YILAN hikâyesine dönmüştü neredeyse. Ak Parti ilçe adayları açıklandı da bizim Maraş’ın deyimiyle herkes “ıpırahat” oldu.
Bildiğiniz gibi Fatih Mehmet Erkoç’un Büyükşehir adayı olarak açıklanmasından sonra önceki günde Onikişubat’a eski milletvekili ve belediye başkanı Hanefi Mahiçiçek, Dulkadiroğlu içinse eski merkez ilçe başkanı Necati Okay açıklandı.
En yakınımızdaki arkadaşlar, “Teşkilattan iki kişi birden aday gösterilemez. Ya Erkoç ya da Okay sadece ikisinden biri aday olabilir” iddiasında bulunmuştu.
Oldular işte, kıyamet mi koptu?
Dedikodular bitmedi. Aynı kişiler bu kez de Okay’ın kardeşinin cemaatle yakınlığından dem vurarak “Genel merkez nezdinde Okay silindi” dediler…
Allahaşkına cemaatle ilişiği olmayan mı vardı daha düne kadar?
Bu partinin genel başkanı bile cemaatle iç içe değimliydi de Okay kardeşinden dolayı şansını kaybetsin. Bu ülkenin Başbakan Yardımcısı bile cemaatin önderine ziyarete gitmiyor muydu sanki?
“Sürpriz” denilebilir mi bilemiyorum ama Onikişubat’ta son günlere kadar Mehmet Sabancı adında uzlaşı sağlanmıştı ancak ne olduysa Başbakanın Uzakdöğu gezisinden sonra oldu ve Başbakan Ankara’ya döndükten sonra Hanefi Mahçiçek adı öne çıktı ve neticesinde aday olarak açıklandı.
Bu konuda kim etkili oldu, Başbakanla uçakta kim ne konuştu, nasıl ikna edildi, bunları adeta bir öykü kıvamında seçimlerden sonra yazacağız.
Ak Parti’nin diğer ilçe başkan adaylarına bakacak olursak…
ELBİSTAN
Elbistan’da MHP’nin adayı Abdullah Paksoy hafife alınmayacak kadar güçlü ve iddialı bir isim. Bu ilçede sürekli Abdullah Yinanç ile mevcut başkan Durmuş Küçük arasında “git gel”ler oldu ancak MHP’nin adayı Paksoy’la, Yinanç’ın değil, ancak mevcut başkanın mücadele edebileceği görüşü hakim olunca bu isim üzerinde karar kılındı. Ve Ak Parti’nin bu stratejisinin de son derece doğru olduğuna inanıyorum.
AFŞİN
Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan son 7 – 8 aydan bu yana gaza bastı ve hizmet konusunda bir atağa geçti. Ancak önceki şikâyetlerden dolayı bu 7 – 8 aylık süre kendisine yetmedi. Şu anda aday gösterilen Fatih Mehmet Güven için belki Afşin teşkilatı taraf olmadı ama Ankara’daki erk’ler adı üzerinde daha aday adayı olmadan önce uzlaşı sağlamıştı. Ki, daha aday olduğu ilk gün bu görüşümüzü Afşin’deki dostlarımız Ömer Kösebalaban, Koray Kıraç ve Sait Tahiroğlu ile de paylaşmış, detayları özet olarak anlatmıştık.
GÖKSUN
Hakkını yemeyelim, Göksun’un mevcut Belediye Başkanı Ramazan Hurç Hoca ne kadar ne hizmeti yaparsa yapsın, ağzıyla kuş tutsa bile teşkilatla kopuk olan bağlarından dolayı hep genel merkeze, il teşkilatına ve milletvekillerine şikâyet edildi. Kendi partisinin adamlarınca yaptığı hizmetler gizlendi, yapamadığı hizmetler bol bol reklâm edilerek altı oyuldu. Aday yapılan Kaymakamlık eski Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun merkezde ve köylerinde sevilen bir isim ancak unutulmaması gereken şey, bu ilçede MHP adayının da son derece güçlü olduğudur. Yani buradaki seçimler Ak Parti açısından öyle çantada keklik bir seçim değil! Aydın’ın hiç durmadan yorulmadan çok çalışması gerek.
TÜRKOĞLU
İnsan olarak, adam olarak mevcut Belediye Başkanı Mustafa Taşhan aslan gibi bir adam ancak üzerinde metal yorgunluğu ve iktidar yıpranmışlığı var. Tek kelime ile ve iddialı olarak diyoruz ki; Bu ilçede Ak Parti Osman Okumuş’un dışında hangi adayla seçime girerse girsin, MHP’ye seçimi teslim ederdi.
ANDIRIN
Andırın siyaseti oldum olası çok ilginçtir. Mevcut Başkan Baki Tezcan başarısız değil ama çok başarılı olduğu da söylenemez. Üstelik kendisinin en yakınının aday yapılmaması hususunda yaptığı çalışma sonuç vermedi ve yeniden aday gösterildi. Bir Elbistan’dan, bir Göksun’dan daha rahat seçimi götürecek konumda.
PAZARCIK
Pazarcık’ta MHP adayı Salman Özdoğan ve eski DYP’li, yeni Ak Parti adayı Yakup Hamdi Bozdağ sağ oyları bölerse seçimi kim götürür siz düşünün.
ÇAĞLAYANCERİT, NURHAK VE EKİNÖZÜ
Bu üç ilçede de muhalefet partileri çok güçlü. Eğer Ak Parti buralarda seçim kazanırsa çok sürpriz olur.