GEÇTİĞİMİZ Pazar günü Vali Şükrü Kocatepe, Milletvekilleri Sıtkı Güvenç ve Yıldırım Ramazanoğlu, Ak Parti Büyükşehir Adayı Fatih Mehmet Erkoç, Baro Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Metin Doğan, İl 2. Başkanı Uğur Dilipak ve bir grup gazeteci arkadaşımla beraber, Belediye’den tahsis edilen bir otobüsle Göksun tünel ve viyadüklerine bir gezi yaptık.

Tünel ve viyadüklerle alakalı değerlendirme ve haberleri daha önce yazmıştık. Biz bugün daha sıcak bir konu ile devam edelim.

Hizip ve klikler malum her parti de olduğu gibi zaman zaman Ak Parti’de de oldu. Dün beraber olanlar, bugün ayrı düşebildiler ve bu son derece de normal bir şeydir. Önemli olan, klikleşmelerin partiye zarar verir hale getirilmemesidir.

Otobüsün içinde uzun bir süre Büyükşehir Adayı Fatih Mehmet Erkoç’la beraber oturup sohbet etme imkânı yakaladım.

Sorduğum ilk soru İl Başkanlığı döneminde parti içinde hadi ‘klikleşme’ demeyelim ama beraber hareket etmediği partilileri hakkında ne düşündüğü ve beraber yürümediği arkadaşlarına karşı bundan sonraki dönemdeki tavrının ne olacağı konusuydu.

Erkoç hiç eğip bükmeden şöyle yanıt verdi: “Yener Bey dün parti içinde beraber yürümediğimiz arkadaşlar olabilir ancak bundan sonraki dönemde sorumluluklarım daha da farklılaştı. Bunun elbette farkındayım. Şimdi bulunduğum konum daha kucaklayıcı ve daha bütünleştirici bir konumdur. Bu nedenle dünkü kongrelerde beraber olduğum ya da olmadığım, bu yolda beraber yürüdüğüm bütün arkadaşlarım, bütün partililerim ve hatta daha da ötesi var oy vermiş ya da vermemiş ben bütün kentin belediye başkanı olarak herkese eşit mesafede olacağım…”

“Peki” dedik… “İlçe Belediyelerinde nasıl tavır alıyorsunuz? Mesela aday adayları içinde bazılarını destekleyip bazılarını görmezden geldiğiniz yönünde söylentiler var. Böyle bir tavrınız var mı gerçekten?”

Bu sorunun cevabını verirken Erkoç’un gözlerinin içine bakıyorum.

Dostlar az çok sizler de benim gibi, insanların verdikleri yanıtların samimiyetini üç aşağı beş yukarı gözlerinden çözebilirsiniz. Öylesine samimiyet gördüm ki onun gözlerinde… Bu sorumuza da şu yanıtı verdi Erkoç Başkan: “Aday adayı olan arkadaşlarımız bu konuda inanın çok rahat olsunlar. Biz her aday arkadaşımıza eşit mesafede duruyoruz. Anketlerden kim çıkarsa, kamuoyu kimi isterse, genel merkezimizin takdir değerlendirmesi nasıl olursa biz o arkadaşımızla çalışacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın…”

Okuru bilmem ama doğrusu ben Erkoç’un samimiyetine inanıyorum ve güveniyorum…

SPEKÜLASYON MU GERÇEK BİLGİ Mİ?

MALUM Ak Parti Büyükşehir Başkan Adayını açıkladı o konu şimdilik bitti ama merkezdeki Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçeleri ile diğer ilçelerdeki aday adaylığı hususunda akılalmaz spekülasyonlar, güngörmedik dedikodular adeta aklımızı alıyor.

Spekülasyon mu, gerçek bilgi mi? Daha da doğrusu yoksa komple bir “Bilgi kirliliği”mi?

Hem bazı aday adaylarından hem de kamuoyundan inanılmaz bilgiler geliyor.

Aday adayı diyor ki; “Bilgiyi Ankara’da beyefendiye (Erdoğan) çok yakın bir kaynaktan aldım. Değerlendirme de son üç kişi kalmış, ben bu üç kişinin içindeyim. Şimdi bu noktada buradan da azcık desteği alırsam açıklanacak aday evelallah ben olacağım…”

Sokaktaki vatandaş diyor ki; “Falanca falanca aday adayları silinmiş sadece beş isim kalmış. Bu beş ismin içinden milletvekilleri falancayı, Fatih Mehmet Erkoç filancayı destekliyormuş. Yani belli ki bu iş bitmiş. Aday aslında belli olmuş…”

Allah rahmet eylesin gerçek olmayan böylesi durumlarda Erbakan Hoca, “Fassaaaa fissoooo…” derdi.

Dostlar bu bilgi kirliliğinden artık herkes bıktı usandı. Bu bilgilerin hiç birisinde de gerçek payı yok!

Ankara kulislerinden aldığımız kesin ve net bilgiler var.

Gerek metropol ilçeler ve gerekse diğer ilçelerle alakalı olarak şu ana kadar Maraş dosyasının kapağı dahi hiç kaldırılmamış bir durumdadır. İlçe adaylıkları ile alakalı görüşmeler çok büyük bir ihtimalle 14 – 17 Aralık tarihlerinde olacak ve belki hemen açıklanacak ama içinde bulunduğumuz ayın 20’sine kadar kesinleşmiş olacaktır.

Çok iyi biliyoruz ki, bütün ilçeler için geçerli ancak özellikle Onikişubat için ne Fatih Bey’in ne Mahir Bey’in ne de diğer vekillerin desteklediği hiçbir aday adayı yoktur. Kamuoyu anketlerinden kim çıkarsa onu baş tacı edecekler, bunu iddia ile söylüyorum.

Üç beş gün sonra her şey netleşecek, ak kara ortaya çıkacaktır. Az daha sabır lütfen…