gösteriyor, insanlarla tokalaşırken gözlerinin içine bakıyor ve koltuğunda gömülüp kalmadan hep vatandaşın içinde olmaya gayret gösteriyor.

Yani bir anlamda hem kenti büyükşehir olmaya hazırlarken, kendisi de o büyükşehir’in patronluğu için bir mesafe kaydediyor.

Poyraz, Başbakan’la polemiğe girdi mi?

SON 15 gündür siyasi kulislerde, Başkan Poyraz’ın Başbakan’la bir anket polemiğine girdiği ve bu nedenle Erdoğan tarafından üstünün kesin çizildiği konuşuluyor.

Özet olarak anlatılan şöyle: Başbakan Erdoğan, İl Başkanı, Merkez İlçe Başkanı Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ile milletvekillerinin hazır bulunduğu bir ortamda eline bir dosya alarak Poyraz’a, ”Mustafa nedir bu rezalet?” diye sormuş.

Yine o iddialara göre Ak Parti Genel Merkezi’nin Kahramanmaraş’ta yaptırdığı anketlerde, Ak Parti’nin oy oranı % 72’lerde gezerken, Başkan Poyraz’ın kişisel oyu ise neredeyse bu oranın yarısıymış… 

Mış mış…

Bu iddia doğrumuydu? 

Önce şunu belirtelim. Ak Parti içinde politika yapan çok değer verdiğim bir insan var. Yapısını, karakterini, duruşunu çok iyi bildiğim bir insan, bir genç politikacı.

Bu insanı inanın darağacına götürseniz, aleyhine de olabilecek olsa bile doğru bildiğini hiç çekinmeden söyler. 

Bu insanın adı: Fırat Görgel. Genç bir avukat ve partinin uzun süredir büyük bir başarıyla bu görevini sürdürüyor. 

Bu konuyu olayın şahidi olan bu arkadaşımıza sordum ve aldığım yanıtında doğru olduğundan hiçbir şüphem olamaz. 

Fırat şunu dedi: “Abi inan bunların hepsi de abartı. Bir kere asla Başbakan Poyraz Başkan’a sert bir ifade de bulunmadı. Söylediği tek şey; ‘Anketlerde bir enteresanlık var’ dedi ve çok medeni bir şekilde Poyraz Başkandan izahat aldı. Olay budur…”

Dedikoduyu seven bir memleket olarak ilanen duyurulur!