İlk defa büyükşehir belediye başkanının seçileceği 30 Mart seçimleri kuşkusuz Kahramanmaraş için bir dönüm noktasıydı.

Büyükşehir olmak beraberinde hem kaygı hem de heyecan getirmişti. Seçim çalışmaları boyunca bütün siyasi parti adayları projelerini anlattılar, yetki istediler. Nihayetinde vatandaş Büyükşehirle birlikte 10 ilçede Ak Parti’den, Nurhak’ta ise CHP’den yana tercihini kullandı.

İlk Büyükşehir Belediye Başkanı olma unvanına sahip olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, seçmenin karşısına 196 proje ve “Her noktaya hizmet” sloganı ile çıkmıştı.

“Büyükşehir, büyük projeler. Sizlerden aldığımız güçle Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtacağız” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, projelerini kitap haline getirerek te, hizmet konusunda ne kadar iddialı ve gerçekçi olduğunu ortaya koymuştu. Öyle ya projeler kitapla belgelenerek “takipçisi olun” denildi. 196 proje de zaten akılda tutulamazdı.

Bu durumda 5 yıl 60 ay yapıyor. 196 projeyi 60 aya yayacak olursak, ortalama her aya 3 ten fazla proje düşüyor. Bu da demek oluyor ki, Büyükşehir Belediyesinde her hafta 1 hizmete imza atılacak.

Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, mazbatasını alalı yaklaşık 15 gün oldu, tebrik ziyaretlerinden iş yapmaya fırsat bulamadı. Tabi ilçe belediye başkanları da aynı durumda. Artık fırsat verelim, Belediye Başkanları ya Allah ya Bismillah diyerek hizmetlere başlasınlar.

Kahramanmaraş tarihine İlk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ismi yazılan Erkoç’un, hizmette de ilklere imza atan başkan olarak yazılması en büyük temennimizdir.

Kentimizin, mevcut sorunlarının bir an önce çözülmesi ve gelişmişlik bakımından her alanda en üst seviyelerde yer alması hepimizin tek arzusudur. Kuşkusuz bütün belediye başkanlarının da çabası bu yönde olacaktır.

Şimdi gerçek anlamda Büyükşehir olmak için kolları sıvama zamanı.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve bütün ilçe belediye başkanlarını tebrik eder, başarılar dileriz.

 

Editör: Haber Merkezi