Seçim çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerini hız kesmeden sürdüren, Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Ateş, Nurhak’ta yoğun ilgi altında İlçe halkına projelerini anlattı. Ateş, Projelerimizin başında gelen Kadın Emeğini Değerlendirme merkezi (KADEM) ile ilgili “bundan kısaca bahsetmek istersek; Kadınların bireysel ve toplumsal yaşamlarını iyileştirme çabalarını desteklemek, temel ihtiyaçları etrafında organize olarak kapasitelerini geliştirebilecekleri platformlar yaratmak ve çocukların erken çocuk eğitimi olanaklarından yararlanabilmelerini sağlamak üzere faaliyetlerini yürütecek bir merkez” dedi. Kadem in önemini anlatan Ateş Gençlik merkezinin de Nurhak için bir gereklilik olduğunun altını çizdi. Ateş, projelerimiz arasında alt yapı ile ilgili eksikliklerin tamamlanması da var bunu da unutmamak gerek Nurhak ilçemizin alt yapı sıkıntısı ile ilgili hiçbir eksiğinin kalmayacak bütün alt yapı eksiklerinin giderilecek” diye sözlerine devam etti.

KAPATILAN BELDE BELEDİYELERİNİ AÇIK TUTACAĞIZ

Barış, Kullar, Tatlar belde belediyeleri hizmete devam edecek Belde Belediyelerini açık tutacağız diyen Ateş," Yapılan en büyük yanlışlardan biride belde belediyelerinin kapatılmasıdır. Belde belediyesi demek yerinde hizmet demektir. Vatandaşın sorununu kısa sürede çözüme kavuşturmak demektir. Bu yüzden belde belediyelerini açık tutağız. O beldelere müdürler tayin edeceğiz. Bu müdürler, yolsuzluk ve de rüşvet gibi olaylara isimleri karışmamış, bölge insanın istediği kişiler olacak. Beldelerde ki araç ve gereçler aynı şekilde vatandaşa hizmet için kullanılacak, böylece belde de yaşayan vatandaşa yerinde ve hızlı hizmet götüreceğiz.Ayrıca şunun bilinmesini isterim ki, tüm ilçelerimiz için projelerimiz mevcut. Örneğin Nurhak için, Hayvancılık ve Balıkçılık projemiz, Türkoğlu ilçemiz için lojistik merkezi projemiz, Andırın için, Kale turizmi ve Tarımsal faaliyetlerin geliştirileceği projelerimiz var. “ifadelerini kullandı.


KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ, RANTSAL DÖNÜŞÜME ÇEVİRMEDEN YAPACAĞIZ

Türkiye’nin birçok şehrinde kentsel dönüşümün, rant sal dönüşüme çevrildiğini söyleyen Ateş,” Yanı başımızdaki Gaziantep’te, Ankara’da ve diğer birçok şehirde kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme çevrildiğini görebilirsiniz. Bizim amacımız bu şekilde bir kentsel dönüşüm yapmak değil. Elbette ki şehrimizde kentsel dönüşüm yapacağız, ama bu saydığımız bazı şehirlerdeki gibi olmayacak. Amacına uygun şekilde yapacağız. Kentsel dönüşüm yaptığımız bölgelerde, insanlarımızı mağdur etmeden ve dönüşüm çerçevesinde onlardan aldığımız yerleri tekrar onlara vererek yapacağız. Yapılan bu dönüşümleri TOKİ kapsamında değil, kendi belediyemiz bünyesinde yapacağız. Ayrıca uygulayacağımız kentsel dönüşüm, herkesin düşündüğü anlamda olmayacak. Yani her yere devasal apartmanlar inşa etmeyeceğiz. Bizim bu anlamda, dubleks ev, Müstakil ev, Tarım köyü gibi dönüşüm projelerimiz var. Her semtte, her bölgede, o semtin yapısına uygun, yapılar inşa edeceğiz. Bu sistemi tüm ilçelerimizde aynı şekilde uygulayacağız dedi.



SOSYAL TESİS PROJEMİZ

“Günümüz koşullarında vatandaşlarımızın ihtiyacı olan sosyal tesisler Nurhak İlçemizin her belde ve köyünde mutlaka inşa edilecektir. İki katlı olarak projelendirilen bu sosyal tesislerin alt katında çok amaçlı bir salon gerektiğinde düğün salonu taziye evi olarak kullanılabilecek toplantılar yapılabilecek üst katlarında kurs odaları olan bir internet bağlantısının olduğu internet odası ve gençlerin kullanabileceği bir kütüphanesinin bir muhtarlık odasının bir sağlık odasının olduğu sosyal tesisler mutlak surette her beldede ve köyde inşa edilecektir.” Diye konuşan Ateş diğer adaylara olan bir canlı yayında adaylar bir araya gelsinler çağrısını Nurhak ta da yeniledi.















 

Editör: Haber Merkezi