1980 yılında ekonomisi tarıma bağlı iken teşvik alan Kahramanmaraş 35 yılda devasa tesislerin sahibi oldu. Milli bir ruhla, üretim bandını her geçen gün geliştiren Kahramanmaraş, nitelikli üretim ve AR-GE yaparak rakipleri ile yarışır hale geldi. Başlıca sektörlerin yanı sıra yeni gelişmekte olan sektörlere de yatırım yapan Kahramanmaraş, güç birliğini de kullanarak nitelikli eleman ve mühendis açığını kapatıyor.

Geçen yıl Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) işbirliği ile Tekstil Mühendisleri öğrencilerine burs verilmişti. Bu yıl imzalanan yeni protokol ile bu sayı artarken ihracatçı firmaların mühendis ve nitelikli eleman sıkıntısı da çözülme noktasına geldi.



Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Tekstil Mühendisleri ile bir araya gelerek, mesleğin artısını eksisini ve dünya ölçeğindeki yerini anlattı. Şu anda dünyadaki tüm markalara fason üretim yapan Kahramanmaraş’ın ileride bu markaların kendisini üreteceğini anlatan Karaküçük: “Bunların hepsi sizin gibi yetişen donanımlı mühendislerin eseri olacak” dedi.

İLERİYE DÖNÜK TÜM HEDEFLER SİZDEN GEÇİYOR
Karaküçük, 1980 yılında ilk yatırım hamlesinin aldıklarını belirterek şöyle konuştu: “O zamanlar yatırım yaptığımızda çırçır fabrikalarından tesisleşmeye döndük. Şu anda ise dünya ile rekabet edebilir konuma geldik. Şimdi ise nitelikli elemana ve mühendislere yatırım var. Bunu göz ardı edemeyiz. Milli her projede bizim yetişmiş genç neslimizin imzası olsun diye KMTSO olarak böyle bir çalışmaya girdik” ifadelerini kullandı



KAPANMAMASI LAZIM
Öğrencilere tavsiyeler veren Karaküçük şöyle konuştu: “KSÜ’de Tekstil Mühendisliği bölümünün kapanacağını duyduğumuzda, bizde Tekstil sektöründe faaliyet gösteren ve kentimiz için önemli ekonomik bir sektör olan Tekstil sektörünün burada devamı konusunda ne yapabiliriz diye istişare ettik. En azından buraya öğrenci talebinin artması yönünde burs vermemizin, hocalarımızın da kanaatleri doğrultusunda özendirici olacağı düşüncesiyle bir
Editör: Haber Merkezi