130 ülke oy birliği ile 2023 yılında Kahramanmaraş ‘ta yapılmasına karar verdi..

İlk hesaplamalara göre 56 ülke katılırsa 2 milyon, 100’ün üzerinde veya 130 ülkeden temsilciler katılırsa 3.5 milyon gibi insanın 6 ay süre ile Kahramanmaraş’a gelmesi ön görülmektedir..

Nisan 2023 yılına kadar ne yapmalıyız..?

Bir defa hava alanımızı genişleterek günlük en az 150 uçak inip kalkacak hale getirmemiz gerekiyor ki : bugünden başlamamız gerekiyor..

Kaba bir hesapla : Şehirde 5 yıldızlı otel ve yatak kapasitesini en az 15 bin çıkarmamız gerekiyor ki :

Dini Turizm için Afşin

Sağlık Turizmi için : Süleymanlı- Zeytin Ilıcası, Ekinözü içmeleri, Yayla ve Kaplıca için Döngele – Başkonuş yaylasına 5 yıldızlı otel yapmamız gerekiyor..

Kayak ve Yaylı turizmi için, Yedikuyular ve Göksun ‘a 5 yıldızlı otel yapmamız gerekiyor ki EXPO 2023 den sonra da burası Türk halkına hizmet veren yerler haline gelsin..

Kahramanmaraş esnafını 2023 yılına hazırlamamız gerekiyor..

Kaba bir hesapla : 3 milyon kişi gelse, birer külah dondurma satsak 3 milyon külah dondurma eder, birer şişe su satsak 3 milyon su eder..

Üzerinde İstiklal Madalyası, Dondurma figürü olan kupa bardak birer tane satsak 3 milyon eder ki burada elde edilecek gelire iyi bakmamız gerek..

Çok basit bir hesapla Kahramanmaraş’a günlük 11 bin kişi gelip gideceğine göre : Turizm acentası, otelimiz, lokantamız, etkinlik alanlarına ulaşım, Tur rehberlerimiz, yabancı dil bilen personelimizle 2023 yılına bugünden başlayarak hazırlanmamız gerekir..

Tüm bunları yapmazsak ne olur ?

EXPO 2023 katılmak üzere ilimize değil: Komşularımız Gaziantep, Adana, Hatay ve hatta Adıyaman’a gelen yabancı konuklarımız burada konaklar, sonra otobüsle Kahramanmaraş’a ulaşır birkaç saat kalır sonra bu illere gider burada otelde yatar, buradan uçağa biner..

Bunun olmaması için: Milletvekillerimiz el ele vererek, Kahramanmaraş Hava Alanını 2023 yılına ve her gün 100’lerce uçağın inip kalkacağı bir hava alanına dönüştürmemiz gerekiyor..

Yeter mi ? : Yetmez, otel ve lokantalarımızı , alt yapımızı gelecek misafirlere göre hazırlamamız gerekiyor..

Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek: EXPO 2023 ekibini bugünden kurarak, içinde gazetecilerinde olduğu bir heyet halinde Önce Antalya, sonra birkaç dünya ülkesinde bu etkinliğin yapıldığı en son dünya devletinde inceleme yaparak, artı eksi ne varsa görerek buna göre çok daha iyisini yapmak için bugünden çalışarak 4 yıl süre ilede her yapılan yerde bu etkinliğe katılarak yeni bilgilere sahip olmamız gerekiyor..

Türkiye ve Kahramanmaraş’ın tanıtımı için elimize tarihi bir fırsat geçti..

EXPO yönetimi içinde : Başkan Hanefi Mahçiçek başkanlığında Gazetecisinden sivil toplum kuruluşu başkanına kadar her kesimden temsilci olması gerekiyor..

 Dünyanın çeşitli ülkelerinden ilimize gelecek olan Gazeteci ile Gazeteci ilgilenmeli, Sanayici ile sanayici ilgilenmeli, esnafı ile esnafı , Sivil Toplum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu ilgilenerek bir takım halinde Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde kusursuz bir şekilde tanıtmamız gerekiyor..

5 yıl sonra yani 2023 yılında yapılacak EXPO 2023 için benim heyecanım bugünden başladı.. Milyonlar şehrimize akacak, bir külah dondurma, bir şişe su alsa bırakacağı parayı düşünün !

 Maraş : Kuyumculuk, Tekstil, Bayan Ayakkabı, Çelik Mutfak Eşyası, Biberimiz, Dondurmamız, Cevizli Tatlımız, el sanatlarımız, tarihi ve turizm alanlarımızla Kahramanmaraş model dünya şehri olacaktır..

Burada görev herkese düşüyor, sadece belediye yapsın demekle bu iş olmaz herkes bir ucundan tutması gerekiyor.. çünkü bu proje Türkiye ve Kahramanmaraş’ın projesi ..

Bugüne kadar hep şunu söyledik : Kahramanmaraş’ın tanıtım yok, işte fırsat işte imkan buyurun el ele verelim birlikte bir şey yapalım..

Son söz : Benim gördüğüm birinci öncelik Hava Alanı ve Otel meselesi çözmek için bugün kazmayı vurmamız gerekiyor ki , Ilıca’daki Büyükşehir Belediyesinin ait arsa üzerine Termal 5 yıldızlı en az bin yataklı bir otel projesi Kahramanmaraş Büyükşehir hemen devreye koymalıdır..

Ekinözü, Afşin , Göksun, Andırın, Döngele Ilıcası, kayak merkezi buna ilave edilerek çalışmaya başlamalıyız..

İyi günler..