“Milletimiz, mukaddes saydığı değerlere el sürüldüğünde hiçbir engel tanımayacağını 15 Temmuz’da bir kez daha göstermiştir”

 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, 97 yıl önce işgalci güçlere karşı verdiği kahramanca mücadele ile Anadolu’nun dört bir yanına cesaret aşılayan Kahramanmaraş’ın, Milli Mücadele’nin kazanılmasında büyük pay sahibi olduğunu bildirdi. Şirikçi, Türk milletinin yıllar sonra 15 Temmuz’da tekrar yazdığı destanın, aynı milli ruh ve şuurun bugün de devam ettiğini gözler önüne serdiğini ifade etti.

12 Şubat 1920’de kazanılan zaferin 97. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Şirikçi, Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini tutuşturan, Maraş Savunması’nın sembol isimlerinden Sütçü İmam'ın “bugün namus günüdür” diyerek sıktığı ilk kurşunun, sadece Maraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunda değil, bütün vatanın savunmasında çok önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Tarihe adını “kendi kendini düşmandan kurtaran şehir” olarak yazdıran Kahramanmaraş’ın, işgal güçlerine karşı sergilediği kahramanlıklar nedeniyle TBMM tarafından İstiklal Madalyası ile ödüllendirilip, “kahraman” unvanı ile onurlandırıldığını anımsatan Şirikçi, “Maraş’ta, dönemin en büyük ordularından birine karşı gösterilen kahramanca direniş ve yazılan büyük destan, tarihi bir gurur vesilesi olarak ebediyete kadar anılacaktır” dedi.

Maraş Savunması’nda gösterilen kahramanlığın, 15 Temmuz 2016’da tüm yurtta bir kez daha tekrarlandığının altını çizen Şirikçi, şöyle devam etti:

“Türk milleti, vatanına, bayrağına, namusuna ve mukaddes saydığı tüm değerlere el sürüldüğünde önünde hiçbir engel tanımayacağını bugün de bir kez daha gözler önüne sermiştir. Geçmişte olduğu gibi Türkiye’yi bir kez daha bölüp parçalamaya ve yok etmeye kalkışan güçler, hak ettikleri cevabı yine Türk halkından almışlardır. 15 Temmuz’da kendilerini uçaklara, helikopterlere, tanklara siper eden kahramanlarımız sayesinde ikinci Kurtuluş Savaşı da büyük bir destan yazılarak kazanılmıştır. O gün tüm Türkiye’de meydanları doldurarak FETÖ’cü teröristler ve onların arkasındaki güçlere karşı tek vücut olan milletimiz, Kurtuluş Savaşı yıllarındaki milli ruh ve şuurun devam ettiğini iç ve dış düşmanlara bir kez daha göstermiştir.”

Türkiye’nin, tıpkı Milli Mücadele döneminde olduğu gibi bugün de birçok cephede birden savaştığını vurgulayan Şirikçi, “Darbe girişimi sırasında halkın tokadını yiyenler, farklı yöntemler denemeye devam ediyorlar. Terör örgütleri aracılığıyla canımızı yakıp, çeşitli spekülasyanlarla ekonomimize zarar vermeye çalışıyorlar. Ancak, geçmişte olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklar. Çünkü milletimiz buna asla müsaade etmeyecek. Bugüne kadar terör örgütlerine göz açtırmayan güvenlik güçlerimiz de azim ve kararlılıkla sürdürülen mücadele sonunda terörün kökünü kazıyacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Şirikçi, mesajını şu ifadelerle tamamladı:

“Bugün bizlere düşen görev, canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; bütün İstiklal kahramanlarını, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimizin 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, herkesi sevgiyle selamlıyorum."

 

Editör: Haber Merkezi