Konusu yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olan toplantıda, yapılacak programlar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantının ardından Kadın Platformu ve Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Kibar Özdemir, yaptığı açıklamasında: “Bugün kadın Dernekleri Başkanlarımızla bir araya geldik. Toplantımızın tek gündem maddesi ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırlanacak olan etkinliğin birlikte yapılması, kadın gücünün bölünmemesi ve birlikte hareket edebilme olanağını yaratmaya çalıştık.

Toplantımız bu anlamda çok verimli geçti. Arkadaşlarımız ayrı ayrı sundukları fikirleri ile katkı sağladılar.

Sonuç olarak Üniversitemizin hazırlayacağı Kahramanmaraş’taki kadınlarımızın Sorunlarının tespiti ve çözüm yolları üzerine bir gündem oluştu.

8 Mart’ta saat 13:30’da KSÜ Toplantı Salonunda, bütün kadın dernekleri başkanları Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ve diğer kadınlarla bir araya geleceğiz.

Tabi ki burada amaç sadece kadınları bir araya getirmek değil, erkekleri de bekliyoruz. En önemlisi de erkeklerin de aramızda olup, bu sorunları hep birlikte tespit etmeliyiz diye düşünüyorum” dedi.

Son günlerde yaşanan terör olaylarını da şiddetle kınayan, şehitlerimize rahmet dileyen Başkan Kibar Özdemir: “Ülkemizin içinde bulunduğu son günlerde yaşanan olaylar hepimizin içini burkmuştur. Türkiye’nin her bir köşesi cenaze evine dönüştü. Şehirlerimiz için üzüntülerimizi dile getirdik. Ne yapabilirizi konuşmaya çalışıyoruz.

Ancak sivil toplum örgütleri olarak sesimizin son derece kısık çıktığı, bildiğimiz doğruları ifade edememenin, dile getirememenin sıkıntılarını da yaşıyoruz. Gözyaşlarımızı içimize akıtıyoruz. Annelerin acılarını gideremiyoruz, paylaşamıyoruz.

Umarım bu acılı ve sıkıntılı günleri Türk Halkı olarak, ele ele kol kola, olumsuzluklara meydan vermeden, dünden daha çok birbirimizden güç alarak atlatacağımıza inanıyorum”  diye konuştu.

Ayrıca toplantıda kendilerine ev sahipliği yapan Kocabaş Konağı İşletmecisi Kadriye Mezirci’ye de katkılarından dolayı teşekkür eden Başkan Özdemir: “ Kadriye Hanım örnek bir kadın girişimci. Başarılarının devamını diliyorum. Bize göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir öncülüğünde yapılan toplantıya: Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı Emsal Fındık, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, KSÜ Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Naciye Kurtul,  Kalida Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Gürpınar, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Nergiz Ereyman, Huzurlu Yaşam Derneği Başkanı Yıldız Kozanoğlu, Erkek Yetiştirme Yurdu Dernek Başkanı Hatice Evliya, Askerlik Şubesi Daire Başkanı  Kd. Yüzbaşı Aylin Atakut, TSO Kadın Kurulu Başkan Yardımcısı İnci Okumuş, Yardım Severler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gülperi Oğulmuş ve Anneler Derneği Başkanı Oya Tanrıverdi katıldı.  

Editör: Haber Merkezi