Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından Şehit Abdullah Çavuş Mahallesine irtibat noktası açıldı.

          Toplum Destekli Polislik İrtibat Noktasının açılışında konuşan İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın konuşmasında; “Polisin temel görevlerinden birisisinin suç meydana geldikten sonra suçu araştırmak olup, esas temel görevi suç meydan gelmeden önce suçun önlemesidir. Bu polisin yeni vizyonudur. Toplum destekli polis anlayışı, diğer kurumlarla birlikte el ele vererek toplumumuzu suça karşı bilinçlendirmektir. Bir toplumda bir suçun oluşması veya önlenmesi yalnızca polisiye bir olay değildir. Bütün kurumlarımıza bu konuda görev düşmektedir. Toplum merkezli polislik anlayışı diğer ülkelerde meydana gelen polisiye uygulamaları ve değişimleri takip edip bunun ülkemize yansımasını sağlamaktır. Yeni açılan Toplum Destekli Polislik İrtibat Noktasında vatandaş rahatlıkla buraya gelebilecek, çocuklar bahçesinde oynayabilecek, polisiye tedbirlerle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler alabilecektir. Vatandaşlarımızla diz dize omuz omuza vererek beraber birlikte güvenlik politikaları üreterek Kahramanmaraş’ımızı daha güvenli, yaşanabilir bir hale getireceğiz. Buranın açılmasında bizlere desteği olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.

          Almanya’dan ilimize gelen Almanya Mainz Emniyet Müdürü Karl Heinz Weber Türkiye’de olduğu gibi Almanya’da da polis ve vatandaş iş birliği içerisinde toplumun huzurunu sağlamak için çalıştıklarını, suç, trafik, toplum destekli polislik vb. konularda iki ülke arasında işi birliği yapıldığını bu konularla ilgili fikir alış verişinde bulunulduğunu ve bunun büyük bir avantaj sağladığını söyledi.

          Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından Toplum Destekli Polislik İrtibat Noktasının açılışı gerçekleştirildi. Toplum Destekli Büro amirlerinden Başkomiser Ahmet Yılmaz tarafından Toplum Destekli polisin kuruluş amacı, hedefleri, projeleri ve yapılan faaliyetleri slayt ortamında katılımcılara anlatıldı.

          Toplum Destekli Polislik İrtibat Noktasının açılışına katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri Vali Kocatepe ve diğer katılımcılar tarafından verildi. Tören sonunda araçlarda emniyet kemerinin önemi ve bisiklet kullanırken kullanılması gereken kaskın önemi uygulamalı olarak anlatıldı.

 

 

Editör: Haber Merkezi