Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş’ın Fatih Kasabasında, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle bir konferans verdi. Pakdil konuşmasında, “Günümüzde insanlar acımasızca birbirini öldürüyor. İnsan hakları ihlalleri almış başınıgidiyor. Bu acımasızlığa son vermenin ve insan hakları ihlallerini bitirmenin yolu, Hz. Peygamberin Kur’an’a dayanan insanlık anlayışı ile önlenebilir” dedi.

Kuran-ı Kerim’de yaradılmışların en şereflisinin, en saygılısının insan olarak bildirildiğini, bu düsturu da en güzel uygulayanın da Hz. Muhammed (s.a.v) olduğunu ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Bu yıl Kutlu Doğum haftasında işlenen tema insanlık onurudur. Dinimizin insanlık onuruna ne kadar önem verdiği, bu hafta boyunca işlenecektir. Geride bıraktığımız yüzyıl, dahaşimdiden insanlık onurunun had safhada zedelendiği talihsiz bir zaman dilimi olarak anılmaktadır. Ayrımcılık, ötekileştirme, ırkçılık, şiddet, işkence, terör, savaş, gelir adaletsizliği, zulüm, sömürgecilik, eğitim eşitsizliği, emeğe saygısızlık, istismar, kürtaj, açlık ve kıtlık gibi onur kırıcı küresel sorunların kıskacındaki insanlık, tarihte görülmemiş bir sınavdan geçiyor. Böyle bir dönemde Peygamber Efendimizin yüzyıllar önce getirdiği öğretinin ne kadar değerli olduğu, Kuran-ı Kerimin bizlere sunduğu insan haklarının kıymetini bir kez daha anlıyoruz” şeklinde konuştu.


Peygamber Efendimizin inançlarından dolayı kimseye kötü davranmadığını, onun felsefesinin insanların kurtuluşu için mücadele etmek olduğunu sözlerine ekleyen Nevzat Pakdil, “Bizi bu topraklar üzerinde de, dünya üzerinde de huzurlu bir şekilde yaşatacak temel unsur bu inançlar manzumesidir. Ülkemizde şu anda bir barış süreci işletiliyor. Bu süreci tesis edecek olan da bizi biz yapan inançlarımızdır. Eğer inanç sistemimizin altını boşaltırsak, barışı da tesis edemeyiz, kendimizi geleceğe de hazırlayamayız” şeklinde konuştu.

İnsan onurunun beşerî ve ilahî yönünün birbirinden ayrıtutulamayacağını sözlerine ekleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel BaşkanıNevzat Pakdil, Çözüm Süreci ile Kutlu Doğum haftasının bir araya gelmesinin huzur, kardeşlik ve barış açısından kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu ifade etti.


Editör: Haber Merkezi