Küresel dokuma sektörünün önemli üreticilerinden Itema, yeni R9500 Rapierli Dokuma Makinesi ve Airjet Dokuma Makinesi A9500’ü çalışır vaziyette Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2017’de tanıtacak. 

Itema Pazarlama & Satış Müdürü Christian Straubhaar, KTM 2017’de sergileyecekleri yenilikçi dokuma teknolojileri hakkında şu bilgileri paylaştı; “Itema ilk defa KTM 2017’de hem R9500 Rapierli Dokuma Makinesini, hem de A9500 Airjetli Dokuma Makinesini sergileyecek. Ürün grubu, bölgede en yaygın ve sevilen atkı teknolojisini gösterecek şekilde tanımlandı. Bu nedenle fuarda rapierli ve airjetli dokuma makineleri birlikte sergilenecek. Piyasaya ilk kez sürüldüğü 2012 senesinden bu yana dünya çapında etkileyici sayıda makine kurulumları ile yakın tarihteki en başarılı rapierli makine olarak öne çıkan Itema R9500 Rapierli Dokuma Makinesi, pamuklu giyim stilinde bir dokuma işlemi gerçekleştirirken, piyasadaki en yenilikçi hava jetli makine olan A9500 Hava jetli Dokuma Makinesi de denim tarzı dokuma işlemi ile üstün performansını ve tekstil becerilerini sergileyecek.”

ITEMA SATIŞ SONRASI DESTEK AĞIYLA DA KAHRAMANMARAŞ’TA OLACAK

Kahramanmaraş ve bölgesinin dünyanın önemli tekstil merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Christian Straubhaar, KTM 2017 fuarına katılmalarında bölgedeki denim ve kumaş üreticilerinin etkili olduğuna dikkat çekti. Straubhaar, “En tanınmış denim ve hazır giyim kumaş dokuma fabrikalarının bazıları burada konumlanıyor. Itema Kahramanmaraş bölgesinde 100'den fazla yeni nesil makine kurulumu ile sektörde önemli bir portföye sahip. Itema, yakın zamanda kapsamlı ve kalifiye teknisyen ağı vasıtasıyla, satış sonrası servis desteğinin garantisini vererek, Türkiye'nin bu özel bölgesindeki varlığını giderek daha da genişletmeyi planlıyor.”

ITEMA’NIN SATIŞLARI TÜRK ŞIRKETLERININ CESARETINI VE GIRIŞIMCILIĞINI GÖSTERIYOR

Türkiye’deki satışlarının önemli bir potansiyele ulaştığını ve 2016 yılında başarılı bir satış performansı gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Christian Straubhaar, “2016, İtema için başarılı ve verimli bir yıl oldu. Satış rakamlarımıza baktığımızda Türkiye, kumaş üretimi gerçekleştiren ülkeler arasında lider konumda bulunduğunu teyit etmiştir. Itema için Türkiye pazarında satılan makinelerde 2015 yılına kıyasla yüzde 30'un üzerinde bir büyüme kaydedildi. Bu sonuç, sadece Türkiye’nin etkileyici üretim kapasitesini değil, aynı zamanda Türk şirketlerinin cesaretini ve girişimciliğini gösteriyor ki bu da, Itema’yı ülkedeki dokumacıların kıvançlı ortağı haline getirmektedir.” 

Yer alacakları KTM 2017 Fuarı’nın bölgedeki dokumacılara makinaların üstün performansını göstermek için önemli bir sahne olacağını sözlerine ekleyen Straubhaar, Itema ekibi olarak tüm tekstil sektörünü fuarda yer alan standlarına beklediklerini belirtti.
Editör: Haber Merkezi