Kimin kim olduğunu öğrenmek istiyorsanız : beslendiği kaynaklara bakın !

      Kurtuluş harbende ölen vatandaşın malının üzerine oturanların bugün sonuna bakıyoruz, ellerinde hiçbir şey kalmadı , nesiller tükeniyor.. niye tüyü bitmemiş yetimin malını yediler.

      Sonra Vakıf Mallarının üzerine oturanların nesiller tükeniyor.. CHP döneminde vakıf mallarını yağmalayarak üzerine tapu çıkaranların sonuna bakın !..

      Hırsızlık yaparak, milleti dolandırarak adam oldum sananlarında sonu bakın !..

      Adam olamayan kişilerin beslendiği kaynaklara iyi bakınız.. haram mı ? helal mi ?

      Bugün çevremizde adam gibi görülen adam olamayan tipleri anlatacağım..

      Adamın beslendiği kaynaklara iyi bakmak gerekir !.. lağım suyu için o tipler..

      Kim olduğun değil de : kiminle arkadaşlık yaptığın çok önemli..

      Söyle bana arkadaşının kim olduğunu söyleyim sana !.. sözü meşhurdur..

      İlimizde de : Arkadaş gurupları vardır.. Helalinden ekmek parası kazanmaya çalışan dürüst insanlar.. kendi arkadaşlarını buluyorlar.. sahtekarla arkadaşlık yapması mümkün değil..

      Böyle bir de sahtekar arkadaş gurubu görürsünüz: onu bunu dolandırmak onun bunun üzerinden geçinmek, konuştuğu zaman mangalda kül  bırakmaz, namaz kılmaz, oruç tutmaz, iftar yemeğinde baş köşeye oturur, davetli olmadığı halde koşar gelir, ev sahibi oturduğu yerden kaldırır ama utanmadan yemeye devam eder..

      Kıskançlık – kin ve nefret ateşi ile yanar , nereden beslendiği haram mı ? helal mi ? derseniz  kaynakları belli.. haram..

      Çocuklarına helal ekmek yedirmek çok önemli !

      Haçlılar artık: ordularla bir ülkeye saldırmıyor, terör örgütlerini kurup silah ve parasal imkanı veriyor sonra istediği ülkeye terör örgütleri ile saldırıyor.. kaynak belli..

     Terör örgütleri : Kaynakları uyuşturucu, kara para aklama, çeşitli ülkeler için kiralık katillik yapmaları.. Bugün biz bunu bilemiyorsak söylenecek sözümüzde yok..

      1970 yıllarda ve sonrasında : Karaborsacılık yapanlar vardı.. malı alır saklar, sonra el altından satarak kısa zamanda zengin olan kişilerin gittiği siyasi partiye bakıyorsun belli yer, adres aynı ! ilimizde de bunu yapanlar vardı.. Tüp, Çay, Şeker, Yağ el altından karaborsa satılırdı.. Sigara aynı şekilde.. zihniyetlerine bakıyorsun aynı zihniyet..

       Bir kişinin zihniyetini öğrenmek istiyorsanız: Okuduğu gazete , haber takip ettiği  internet haber sitesinde nereye bakıyor onu görün karakterini ortaya koymaktadır..

       Adamın okuduğu gazete , haber takip ettiği internet sitesine bakıyorsun, düşünce ve yorumu, okuduğu kaynak doğrultusunda olduğunu görüyorsun..

      Suyu nereden içiyorsa , dışına da o kirli suyun nemi  vuruyor..

      Adam : Sahtekar, müteahhitlik yapıyor, bir daireyi üç beş kişiye satıyor, sonra foyası meydana çıkınca suçu başkasının üstüne atıyor, herkes yapıyor ben yaptımsa ne oluyor diyor.. sonra dürüstlükten bahsediyor, eceli gelen köpek camii duvarına bev yapar ya o cinsden..

      Mahkemeye verenlerin eline bir şey geçmesin diye : Hanımı ile anlaşmalı boşuyor, tüm mal varlığını hanımına çocuklarına veriyor, ama işi yürüten halen kendisi devam ediyor.. sonra ben dürüst adamım diyor..!

      Allah korkusu yok, sahtekarın teki , adamım diye geziyor..

      Yıllar önce : bir sahtekar var , her türlü üçkağıt var, yönü kıbleye dönmez, haramı helal diye yer, bir gün  ezana yarım saat kala koşup camiye geliyor en öne imamın arkasına oturuyor.. şaşırdım kaldım.. sözün bittiği yer !..

      O güne kadar bize kim onu sorsa: aman yolda görsen yönünü değiştir sahtekârın tek dediğimiz bir kişi.. bizden iyi Müslüman oldu..!

      Adam hakkında iyi düşünmüyorduk, Nasıl bir Müslüman oldu !  diye hayretler içinde kalmıştık..

      Bir gün beşgün 10 gün derken, bir ay geçti, bir Cuma günü adam töbe etti. İyi Müslüman oldu, şununla bir helalleşelim diye düşünüyordum.. bir baktım bir arkadaşımızın iş yerinde oturuyor namaza 5 dakika var, bende buyur birlikte  namaza gidelim dedim.. derdim bir helalleşmek..

      O sahtekar : Bugün müsait değilim özürüm var ! cevabını aldım..

      Sonra dan öğrendim ki : Sahtekar, namaz kılmaya değil, istediği kızını babasına görünmek onları kandırıp kızını almak için oraya gelirmiş.. adam bunların ne sahtekar olduğunu öğrenince kızını vermedi.. Seneler geçti ondan sonra bir daha camii de veya namaz kıldığını görmedim.. aynı adam aynı sahtekarlığına devam ediyor..

      Adam : namaz kılmaz, oruç tutmaz, yönü kıbleye dönmez, helal para kazandığı görülmemiş, konuştuğu zaman mangalda kül koymazlar..

       Kendine göre :  Dünyanın en dürüst adamıdır..

      Önüne de gelene iftira atarak kendisinin dürüst insan olduğunu hep söyler..

      Çevrenize bakın: bu tip kişileri çok görürsünüz !

      Allah korkusu olmayan, helali, haramı bilmeyen, bilse de inanmayan , pis kaynaklardan beslenen o şerefsiz kişiler herkese iftara atabiliyor.. insanları kandıra biliyorlar. Ama dikkat diyorum..

      Adamın beslendiği kaynakların tamamı: haram

      İşi yalan, kendisi yalancı olunca herkesi kendi gibi görüyor.. bu tür adamların sözüne ben hiçbir zaman itibar etmem..

      Bir adam çok konuşuyor mu ? beslendiği kaynakların, haram mı ? helal mi ? olduğuna bakın, adamın yönü kıbleye dönüyor mu ? oruç tutup namaz kılıyor mu ? siz ona bakın, benim kalbim temiz , Alo ile yıkandı diyenlere kanmayın !..

      Namaz kılamıyorsa içinde ve sözünde pişmanlık, göz yaşı varsa , Allah korkusu varsa, o kişi başkasına iftira atamaz, çünkü bilir ki Ahrette hesap günü pek çetindir..

      İyi günler..