Biz Türk Milleti olarak okumuyoruz !

12 Şubat Kurtuluş Bayramında : Fransız askerlerine sütçü imam kurşun sıkardı.. Kalede ki Fransız Bayrağı indirilerek yakılırdı.. tepki gösterilirdi..

AB ye gireceğiz, AB üyesi olacağız diye 54 yıldan beri bir hayalle yaşadık, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı etkinlikleri esnetilerek bugün ne hale geldiğini takdirini sizlere bırakıyorum..

1919 -20 arasında ne çektiğimizi, hatta 1900-20 arasında 20 yılda ne çektiğimizi bir çırpıda unutu verdik..

15 Temmuz 2016 o karanlık geceyi unutmayalım..

Başkomutanınız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ 15 Temmuzu unutmayacağım unutturmayacağım” diyor ya bizde unutmamamız gerekir..

İHA ve AA 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi güzeldi.. bunu seneye NFK merkezinde bir hafta süre ile yapılmasından yanayım..

Ancak : bugün bir toplantı yaparak eksiklerimiz görür gelecek için not çıkarırsak seneye çok daha güzelini yaparız..

İki gün önce yapılan geceye çok kimse katılmazken ; Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağırısı üzerine dün akşam Kahramanmaraş Trabzon bulvarına kilitlendi..

Değim yerinde ise : Kahramanmaraş aslan gibi kükredi..

Bebeğinden 104 yaşındaki nenemize kadar herkes nöbetteydi..

Valimiz, Belediye Başkanlarımız, Komutanlarımız, Polisimiz ama herkes nöbet yerinde ve tam not alarak bir nöbet tuttuk..

Nöbet bölgesini yaya olarak : gezdim..

Yaya olarak gezdik: Ulucamiiden, Bahçelievler camiine kadar olan ara dolu idi..

Ara sokaklar dolup taşmıştı.. yakın bir zaman da ben böyle bir kalabalık görmedim..

Geçen yıl Demokrasi nöbetlerinde böyle bir kalabalık asla olmamıştı..

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri halkımız, Ulucamii, Büyükşehir Belediyesi, Zübeyde hanım caddesi, Trabzon bulvarı ile valilik önüne geldiğinde muhteşem kalabalık şehir merkezin akmıştı..

Sayın Valimiz Vahdettin Özkan açılış konuşması ile başlayan gecemiz Başkomutan, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şehitler köprüsü başındaki konuşmasının dinlenmesi ile devam etti.

Ara sokaklarda, cadde de halkın arasında dolaştım..

Kahramanmaraş’ın büyük bir şehir meydanına ihtiyacı olduğu bir kere daha ortaya çıktığını halkın bu konuda şikayetini dinledim..

Genel kanı : Birinci Meydan olarak NFK kültür merkezi önündeki 4 yol kavşağının bu iş için en uygun yer olduğu ve artık şehir meydanını burası olması gerektiğini söylüyorlar..

Karamanlı kaşvağı, İbrahim Çalık Lisesi kavşağı, Kervan Pastanesi olduğu kavşak, NFK kültür merkezi arkasından Tekerek yolunun girişi trafiğe kapattığın zaman bu yolların bir çok alternatifinin bulunduğu, trafik park açısından muhteşem alan olduğunu dile getiren Kahramanmaraşlılar: 2018 yılında yapılacak olan 15 Temmuz Destanı gününü ve gecesini demokrasi nöbetlerini burada tutulması gerektiğini söylüyorlar..

Sayın Valimiz Vahdettin Özkan

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç

Baş başa oturarak bana göre : Cumartesi ve Pazar günü akşam yapılan demokrasi nöbetini masaya yatırarak yer konusu ve genel hizmetleri kayıt altına almalı.. sonra geniş kapsamlı bir toplantı ile genel olarak herkesi dinleyip seneye çok daha güzel yapılması gerektiğini gördüm.. herkesin düşüncesi de bu yöndedir..

Birincisi: Her 10 metre de bir bir çöp bidonu konması gerektiğini gördüm, çünkü gece saat 03 00 de alandan ayrıldım ve her yer çöp dağları ile dolmuştu..

Kurum ve Kuruluşlarımızın ikramları:

Belli giriş noktasından, belli bir düzen içinde yapılmalı..

Oturan veya ayak da duranların ikramdan kalan çöpleri atmaları için yakın noktalarında çöp poşetleri olmalıdır..

İkramların yerine ulaşması için giriş noktalarından eşit şekilde dağıtımı yapılması ile çok daha güzel bir nöbet gecesi olacaktır..

Dev ekranların çok farklı ayrı yerlere koyarak insanların daha mutlu izleme imkanı verilmelidir..

Sadece ön tarafta olunca yığılma buraya oluyor, yer bulamayan ise çekip gitmek zorunda kalıyor..

Herkes gördüğü artı ve eksisini söylemesi ile 2018 de ortaya çok daha güzel bir 15 Destanı nöbeti çıkacaktır..

İyi günler