BU Ak Parti’deki ilçe Belediye Başkan aday adayları konusunu düşünürken, Maraş Times’ın Facebook takipçilerinden olan Ziraat Yüksek Mühendisi Fehmi Kiraz Beyin diş rahatsızlığı çektiği konusundaki paylaşımını görünce aklıma çocukluğumdaki “Diş Perisi” efsanesi geliverdi.

Malum rivayetlere göre eğer çok iyi bir çocuk olursanız ancak diş perisini görebilirsiniz. Şöyle ki; dökülen süt dişinizi gece yatarken yastığın altına koyarsınız ve bir dilek tutarsınız. Eğer sabah kalktığınızda dişi yastığınızın altında bulamazsanız, dileğiniz gerçekleşecek demektir. Dişin yerine yastığın altına bir hediye koyar diş perisi.

Biliyorsunuz Ak Parti’deki aday adayları için özellikle son 10 günden bu yana Büyükşehir Adayının tercihinin kimden yana olabileceği konuşulmaya başlandı.

Tabi Genel Merkezin en önemli kıstası şu anda Büyükşehir Başkan adayının, “Ben falanca isimle çalışır, başarılı olurum” gibi bir sihirli sözcük…

Elbette son kararı verecek olan ve “Adayımız falanca” diye açıklama keyfiyeti, Ak Parti Genel Merkezinde.

Şimdi Diş Perisi, pardon Büyükşehir Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç Başkan, o sihirli sözcüğü kim için söyleyecek, bütün mesele bu.

Aday adaylarından biri seslenir: “Anneee! Dişim sallanıyor! Bu gece diş perisine söyle yarın sabah adaylığımı yastığımın altına koysun uyandığımda alayım…”

Adayın bu halini görünce gözlerim dolu dolu oldu. Sanki büyük bir başarı göstermiş, mezuniyet balosunda üniversite diplomasını sallıyor kerata!

Biraz hayalci bir tipseniz, kendinizi hazırlayın. Çocuğunuz pardon adaylık yolunuz açılır açılmaz, hiç bilmediğiniz bir dünyanın kapıları sizin için aralanıyor ve periler, tılsımlı büyücüler, sizinle konuşan ağaçlar, çiçekler vs. hepsi hayatınıza giriveriyor.

Bazen çocukların yol göstericiliğine inanmak gerek, gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Gelelim şu diş perisine.

“Evet benim güzel adayım. Senin yatmanı bekliyor bu diş perisi!”

Geçen seçimlerde aday adayının dişi düştüğünde dişini yastığının altına koymuş, ertesi gün yastığının altında adaylık bulmuş! Aynı şeyi muhalefetten bir aday adayı da yaşamış, o da adaylığı bulmuştu!”

İşte sevgili aday adayımız, adaylık kendisine verilmezse büyüyünce itfaiyeci olmaktan vazgeçip diş perisi olmaya karar verecektir eminim!

Sihirli soru şu: Diş Perisi acaba bugün adaylığı kimin yastığının altına bırakacak?

Yarın açıklanmasa da kesinleşecek!

ONİKİŞUBAT ve Dulkadiroğlu başta olmak üzere bütün ilçe adaylıkları, alt komisyondan çıkıp, onay için Başbakan Erdoğan’ın parti genel merkezindeki masasının üstüne bırakıldı. Eğer Başbakan vakit bulup bu gece imzayı atarsa, yarın toplanacak olan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının ardından açıklama yapılacak, yoksa da 2014’ün ilk haftasına kadar sarkabilecek. Bir ihtimal daha var belki aday isimlerinin tamamı açıklanmasa da kesin 4 ilçe adayı açıklanabilir. (Kuşların bize getirdiği haberlere göre)

Şunun altını özellikle çiziyoruz: Aday isimleri hakkında bugüne kadar söylenen, söyletilen, maksatlı veya gırgır olsun diye çıkartılan söylentilerin tamamımın yalan ve uydurma olduğunu iddia ediyoruz.

Yani şu ana kadar hiçbir aday adayının, adaylığı hususunda “ben biliyorum şu aday kesin” diyenler varsa inanmayın. Eğer aksi bir durum olmadığı takdirde muhtemelen bu satırların yazıldığı saatlerde, (Pazartesi) son olarak Büyükşehir Adayı Fatih Mehmet Erkoç aranacak ve son görüşleri alınacaktır.

Anlayacağınız aslında isimler belli olsa da bunu Erkoç’un dışında kimse bilmiyor ve kamuoyunda dolaşan isimler spekülasyondan başka bir şey değil.

Bu değer, niye saklanır ki?

YANILMIYORSAM şöyleydi Belediye’nin sloganı: “Saklı değerlerin kenti Kahramanmaraş”

Bende hep tepki gösterirdim: “Kardeşim sen Belediye olarak bu kentin sahibisin. O zaman niye saklıyorsun değerlerini? Neden gereğini yapmıyorsun da sadece slogancılık yapıyorsun!” diye…

Önceki gün köşe komşum Serdar Erdoğanyılmaz abinin davetiyle Başkonuş yaylasına gittim.

Orman içinde geyiklerin gezdiği, karlar içinde Başkonuş…

Yazı başka, kışı başka bir doğa harikası…

Yeni dönemde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin mutlaka ama mutlaka buraya bir göz atması gerektiğini düşünüyorum.