İnsan ömrü çok kısa ! bakın bir kadir gecesine daha kavuştuk..

    Bugün varız, yarın yokuz, dün cadde ve sokaklarda gördüğümüz dostumuzun cenaze ilanı ile karşılaşıyoruz.. Sonra son durak şeyhadil mezarlığı ama bir de hesap günü var !..

    Sonra geride ne kalıyor ? hoş bir seda bıraktıysanız o kalıyor..

    Kendi çevrenizde : toplum içinde o kadar çok tanıdığınız kişi vardır.. benim olduğu gibi sizin de tanıdıklarınız vardır.. Millet onlar için ne diyor ?..

    “ Biz biliriz: Lanet, şerefsiz insanlar vardı hepsi geberdi gitti.. “ bugün bakıyorum onların hakkında “Allah rahmet etsin,” diyen yok.. eceli gelen köpek camii duvarına pesler sözü yerini burada buluyor..

    Birde Güzel insanlarımız var: kim ismini duysa: “ Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun,”  duasını alıyor.. herkes ona dua ediyor.. Güzel insandı diyor.. Kullarının Güzel insan değine Allah kötü insan demez..! o kul için yapılan dualar geri çevrilir mi ?

    Siz hangisine talipsiniz ? : Allah rahmet eylesin mi ? desinler !..

    Yoksa : Şerefsiz geberdi memleket bir pislikten kurtuldu mu ? desinler !

     Karar sizin : Ölüm var ! bin de yaşasan sonunda ölüm var !

     İyilik yap güzellik yap, bilen bilir kimse bilmezse Allah bilir !..

     Şöyle geriye dönüp bakıyorum: Bilerek veya bilmeyerek çok günahım var, hepsine töbe ediyorum, Allah’tan af diliyorum ama yine de günahımız var.. ahrette bunu taşıyacak bir eşek gerek bana acilen..

     Bana ahrette , bu günahları taşıyacak bir eşek gerek ! eşek mi ? olur ! at mı ? olur ! bilemiyorum ama birileri gerek.. bugünlerde talipliler çoğalmış onları kutluyorum..

     Bir dost olmayan yanıma geldi : “abi filan kişi var ya ! hııı..

     “Abi sana söylemedik lafı bırakmadı, hakaret küfür, her türlü lafı söyledi..!

     Bende : Bak o kişi bu lafları söylemiş olabilir, yazmış olabilir, elinde belge ve götündün de olabilir.. bana getirip söylemen bir defa fitneciliktir !. doğru bir şey yapmıyorsun !..

     İkincisi : ben kızarak gidip o kişiyi öldürsem cinayetin sebebi sen olacaksın !

     Üçüncüsü : o adama benim bir kötülüğüm, bir sözüm yok !

     Bir alıp veremediğimde yok !

     Geçmişe dönük bir husumetimizde yok

     Bana niye o lafları söylesin ki ?- ben ona iyilik de yapmadım, kötülükte ..

     Bak canım kardeşim: sen yalansın demiyorum ! Ken söz sahibine aittir..

     O kişi bana o dediğin: Hakaret ve lafları saydı ise onu Allah hava ediyorum, benim vekilim Allah’tır, Allah ne güzel vekildir..

     Sadece o değil: herkes bana istediği lafı söyleye bilir, istediği gibi iftara atabilir, ama bir de Ahret var, Kul hakkı var, benim vekilim Allah , Ahrette Allah benim hakkımı pek güzel alır..

     Başta söyledim ya : bilip bilmediğim yere çok günahım var !, Ahrette bu günahları çekecek birileri gerekli , günahımı almak isteyen herkese sebil ettim istediği kadar alabilirler..

     Biz Allah, ahret gününe inanan bir insanız.. ölüm var, her canlı doğdu, büyüdü ve öldü..

     Gazeteci meslektaşlarımıza bakın: Şeref Turhan, Osman Sayın, Aladdin Başlayıcı, Mahmut Emirmahmutoğlu, Nadire Torun ve diğerleri hani neredeler ?..

     Hepsi şeyhadilde yatıyor , yakında bizlerde oraya gideceğiz, hak ve hukuk var..

     Önemli olan güzel hoş bir seda bırakmaktır..

     Biz iyilik ve güzelliklere talibiz.. bize küfür edene bile iyilik yapmaya talibiz..

     Ken söz sahibine aittir. Ahrette hesabını verir !..

     Kötülük yapmak isteyen, düşünün her istediğini yapar, burada kanun karşısında bir hesap verir birde ahret günü hesap verir ki Ahret günü çok çetin bir gündür..

     Köşe yazımda yazıyorum açıkça ilan ediyorum: Benim günahımı almak isteyenlere sebildir. İstediği kadar alabilirler.. yeter ki bizi cennette günahsız göndersinler yeter..

     Benim vekilim : Allah’tır , o ne güzel vekildir.. Benim hakkımı Ahrette o alacaktır.. buyurun pazara !..

     Herkes her şey düşüne bilir.. istediğini söyleye bilir, istediğini yaza bilir Allah benim vekilimdir.. o benim hakkımı çok fazlası ile alır..

     Bu dünya hayatı çok önemli değil, dün doğmuştum, bugün yaşlandım bile yarın ne olacağımı bilemiyorum.. sonumuz belli, ölüm var, önemli olan taputun ucundan tutup Allah rahmet eylesin diyecek dostları geride bırakmaktır..

     Bu sebeple Allah benim vekilim, gerisi önemli değil, biz kimin ne dediğine bakmayız, biz işimize ve önümüze bakarız..

     Ölüm var , ölüm ölüm, Allah’n hesap günü var !

     2016 yılı Kadir gecesinin üzerinden 365 gün geçmiş ama bir gün gibi.. işte bir kadir gecesi daha ama seneye kadar gecesine çıkacakmıyız orası belli değil..

     Bir birimizi sevelim, sayalım, bir birimize saygı gösterelim, kardeş olalım aksı halde yarın ahret günü çetin hesap günüdür.. bunu unutmayalım..

     Kadir Geceniz mübarek olsun

     Allah kadir gecesini yaşamayı herkese nasip etsin amin..