İşçi arayanda çok!

İş arayanda çok!

S-400’üz meselesini bile çözdük ama eğitim işini bir türlü çözemedik!

Akdeniz de Kıbrıs açıklarında: doğalgaz ve Petrol bulur çıkarız! Yedi düvene savaş açarak yaparız ama: Eğitim işini çözeceğimiz kanatın da değilim.

Yerli milli otomobilimizi yapar: Karayollarında gururla gezdiririz ama eğitim işini çözeceğimiz sanmıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti: ABD, NATO ve AB ülkelerinin tehditlerine rağmen geri adım atmayarak S-400’leri aldı ama bu eğitim işini çözeceğini düşünmüyorum. Çünkü ülkemizin bir insan kaynakları projesi yok, planı yok.

Zincir Market açar gibi: her köşeye bir lise, her şehre her ilçeye bir yüksekokul, bir üniversite yetmedi ikinci üniversite açarak, aç ve işsiz çocuklar için: Matbaalar sürekli diploma basıyor ama o da karın doyurmuyor.

Zincir marketler gibi Üniversitelerden diploma alarak gelen gençler: “ Ben Üniversite okudum, işçilik mi yapacağım “ diyor. Ak Partiye kızıyor, ortaya tepki koyuyor.

Zincir Marketler gibi açılan okulların en büyük darbesini Sanayi kesimi, esnaf kesimi yiyor. Sanayide Ustalarımız: Çırak, Kalfa, yetişmiş usta arıyor aramasında maalesef ki yok, iş var Sanayide çalışacak insan gücü yok.

Kadımehmetoğlu Oto Kaporta iş yeri sahibi Mehmet Kadımehmetoğlu: “ Usta ve kalfa bulsam bugün 10 kişi işe alırım,” diyor. Ama işçi nerede? Kalfa nerede?  Hele çırak hiç sormayın mumla bile bulamazsınız?

Öğretmeni, Ziraat Mühendisi, Makine Mühendisi, Fen Edebiyat Mezunu, Orman Mühendisi, aklınıza ne gelirse, Doktorlar hariç bugün Zincir market gibi Üniversiteleri bitirenlerin tamamı işsiz…

Çarşıda küçük esnaf, hizmet sektörü elaman arıyor, maalesef ki yok.

Tarladan ürün toplayacak, bağ da bahçede çalışacak işçi arıyoruz yok.

İnşaat sektöründe: usta, el altı, amele, kısaca işçi hiç yok.

Sözün kısası: Bugün seviniyoruz ya Ankara ‘ya ilk parti S-400’lerimiz geldi diye yarın bir gün onları çalıştıracak işçide bulamayız bugünden bunu söylemek istiyorum.

Türkiye de çalışacak işçi, usta, kalfa, çırak, işçi yok.

10 milyon işsiz var ama! Çalışacak işçi ise hiç yok!

Eğitim seviyemizi yükseltelim dedik, Okul, Dershane, sınav, soru çözme, zincir marketler gibi okul açtık, Üniversite açtık sonuç 10 milyon diplomalı işsiz. Anne ve Baba öz veri ile çocuklarını okutuyor, 4 yılın sonunda diplomalı işsiz olarak karşısına da oturuyor: çocuklara diploma verdik ama ekmek veremedik!

Tıp hariç: Üniversitelerin tüm bölümlerinden mezun olan 10 Milyonu aşkın işsiz var. Hepsinin yüksekokul diploması var ama para etmiyor. Yüksek lisans yapmışlar para etmiyor.

Ülkemizi yönetenlere soruyorum: Burada bir yanlışlık yok mu?

İş arayan çok

İşçi arayan daha çok

Bu nasıl bir eğitim sistemi?

Çocuklarımız Üniversite yerine: Berber’in yanına çıkar verseniz ekmek parası kazanmayı öğrenirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti: 5 er yıl olmak üzere önümüzdeki 100 yılın eğitim planlamasını yaparak her yıl için üniversite mezunu kaç kişiye ihtiyaç varsa Üniversitelere ve liselere o kadar öğrenci alarak gerisini ortaokuldan sonra mesleğe yönlendirmelidir.

Meslek lisesine gidere: bir yandan da çıraklık yaparak usta olmalıdır.

S-400’ü aldı, vidasını söküp takacak usta olmazsa onlar: Diplomalarımızla mı? Çalıştıracağız, bize teknik elaman gerek, usta gerek, kalfa gerek, çırak gerek.

Diploma karın doyurmuyor sevgili hükümetimiz, yöneticilerimiz, çocuklarımıza ekmek verecek bölümler açalım, diploma sizin olsun, Matbaada kağıt çok istediğimiz kadar basarız ama o da karın doyurmuyor!

Zincir marketler gibi okulları artık kapatalım, sınırlayalım, gereksiz bölümlerini kapatarak ihtiyacımız kadar öğrenci alalım, anne ve babalarda yazık, dün üniversite de okuyan çocuğuma harçlık göndereceğim diye ağlayan anne, bugün oğlum, kızım devde işsiz diye ağlıyor bu gözyaşlarını artık görün!

İyi günler