Kahramanmaraş’ta büyükşehir dahil mazbatasını almayan belediye başkanımız kalmadı, herkes görevine başladı ve yeni dönem yeni gün ile herkese merhaba diyorum..

     Dün sabah Kahramanmaraş Adliye Sarayında mazbata töreni yapıldı..

     Törene: Tüm ilçe belediye başkanları, AK Parti ve MHP’li il ve ilçe başkanları katıldı.

     Tören sonrası : Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanlığı girişinde halka açık, devri teslim töreni yapıldı..

      Törene: Belediye personeli ile binlerce vatandaş katıldı.

     2014-2019 yılları arasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapan Mehmet Fatih Erkoç, veda konuşması ile görevini yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e devretti.

    2019-2024 yılları arasında görev yapacak olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör devir teslim törenine tüm ilçe belediye başkanları, Ak Parti ve MHP il ve ilçe başkanları ile vatandaşlar katıldı.

    Heyecan ve hareket dorukta idi..

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e yıllarca görev yaptığı Türkiye Belediyeler Birliğinden hayırlı olsun tebrikleri için :üç adet itfaiye aracı gönderilerek törende başkana teslim edildi.

    Bu törenden Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz karlı çıktı.. Başkan Güngör , Mehmet Gürbüz , bu aracın bir Elbistan hayırlı olsun “ dedi..

    Halka açık bölümden sonra makama çıkıldı.

    Mazbata töreninde dikkatimi çeken bir söz: Başkan Erkoç görevini devir ettikten sonra , yeni Başkan Hayrettin Güngör’e buyurun makama oturun dedi.. Israr edince başkan Güngör: “ Hiç boşa ısrar etmeyiniz, devlet geleneğimiz, ben sizi kapıdan yolcu etmeden bu koltuğa oturmam! “ öyle yaptı..

     Sonra bir bardak çay ve başkanı kapıya kadar yolcu etti.

     Başkanlık makam aracı Fatih Erkoç başkanı evine götürdü.. Bundan sonra ise gelip koltuğuna oturarak tebrikleri kabul etmeye başladı.

     Böylece Kahramanmaraş’ta yani dönem, yeni gün başlamış oldu..

     Milletvekilleri ilçe belediye başkanları başkan Hayrettin Güngör’ü tebrik ettikten sonra ikinci töreni se Dulkadiroğlu Belediyesin de yapıldı..

     Başkan Necati Okay, Mazbatasını alarak 2. defa Dulkadiroğlu belediye başkanı olarak makama oturdu..

     Belediye girişinde belediye personeli ve vatandaşlar karşıladı..

     Başkan Necati Okay, durmak yok yola devam! Nerede kalmıştık? diyerek koltuğuna oturdu..

     Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bu törenlerden sonra kendi belediyesine geldi.

     Belediye girişinde personel ve vatandaşlar karşıladı.. Muhteşem törenle Başkan Hanefi Mahçiçek makamına 2. defa oturmanın mutluluğunu dostları ile yaşadı.

     Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, her üç belediye başkanına harika birer kalem hediye etti.

     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığında devir teslim, çay içilmesinden sonra herkes ayaklanmıştı ki : Ak Parti Kahramanmaraş İl başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, “ Bizde boş gelmedik söyleyecek bir iki sözümüz bir de hediyemiz var !..

    Bu kalemi başkanıma veriyorum, Kahramanmaraş’ta güzel hizmetlere imza atması Kahramanmaraş 2023 Vizyonuna taşıması için,” diyerek kalem takımı hediye etti.

    Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de hayırlı olsun diyerek makamlarında birer kalemde onla hediye etmesi ile artık yeni dönemi yazacak kalemleri de oldu.

     Umutluyum yeni dönemde yeni ve eski başkanlarımız omuz omuza vererek Kahramanmaraş için güzel hizmetlere imza atacaklarına inanıyorum..

     Çünkü artık onların imza atacak kalemleri var..

      Bu kalemlerin hakkını vermeleri gerekiyor..

      İyi günler..