Hava çok güzel, bugün 12 Nisan ve bahara merhaba dediğimiz gün bugün güzel bir hava güzel bir Cuma sabahı !..

    Hep güzellikler olsun, insanlar güzel görüp, güzel yaşasın istiyorum..

    Ancak: bir gazeteci olarak daha önce çok yazdım bir kere daha yazmak istiyorum, Basın kanunu ve yeni düzenleme yapılmalı toplumun huzurunu bozan, zalimleri kahraman gibi gösteren haberler, gazetelerde, internet haber sitelerinde. Sosyal medya da ve televizyonlarda yayınlanmaması gerekir..

    Akli dengesi bozuk, veya nefsini tatmin edemeyen kişiler bu haberleri örnek alarak yeni zalimlerin örnekleri haline geliyorlar..

    Sabah haberlere bakıyorum:

    Cinayet, göz yaşı, şehir magandaları, nefret saçan haberler..

    Evet, Ankara da köpekleri zehirlemek bir zalimliktir..

    Kocası veya karısını, akrabalarını öldürmek de zalimliktir..

    Benimle konuşmuyorsun diyerek okulda, mahallede beğendinin kızı öldürmekte bir zalimliktir..

    Parkta veya kaldırımda milletin parası ile belediye tarafından dikilen çiçekleri yolmak, ağaçlara zarar vermek , yada lale , sümbül soğanlarını sökerek evimize götürmemizde bir zalimliktir..

    Milletin parası ile yapılan otobüs duraklarına zarar vermekte bir zalimliktir.

    Devletimiz tarafından yapılan : vatandaşın malı olan yola çift sıra veya 3. Sıraya araç park ederek insanların hakkını gasp etmekte bir zalimliktir..

    Çalıştığı fabrika veya küçük iş yerinde iş verenin malına , yani ekmek yediği kaba kazar veren de en büyük zalimlerdendir..

    Emekliliği geldiği halde, emekli olmayarak , bir şey üretmeden yaşımın son gününe kadar , emekli olmam bu makam benim hakkım diyende bir zalimdir..

    Devletimiz kamuda memur olarak görevlendirilen ve işini yapmayarak orda burda gezen , aldığı parayı helal ettiremeyen de , bu milletin parasını yiyen bir zalimdir..

    Belediyelerimizde son günde sürekli gündeme gelen belediye uğramadan köyünde evinde oturduğu halde maaş alan “ Benim ihtiyacım var “diyende bir zalimdir.

    Devleti yönetenler (Belediyeler dahil) iş başındaki kişilerin bir kamu çalışanını görevden alarak yerine yeni birini ataması ile bu makam benim hakkımdı diyerek mahkemeye koşan mahkeme kararı ile geri gelip oraya oturan, hiçbir şey üretmeyen sürekli göbek ense büyütende en büyük zalimlerdendir..

    Şehir magandası, sokak eşkıyası , terör örgütü üyesi onlar için bir şey söylemeye gerek yok, onlar eşkıyadır.. Zalimdir.. Eşkıya devlet tarafından gördüğü yerde öldürülür..

    Örnekleri yüzlerce çoğaltmak mümkün..

    Mesele olan biz böyle nasıl bir zalim toplum haline geldik?

    Sevgili dostlar: iyi ve güzel yazmak istiyorum.. Ama çevremiz zalimlerle dolu bunlara değinmeden de geçemiyorum.

    Türk milleti böyle nasıl bir zalim millet haline geldi..

    Biz misafir severiz, insanları severiz, birlikte yaşamayı severiz..

    Tarihini tam olarak bilemiyorum: Erzurum treni Kahramanmaraş’ta kara saplanarak kalması üzerine , Kahramanmaraşlılar o tarih herkes evine bir iki kişi misafir olarak alır yaklaşık 2 ay evinde misafir eder, bunun sonucu , Maraş- Erzurum arasında bir yakınlık, kız alıp kız verme ile akrabalık başlar..

    Trendekiler: “ Diğer yerlerde kar sebebi ile mahsur kalınca soyulduk, Maraş da doyduk” derler ve 1919 da Kahraman olan Kahramanmaraş halkının bir kere daha Kahramanlığını anlatmaları ile TBMM 7 Şubat 2073 tarihinde verilen kanun teklifi ile Maraş şehrinin adı Kahramanmaraş olur..

    Biz böyle bir millettik, bugün böyle niye zalim bir millet olduk, ya da olmadık da bir iki ferdi olayı basın körükleyerek kendi kendimize kızmamamızı sağlıyor?

    İyi ve güzel insan olmalıyız! Toplumun bir ahlak kuralları olmalı, bu ahlak kuralları çerçevesinde herkes duracağı yeri iyi bilmesi gerekir..

    Herkese hayırlı cumalar diliyorum.

    İyi günler..