Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya’dan süt üreticilerine destek.  

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, fiyatların düşmesiyle süt üreticilerinin yaşadığı sıkıntıya dikkat çekmek ve destek vermek için, odaya gelen misafirlere çay yerine süt ikram ediyor.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, bu davranışın örnek olması temennisinde bulunan Başkan Çetinkaya: “Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezi tarafından “Süt Üreticilere Destek” başlığı altında kampanyamıza Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Ziraat Odası olarak katılmış bulunuyoruz.

Bugünden itibaren odamızı ziyaret eden tüm çiftçilerimize süt ikram edeceğiz.

Bizde elimizden geldiği kadar kampanyaya destek vereceğiz. Bu kampanyanın tüm kamu ve kuruluşlarına örnek olmasını temelli ediyor ve bu uygulamayı başlatmış bulunuyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlardan da destek bekliyoruz.

Sütün biliyorsunuz ki sağlık yönünden çok faydalı olduğunu her yaşta süt tüketilmesi gerektiği bilinci içerisinde çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize sütü daha iyi anlatıp, bir nebze de olsa süt üreticisinin derdiyle dertlerini, sorunlarını süt fiyatının düşük olması biraz daha fiyatların yükselmesinde ne kadar etkili olduk biliyorum ama böyle bir kampanyayı başlatmış bulunuyoruz” dedi.

Dulkadiroğlu İlçe Ziraat Odası Tarım Danışmanı Fulya Köksal da kampanya ile görüşlerini belirterek şunları söyledi: “Odamıza gelen çiftçilerimize çay yerine süt ikram edeceğiz. Süt başkanımın da söylediği gibi, her yaşta tüketilmesi gerekilen bir besin kaynağı bundan sonra sütle ilgili desteklerimizde devam edecek. Sütle ilgili hiçbir darlık yaşanmıyor aksine bir bolluk var. Bunun  paraya çevrilmesi lazım bu şekilde bizde destekliyoruz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi