Pazarcık İlçe Belediye Başkanlığı için kamuyounda adından sıkça söz edilen Özcan İnşaat Limited Şirketi Sahibi Müteahhit Murat Özcan, Kahramanmaraş'ın büyükşehir olmasıyla birlikte hizmette olanaklarının arttığını vurguladı.

Yerel gündemle ilgili görüşlerini aldığımız Murat Özcan, “Büyükşehir Kahramanmaraş'a çok büyük hizmet olanakları sunacak.

Tabi, idari noktada alt yapının önümüzdeki yerel seçimlere kadar büyük bir titizlikle tamamlanmış olması gerekiyor.  Özellikle Büyükşehrin ilçelerle koordinasyonu noktasındaki yapılanmalar ne kadar hızlı bir şekilde gerçekleşirse sistemde o kadar iyi işler ve hizmet kalitesi artar.

İlçemiz açısından bakacak olursak, 63 köyümüz var. Biliyorsunuz bir çok köylerimizin imar planı yok, yerleşim planı var. Özellikle köylerimiz için en önemli nokta nazım imar planları çıkacak ve bu plana uygun şekilde de köylerimize gerek alt yapı gerekse de diğer hizmetler yapılacak.

Büyükşehir avantajdır.  Hükümetle yapılacak koordineli çalışmalarla  daha yaşanabilir bir kent haline geleceğiz diye düşünüyorum” dedi.

İCRATLAR, GÜNÜ BİRLİK POLİTİKALARLA YAPILMIŞ

Pazarcık'a yapılan hizmetlere de değinen Özcan; “ Vatandaş gözüyle yorumluyorum. Pazarcık maalesef uzun vadeli planlarla hizmet almış, gelişmiş bir ilçe değil. İcratlar, günü birlik politikalarla yapılmış.

Şu anki Belediye Başkanı Sayın Kamil Dalkara bir takım yenilikler yaptı. Hakkını yememek gerekiyor. Ancak bu yenilikler halkın beklentisine cevap verecek nitelikte değil.

Diğer yandan, halkın bilinç düzeyininde bu noktada artması gerektiğini düşünüyorum.

Küçük bir örnek vereceğim;

Önceki 29 Mart Yerel seçimleri arifesinde futbol sahası civarından  arabamla  geçiyordum. Hava yağmurlu, 18-19 yaşlarında 2 gence rastladım. Arabaya aldım. Sohbete başladık. Onlara seçimi ve hizmetleri nasıl buluyorsunuz diye sordum.

Oraya stabilize yol çalışması yapılmışyani üzerine çakıl dökülmüş. Bunun üzerine cevapları “abi çok şükür ayağımız çamur olmuyor” şeklinde oldu.

Ayağının çamur olamamasını yeterli sebep görecek pozisyona indirgenmiş hizmet beklentisi maalesef insanımızın hak ettği hizmeti alamamasının göstergesidir.  Dünlerdeki taleplerimiz, yarınlarda çok farklı taleplere dönüşecek.

Burada esas olan belediye başkanlığı noktasında hizmeti ön plana çıkaracak, çıtanın daha yükseldiği,  daha nitelikli, planlı, finanssal kaynakları iyi hesap edilmiş projelerle halkın karşısına çıkmak lazım” diye konuştu. 


VAATLER YERİNE GETİRİLMELİ, HALKTA TAKİPÇİSİ OLMALI

Siyasetçilerin halk nezdinde inandırıcılığının azaldığına değinen Özcan, adayların halkın karşına gerçekçi projelerle çıkması gerektiğini vurgulayarak:  “Keşke adaylar halkın karşısına çıktığında vaat ettikleri projeleri gerçekleştirecekleri süreleride belirtseler ve  gerçekleştiremedikleri takdirde, bana göre istifa etmeyi de taahhüt etseler.

Geçmiş dönemlerde ve bu dönemde de seçim vaatlerinin bir çoğunun yapılmadığını görüyoruz ama bunun bir belediye başkanı adına herhangi müeyyidesi olamıyor. Vaatler yerine getirilmeli, halkta takipçisi olmalı” dedi.

BAŞKA YERDE ÖRNEĞİ YOKTUR,

BRİKETTEN KANALİZASYON LOGARLARI VAR

Pazarcık'ın önemli sorunlarına da değinen Özcan: “İlçemizin en problerinden biri içme suyu. Mutlak suretle bu problemin bir an önce çözülmesi gerekiyor.

Yeşil alan eksiğimiz var.  Nüfusu baz aldığımız da, kişi başına düşen yeşil alanı hesap edersek sadece  % 20 oranında bir yeşil alan var. Yani nüfus bazında  % 80 daha yeşil alana ihtiyaç var.

Yine yollarla ilgili baktığımızda Belediye Başkanı Sayın Kamil Dalkara'nın yaptığı çalışmalar güzel fakat oldukça yetersiz. Özellikle şehrin dış taraflarına doğru ciddi manada yol eksiğimiz var.

Aynı zamanda altyapı eksiği var. Mesela; başka yerde örneği yoktur, briketten kanalizasyon logarları var.  İlçemizde kanalizasyonun % 80'ni briketten yapılmış. Olması gereken,  sızdırmazlık özelliği olan beton ve kendine göre fiziki şekliyle yapılmalıdır. Bunların yenilenmesi lazım.

Yine entersan bir durum ki; ne kanalizasyon çalışmalarının ne de su şebekelerinin harita üzerinde çizilmiş bir krokisi yok. Arıza olduğunda alt yapıyı sadece çalışanlar biliyor. Orada çalışan kişi emekli olmuşsa yardımına başvuruluyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART

Pazarcığın sıkışmışlığı ise; belirli bir dönemde köylerden fazla göç aldı. Pazarcık kendi kent kültürünü oluşturamadığından köyden gelen vatandaşın kültürü Pazarcık'a hakim oldu.

Ekonomik imkanların etkisiyle de kaçak inşaat yapsa bile belediyeden imkan isteyecek duruma geldiler. Özellikle planlı bir yapılanmaya girmesi lazım.

Bu anlamda kentsel dönüşüm Pazarcık için mutlaka şart. Burada yerel yönetimle iktidar arasında bir koordinasyonsuzluk görüyorum. Bu parti ayrılığından ziyade diyalog eksikliğinden kaynaklanıyor. Neticede farklı partilerden insanlar gayet iyi dost olabiliyorlar. Burada da sağlıklı bir diyalog kurulabilir. El birliği ile Pazarcık daha iyi bir noktaya getirilebilir, bunun hesabı yapılmalı. Muhalefet parti diye uzak durulmamalı.

Neticede hizmet için geliniyor. Hizmeti cebinize alıp gitmeyeceksiniz. Hizmetleriniz halka vatandaşa kalacak. Bıraktığınız eserler konuşulacak. Amaç ta zaten hizmet değil mi?

Siyasilerle bir araya gelip ihtiyaçlar doğrultusunda ortak akılla hizmet sunulmalı.

Yine üzücü bir durum var ki; burada değişik sosyal grupların mezheplerin olması burada siyasete alet edildi. Oysaki halk buna karşı. Buda ortadan kalkmalı” diye konuştu.

“Kamuyounda belediye başkanlığı için isminiz konuşuluyor, böyle bir düşünceniz var mı” sorusuna ise Özcan'ın cevabı şu şekilde oldu:

“Aday adaylığı düşüncem var. Fakat süreç için henüz çok erken. Hizmete talibim. Ancak benden daha iyi yapacağını düşündüğüm biri ortaya çıkarsa elimden gelen her türlü yardımı yaparım. Projelerimi ve bütün imkanlarımı yardım için paylaşırım.

Finanssal kaynakları belirlenmiş,  gerçekçi projelerle halkın karşısına çıkarım.  Burada partilerin, şahısların değil Pazarcık'ın kazanması önemli. Başkanlık makamı üzerinden kimlik ihityacı içerisinde olmak bir zafiyettir. Belediye başkanlığı, meşakatli ve vebali büyük bir iştir.

Seve seve oturulacak bir koltuk değil. Aday olamazsam yada kazanmazsam üzülür müyüm? Üzülürüm. Ancak kazanırsam da başkanlık koltuğuna ağlayarak otururum. Vatandaşın sorumluluğunu alacağım. O koltuğa otururken ki adamlığımla inerken ki adamlığımın arasında menfi bir eksiye doğru bir şey olacaksa Allah bana o makamı nasip etmesin.”

Editör: Haber Merkezi