Sevgili hısımım, dostum, İsmail Karaca ki : onun oğlu Mehmet Karaca sebebi ile Ali Öztunç’un ismini yıllardır duyar ve basından takip ederdik..

İsmail Karaca- Ali Öztunç, Teyze Çocukları bu sebeple onu biz gıyabi olarak yıllardan beri tanırdık, ancak yüz yüze gelmemiz, Cumartesi günün CHP de tanıtım toplantısında oldu ve bugün sabah ise Ferah Pastanesinde yapılan basın toplantısında yakınlaşmamız oldu.. o bizden biri..

RÜTÜK üyeliğinden beri yakinen takip ettiğim Ali Öztunç’u dinleyince CHP adayını bulmuş diye ilk notumu verdim.. inşallah en kısa zamanda bir baş başa oturarak yakından tanışma kaynaşma imkanı bulacağız..

Cumhuriyet Halk Partisi : bir seçimde vekil çıkarır , bir seçimde çıkaramaz, 7 Haziran 2015 seçimlerinde Kahramanmaraş’tan milletvekili çıkaramadı !..

1 Kasım 2015 seçimlerinde CHP Kahramanmaraş’tan milletvekili çıkaracağına inanıyorum, öyle görülüyor , fotoğraf net , Ali Öztunç yeni vekilimiz !..

Kahramanmaraş’ta 7 Haziran 2015 seçimlerinden önce : Ak Parti 6 vekil, CHP 1 MHP 1 vekil vardı.. 1 Kasım Seçimleri sonucu tablo değişecek gibi duruyor.. yeni vekilimiz Ali Öztunç..

7 Haziran Seçim sonrası: CHP vekilinin MHP’ye kaptırdı.. Bu seçimde geri alacak gibi net bir fotoğraf görülüyor.. Çünkü Ali Öztunç ithal değil bizden biri..

Burada : CHP’nin genel politikası kadar adayın da önemi vardı.. Sayın Kemal Kılıçtaroğlu bu gerçeği görerek halkı kucaklayan bir aday gösterdiğini görüyorum..

Seçimlerden çok önce köşe yazımda (internette var okuya bilirsiniz) : Sayın Kamil Dalkara, “ Arkadaşım ama kusura bakmasın milletvekili olamayacak diye yazmıştım,” öyle de oldu.. bire bir sonucu tutturdum..

Bugünde : açık ve net yazıyorum, Sayın Ali Öztünç’a milletvekilliği hayırlı olsun , çünkü 1 Kasım seçimlerinde Ali Öztunç’un milletvekili seçileceğini gördüm..

Bey efendi, nazik , güzel bir insan !

Konuşmaları yitici değil, yapıcı ve insana sıcak geliyor..

Nasıl derseniz: Bir defa kişiler üzerinde siyaset yapmıyor!..

Sözlerine başlarken, : siyasilere hakaretle konuşmaya başlamıyor.. her seferinde sayın diyerek söze başlıyor.. herkese saygısı var..

Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan , Sayın Bahçeli diyerek konuşmaya başlıyor ve hiçbir siyasiye hakaret etmiyor !..

Sayın vekilimiz Ali öztunç, “Kişiler beni ilgilendirmiyor, partilerin iç meseleleri de beni ilgilendirmiyor, ben yoluma bakarım, partimin politikasını anlatırım, her kapıyı çalar oy isterim,” diyerek, siyasete bir kalite getirecek gibi duruyor..

Siyasi kalitemiz 1 kasım seçimlerinde yükselecek gibi duruyor..

Gazetecilerin Pazarcık eski belediye başkanı ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP birinci sıra adayı Kamil Dalkara ile alakalı sorulan sorulara, “ Sayın Kamil Dalkara benim dostum, arkadaşım her zaman görüşüyorum, o benim partimin bir gönül daşıdır, onunla ilgili benden tek bir kelime alamazsınız, ben ona saygı duyuyorum, ” diyerek aksine bir şey söylemedi..

Ali Öztunç, bir gazeteci – böyle olunca her işi biliyor, konuşmasına çok dikkat ediyor ve ince yoruma fırsat vermiyor..

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Sayın Ali Öztunç’un artıları çok fazla !..

Ali Öztunç’un artıları çok fazla bir kaçını yazmak gerekirse:

Bir defa güleç yüzlü, Kahramanmaraş’ta ve Elbistan da akrabası dostu var.. akrabaları ve dostları kendisini destekliyor..

İkincisi: Gazeteci- Meslektaşlarının desteği var..

Kahramanmaraş basın Ali Öztunç ile birlikte ..

Üçüncüsü : ithal bir aday değil, Kahramanmaraşlı, gazetecilik mesleğine 10’un üzerinde gazeteciyi elinden tutarak Ankara ve İstanbul’a taşıyan biri..

Kahramanmaraş’ta olduğu gibi Ankara ve İstanbul da yüzlerce gazeteci dostu var..

Her köşe başında bir hısım bir akrabası var.. dostu var, güzel bir insan..

Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman Ali Öztunç, Kahramanmaraş milletvekili olduğunu bugünden ilan ediyorum ve hayırlı olsun diyorum..

HDP’ye giden emanet oyları alacağı gibi..bir çok dostundan, hısımından ilk defa CHP’ye oy verdirmesini de sağlayacak..biri olarak gördüm..

Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ta CHP’yi zirveye taşıyacak bir aday , CHP bu sefer en doğru adayla yola çıkmış, bizlere de hayırlı olsun demek düşüyor..

Bir iki gün içinde bir araya gelerek bir birimizi daha yakından tanıdığımda özelliklerini sizlere sunacağım diyerek ..

İyi günler..