Yapı, yaklaşık 3 ay boyunca 200 kişiyi misafir ederek önemli bir rol üstlendi. Şu anda ise medresenin cami bölümünde, öğrenciler ve çevre sakinleri Ramazan ayında sabah ve ikindi namazlarının ardından mukabele okuyorlar ve hatimle teravih namazı kılıyorlar.
Farukiye İslami İlimler Külliyesi, "bir nesil ihya edilmeden medeniyetler inşa edilemez" prensibi doğrultusunda, günümüz gençliğini İslami ve fenni ilimlerle yetiştirmeyi hedefliyor.
Yaklaşık 100 öğrenci, lise ve üniversite eğitimlerine ek olarak külliyede İslami ilimlerle ilgileniyor. Ahlaki değerlere önem veren medrese, Anadolu'nun bilgi ve irfan geleneğini devam ettirmek ve gençlere yatırım yapmak amacıyla faaliyet gösteriyor. İlahiyat-İmam Hatip okulları ve Diyanet İşleri Başkanlığı müfredatı da külliyede uygulanıyor. Medrese, Ehli Sünnet ve Cemaat anlayışıyla kadim medrese geleneğini günümüze taşımanın yanı sıra modern eğitim modeliyle de uyumlu bir şekilde hizmet verme hedefini taşıyor.
Öğrenciler, beş yıllık eğitim sürecinin sonunda Arapça ve İngilizce gibi dilleri konuşabilmenin yanı sıra Osmanlıca ve Farsça gibi dillere de hakim olacaklar. Medresede fıkıh, tefsir, hadis, akaid, Kuran-ı Kerim, siyer, belagat, tecvit, mantık, felsefe, münazara, hitabet, usul, nahiv ve sarf gibi Arapça dersleri verilmektedir.
Farukiye İslami İlimler Külliyesi, beşgen bir mimariye sahip olup cami, medrese, kütüphane, aşhane, misafirhane, yatakhane, konferans salonu, divan, orta revak ve şadırvan gibi bölümlerden oluşmaktadır. 250 öğrenci kapasitesine sahip olan külliyenin kurucusu Abdullah Taylan Hoca'dır.
Kahramanmaraş Farukiye Medresesi Hafızlarından Mukabele
Kahramanmaraş’ta bulunan Farukiye Medresesi, 6 Şubat tarihli depremlerde zarar görmeyerek afetzedelere barınma imkanı sağladı.
Editör: Haber Merkezi
Yorumlar