Komşumuz Rusya'dan sonra, komşumuz İran da, ABD'nin NATO şemsiyesi altında Avrupa'ya kuracağı füze kalkanı nedeniyle Türkiye'yi hedefleri arasında saymaktadır.

Sınır Komşumuz İran Hava Uzay Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacizade’nin ülkelerine düzenlenecek olası bir saldırı durumunda ilk olarak Türkiye'deki NATO füze kalkanı koruma sistemini vuracaklarını açıklamasının ardından bir başka çarpıcı gelişme de Suriye'de ortaya çıkmıştır.

Komşumuz Suriye ’de füzelerini, Türkiye’ye çevirdi…

İç ve dış güçlerin baskısına maruz kalan ve iç savaş yaşayan komşumuz Suriye ’de Esat yönetimi bunalmış durumda. Türk kamuoyunun da yakından bildiği gibi  bu komşumuzun eski lideri baba Esat, terör örgütünü, korumuş, kollamış  ve bize karşı kullanıma hazır hale getirmişti; Afız Esat, PKK’nın kurulmasına büyük katkı sağlamıştır. Terör örgütüne kapılarını açmıştır ve her türlü desteği sağlamıştır. PKK verilen destek Şimdide oğul Esat tarafında devam etmektedir.

Türkiye’nin komşularına karşı ilişkileri  hep olumlu olmuştur. Hiç bir komşu devlet için olumsuz düşünmemiştir. Komşu haklarına karşı her zaman saygılı olmuştur. Özellikle Suriye, Ermenistan ve Kuzey Irak gibi “beslemeleri, hainleri terör örgütü çatısı altında toplayarak komşu ülkelerin üzerine göndermemiştir. “Yapma mazluma çıkar aheste aheste” Hiçbir komşusun iç işlerine şimdiye kadar karışmayan Türkiye’ye bütün bu yapılanlar reva mıdır?

Türkiye kolay kolay hiçbir komşusunu doğrudan hedef almaz. Gazi Mustafa Kemal’inde dediği gibi “yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesine her zaman bağlı kalmıştır.

Kendi içinde sıkışan Esat yönetimi, ne yapacağını bilmemektedir ve Türkiye’yi hedef almaktadır. Suriye Rus yapımı SCUD füzelerini Türkiye sınırındaki Kamışlı ve Ayn Diwar'a konuşlandırdı, yönlerini de Türkiye'ye çevirdi. Bir dönem ABD ve İsrail’in bile korkulu rüyası olan SCUD ve Sam füzelerinin menzili tam 1500 kilometre. Neredeyse Türkiye’nin dörde birini vurabilecek şekilde…

Bunlar mı Kardeş?

İşlerine geldiğinde, kardeş ülke komşumuz Türkiye diyenler, işlerine gelmediğinde çok çabuk “düşman “ülke olarak ilan etmekteler. ABD tarafından, bize verilen “Arap baharı” sözcülük görevimizden kaynaklandı? Sanırım bu kardeşlik söylemlerin de ortadan kalkmasına neden oldu ve Şam yönetimi SCUD füzelerinin hedefini kardeş ülkeye çevirdi. Bunlar mı? Kardeş… Saygılarımla…