30 Mart 2014 Pazar günü(yarın) yapılacak olan seçimleri,Ülke siyasi tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olacağı muhakkaktır..

Neden mi!

Çünkü; İktidarıyla,muhalefetiyle 30 Mart  Pazar günü(yarın)yapılacak olan yerel seçimleri,yerel seçimler olmaktan çıkarılmış, adeta  genel seçimler havasına sokulmuştur da ondan..

Aslında Ülke genelinde beş yılda bir yapılan mahalli idareler seçimlerle Büyükşehir,il ve ilçe belediye  başkanları ile mahalli meclis üyeleri seçilir.Bu seçimlerin ülkenin genel idaresine normal şartlar altında önemli bir tesiri olmazdı!..

Elbette Belediye Başkanlarına mevcut siyasi iktidarla uyumlu kişilerin ve ekiplerin seçilmesi,o yöreye yapılacak  hizmetler bakımından faydalı olacaktır.Lakin,30 Mart seçimleri sadece bu hizmetler bakımından  önemli değildir…

Bu seçimler bir yerel seçim olabilirdi.Hepimiz bunun bir yerel seçim olmasını dilerdik.Ama Türkiye iç ve dış sorunlar bakımından öyle bir noktadan geçiyor ki,bu artık yerel bir seçimi açtı,genel seçim alanına girdi.

Ancak;Bu seçimler,özellikle Ülke demokrasisi ve Türkiye’nin geleceği bakımından çok daha  önemlidir..

Bu seçimler,ülkemiz için bir varlık yokluk meselesidir.Yolsuzluk ve hukuksuzluk varsa,elbette bunların hesabının bu millet tarafından sorulmasına olanak doğmuştur.

Sorulacağı günde 30 Mart Pazar günüdür…

Bütün mesele,son 12 yıldır ülkeyi yönetenlerin,bu ülkeyi nasıl yönettiklerini görmektir..

Bu bakımdan 30 Mart bir imtihan günü sayılabilir…

Bu  imtihan, iktidar içinde, muhalefet içinde geçerlidir…

Ben,sağ duyu sahibi Türk toplumunun,iş birliği içinde olacakları bir 30 Mart günü yaşayacaklarına inananlardanım.Ülkemizin ve hepimizin önüne çıkarılan ve yaşanan olayları iyi analiz ederek mutlaka doğruyu görecek ve gördüklerini iyi tahlil ederek doğruya yönelecektir.

31 Mart 2014 pazartesi sabahı güneş,daha parlak ve daha ısıtıcı bir şekilde ülkemizin üzerine doğacağı  inancıyla, bu seçimlerin ülkemize ve birlikte yaşadığımız bu şehrimiz insanına hayırlı uğurlu olsun.Saygılarımla…