AKP ile Gülen Cemaati arasında uzun süredir devam eden kapışma iyice alevlendi. Buna paralel olarak son günlerde Cemaatte ait dershanelerde çalışan öğretmenlerin AKP’den koptukları görülüyor… Bu kopmalar gizli, saklı değil açıktan açığa kendisini su yüzüne çıkardı..
Cemaat mensupları 30 Mart’ta AKP'ye oy vermeyeceklerini açıkça ifade ediyorlar. Abla ‘Öğretmen’ böyle söylüyor…   "Hoca Efendimizin hizmet hareketine bağlı olarak hizmet veren dershanelerimizde genelde üç yüz bine yakın öğretmen ağabeylerimiz ve ablalarımız çalışmaktadır. Bu dershanelerimizin AKP iktidarı tarafından kapatılması demek hepimizin işsiz bırakılması demektir. Bu nedenle biz ve ailelerimiz şimdi 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, daha sonrada 2015 genel seçimlerinde AKP’ye kesinlikle oy vermeyeceğiz”
   Taleplerimizi karşılayanlara oy vereceğiz…
    Serhat Dershanelerinde görevli ‘Abla öğretmen’ “Bizleri reddeden terörist sınıfına koyan, yaşadığımız mekânları inlere benzeten ve bizi ayrıştırmaya çalışanlara değil, taleplerini karşılayanlara yetki vereceğiz" sözleriyle AKP'ye gönderme yaptı.
   "Seçmenin tercihini etkileyen birinci etken, partilerin onlara karşı tutum ve davranışlarıdır" tespitini yapan ‘abla öğretmen’, Hoca Efendi’nin büyük haksızlığa uğradığını düşünüyor ve verdiği örneklerle neden AKP'ye oy vermeyeceklerini söylüyor..
  ‘Abla öğretmen’ konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:  "Fethullah Gülen Hoca Efendimizin sadece bizim ülkemizde değil, dünyanın her yerinde hizmetleri var. Bu hizmetleri yürüten yüz binlerce çalışanı var, onların aileleri var. Hepimiz Efendimize bağlıyız. İslam dinimize güzel hizmetler sunmakta olan Hoca Efendimiz için hiç de hoş olmayan kelimeleri kullanan ve saldıran AKP’ye ve  onun liderine artık güvenmiyoruz”
   AKP bizim için yok artık…
  Şehir merkezinde faaliyet gösteren bir cep telefonu bayisinde karşılaştığım ‘Abla öğretmen’ ile aramızda kısa bir konuşma geçti. Konuşma ise siyaset üzerine oldu. Serhat Dershanelerinde öğretmelik yaptığını söyleyerek konuya girdi” AKP-Cemaat arasındaki kavganın ardından 30 Mart’taki seçimlerde Cemaat oylarını kime verecek” sorumuza bakınız yanıtı ne oldu ‘Abla öğretmenin’,” Özellikle şunu söylemek istiyorum, AKP değil, çünkü AKP iktidarı Hoca Efendimizi o güzel insanı çok üzdü, üzmeye de devam etmektedir. Güzel İslam dinimiz etrafında ibadetini yapanları, hizmet edenleri öyle suçladılar ki, bu durum bizleri çok üzdü, yaraladı. Hoca Efendimizi ve bizlere ağır suçlamalarda bulunan AKP bizim için yok artık”

   Oylar kime…
 
Cemaat mensubu genç öğretmeni AKP’ye karşı hayli öfkeli buldum karşımda. Merak ettiğim için kendisine sorma gereği duydum; ”Cemaat mensupları olarak oylarınızı AKP’ye vermeyecekseniz kime vereceksiniz” diye.
 
Aldığım yanıt şu; “Canımızı yakan AKP’ye vermeyeceğimiz kesin. Sadece bizler değil, bu konuda ailelerimizle birlikte hareket ediyoruz. Gerek Cemaat içerisinde gerekse ailelerimizle aramızda yaptığımız istişarelerde aldığımız ortak karar, bulunduğumuz ilde AKP karşısında hangi muhalefet partisi güçlüyse ona destek vereceğiz. Bu parti CHP’ olur, MHP olur. Bulunduğumuz şehirde desteğimiz, AKP’nin alternatifi CHP’yse CHP’ye, MHP’yse MHP’ye olacak. Kararımız bu yöndedir ve devam etti; “Cemaatin yani bizlerin önünü açacak, çalışmalarımıza destek verecek olan partiye hem yerelde hem de gelen seçimlerde destek vereceğiz”
  AKP ile Gülen cemaati arasında dershaneler üzerinden süren tartışma cemaat mensuplarını harekete geçirdi.
   Dershanelerin kapatılmasına sert bir dille karşı çıkarken ‘Abla öğretmen’ özellikle "Kapatırsan, bu tek anlam taşır, politik infaz!" ifadesi dikkat çekti. ‘Abla öğretmen’, ayrıca dershanelerin fakir öğrenciler için fırsat eşitliği getirdiğini öne sürdü.
  AKP’nin dershaneleri kapatarak bizlere ne haddi bildirmeye çalışıyor bunu anlamak mümkün değildir. Hizmet Hareketi'ne karşı ' hizmeti terör örgütü ve çetedir gibi karanlık niyetleri ifade ediyor olmaları, buna ilave olarak dershanelerin kapatma kararı 'Cemaate had bildirme' olarak gündeme de tutmaları ve hizmete gönül verdiğini düşündükleri kişilerin bürokrasiden tasfiye edildiğini ifade etmeleri ne acıdır. Şimdi gelin bütün bunları yapan AKP’ye oy verin, bu mümkün değildir. Sözde bizlere had  bildirmeye çalışan AKP bizim için yok artık”