Bugün Kurban Bayramını önemi , kesilen kurbanlardan pay dağıtımını yazmak istiyordum ama olmadı, Bayram da Deniz Keyfi olunca , aklım başımdan gitti..
    9 günlük Kurban Bayramı tatili çok güzel değil mi ? hayır  diyen birisi  varsa biri bana söylesin !. çünkü Facebook da deniz keyfi resimlerimi gören dostlar arıyor.. “Bayram tatili ha”
    içim yanıyor, isyanı var ama , hicivle bir yazı yazmak istiyorum dostlar.
    Abdulhakim Eren ağabeyimizin Mercedes’i ile tatil keyfi bir başka güzeldir.. bunu söyleyerek bir hakkı sahibine vermek gerekiyor. Mercedes keyfi bir başka oluyor..! 
    İbrahim Tatlıses cd çalıyor dertli dertli, bizim tatil başlıyor.. ama rüya gibi bir tatil, 9 günlük Kurban Bayramı Tatili , hey be hey !... selam olsun dostlara !
    Herkes tatil yaparda biz yapamaz mıyız ? bende söylenmeye başladım bile "Ben insan değil miyim !" derken o müthiş müzikle uzun yolumuz kısalı veriyor..
    Her hali selim vatandaş gibi bizde şöyle bir Antalya, Bodurum, Kuşadası, ölü deniz, Fethiye diyerek kendimizi dostlarla denizin serin sularına attık..
    Bizde modaya uyduk, Kurban Parasına Bayramda Deniz Keyfi ve 9 günlük tatil.. kendimizi kaptırdık.. kendimi denizde buldum..
    Kahramanmaraş'tan yola çıktı, Kurban Bayramına yakınız ya havaya uygun bir türkü : Halit Arapoğlu ," Hasan ağam" Arefe günüydü Bayrama yakın, açın kefenini yüzünü bakın, Hasan ağam ölmüş ağıtlar yakın “, " Hasan ağamm benim ağam , uzun havası ile yola çıktık.. sağda solda mola vererek, yüksek çamların arasından o muhteşem denizin doyumsuz tadı ile tatil köyümüze doğru yol alıyoruz !..başladım.. türkü söylemeye  bu güzellikleri görüp e yerinde oturan ya deli olur, ya ölüdür dostlar..
    Bana efkar bastı: Zahidem kurbanım Sallama beşik! diyerek Türkü söylemeye başladım.. arkası geliyor dostlar.. 
    Mis gibi çam kokusu, temiz hava ciğerlerimize gittiğini hissediyoruz, Mavi deniz suyuna yansıyan orman , Gökyüzü ve suyun serinliği !..  Abdulhakim Eren cep telefonu ile bizi resim ederken, bizde kendini fotoğraf makinası ile çekiyoruz..
    9 Günlük Kurban Bayramı ve bizim tatil maceramız başlıyor.. yerimde duramıyorum ,çocuklar gibi koşmak istiyorum... doyumsuz güzellik beni büyüledi..
    Mehmet Fiskeci, Neşe Yıldızhan, Abdulhakim Eren, Ali İhsan Kabakçı ile şöyle Bayram Tatilinin tadını çıkaralım diyerek tekne ile denize açılıyoruz..
    Sürat motorumuz hızlandığında : Denizin suyunun serinliği yüzümüze vururken, başımda kalan , üç beş saçlarım "Hele bak saçlarıma kar yağdı" diye mırıldanıyor..!
    Orman, Deniz, tertemiz su ki , denizin  dibi görülüyor, insanın ruhunu okşuyor... insan yaşadığını hissediyor ve şiir yazmak geliyor  içimden..
    içimden şiir yazmak geliyor, üç beş şiir yazıyorum, yakında yayınlayacağım şiir kitabımda okuya bilirsiniz..
    Cumartesi- Pazar tatil, Resmi ve Dini Bayramlar ile tatil cenneti olan Türkiye'de tatil yerlerinin güzelliklerini anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor..
     Ben aşık oldum, doğaya, denize, ormana,kuş sesine, arıların vızıldamasına, ben aşık oldum gökyüzüne, bu denize.. aşkım kelimelere sığmıyor dostlar !.
    Rüzgar ılgın ılgın eserken, çamların dalları yaprakları  Türk Sanat Müziğini mırıldandığını duyarak tatil köyüne doğru yol alıyoruz..
    Allah övmüş yaratmış buraları insanlar tatil yapsın hayatının kalan bölümünü mutlu yaşasın diye, bizde bugün felekten bir şeyler alarak burada mutlu yaşamaya başladık..
     Şöyle temiz havayı içimize çektiğimizde : Çam kokusu ile ciğerlerime gittiğini hissediyorum, Denizin mavi suları beni alıp taa uzaklara götürüyor..
     Hayalim var: Şöyle sahilde bir ev almak, sabah namazla kalkıp balık tutmaya gitmek, öğle balık salata yemek !.., akşam ya nasip diyerek oltayı yeniden mavi sulara salmak. 
     Tatil köyünde güzel komşularım olsun isterim: onlarla memleket meselelerini konuşalım, şair - yazar dostlarım olsun kültür sohbetleri yapalım..
     Kültürlü görgülü insanlar olsun ki sohbetin tadı çıksın, komşularımızda Mercedes’i olsun ki gelirken bizi vali gibi getirip, bakan gibi geri götürsünler.. Abdulhakim Eren hocam gibi..
      İnsan ömrü çok kısa bu tatil köyünde biraz uzatalım.. hanımla sahilde gezerken ona türkü söyleyim, "Saçlarını dağıtırsın, rüzgarlara bırakırsın, sen sevmeye yakışırsın ! diyerek türkü söylemek istiyorum..!
      Kuş sesleri arasında sahilde yürümek, koşmak, çocukların bayramda aldığı harçlıkla mutlu oldukları kadar mutlu olmak istiyorum..
      Deniz sahilinde mutluluk ve yaşam sevinci istiyorum..
      Konuyu dağıttım : bu güzellikleri görünce az bir aklım vardı oda gitti.. geri gelir mi bilemiyorum..  
     Benim gördüğüm Denizin güzelliğini bir başkası görebilir mi bilemiyorum.. doğa ve denizlerimizi gören çıkar mı ? bilemiyorum !
     9 Günlük Kurban Bayramı tatili bizim için bir fırsat oldu, Ali İhsan Kabakçı Müdürüme söz verdim, ölü denizdeki adaya iki erkek iki dişi tavşan bırakacağım burada çoğalsın diye..
     Ben uyurum uyanırım, Rüya görürüm gördüklerimi yazarım yazmasına da okuyup anlayan çıkar mı ? bilemiyorum..
     Kurban Bayramı tatili bitiğinde bizim rüya bitecek ! Kurban Bayramı gazetemize bu yazımı yazarken, siz benim gibi uzaklara gitmeyin, tatili ve güzellikleri yanı başınızda  arayın !
     Allah Kahramanmaraş'a denizi vermiş, dağları vermiş, çamları vermiş, vermiş vermiş, her güzelliği, her imkanı sunmuş sunmuş sunmasına da bir eksiğimiz var  onu vermemiş!..
    onuda siz bulun neyi vermediğini
    Kılavuzlu Su Sporları Merkezinden 
    İyi Bayramlar dostlar..