Kazakistan dan başladığımız ve Kırgızistan ile devam eden gezimizin , Kırgızistan başkenti Bişkek de acı bir olay yaşadık..

     Pareler Devlet Yapılanması (PDY) yada Fetüllahçı Terör Örgütü FETÖ Türki Cumhuriyetlerinde güçlü olduğunu ve 160 ülkede faaliyet gösterdiğini CİA yeşil kuşak projesi olduğunu biliyorduk..

     Türkiye Gazeteciler Federasyonu´nun Kırgızistan´ın Başkenti Bişkek´te yaptığı, bu sebeple akşam yemeğini bu ülkede Taksim ismindeki sözde Türk lokantasında yiyecektik , TGF Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetimi Türk lokantası olsun diye burası ile anlaşma yapmıştı.

     Tamda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü akşamı buraya geldiğimizde ise FETÖ’ülerin kumpasına takıldı.

     TGF 54.Başkanlar Konseyi Toplantısı, bu ülkede faaliyetlerine yoğun şekilde devam eden FETÖ tarafından sabote edilmek istendi.

      Kırgızistan´ın Başkenti Bişkek´te bulunan Taksim adlı Türk Restoran´ında TGF Heyeti´nin üzerine korumalar salınarak silah gösterildi, tehdit edilerek çirkin saldırıda bulunuldu.

      60 kişilik Türk Gazeteci gurubunun üç ayrı minibüsle lokantaya transferi sağlandı. Ben ilk minibüs de idim, biz yemeği yedikten sonra kalktık..

       FETÖ Kırgızistan İmamının açılışını yaptığı lokanta ‘ya uzun namlulu silahlarla gelen korsanlar gazetecilere göz dağı vererek tehditler savurdular..

       Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “TGF bu teröristlere 15 Temmuz´da nasıl direndiyse, Kırgızistan´daki çirkin tehdit ve saldırıya da aynı kararlılıkla karşı koymuştur” dedi.

      TGF Genel Başkanı Karaca şunları söyledi:

       “Federasyonumuzun 54. Başkanlar Konseyi toplantısını 27-31 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirmek üzere Kırgızistan´ın Başkenti Bişkek´e geldik. Taksim adlı Türk Restoran´da, daha önce yaptığımız anlaşmanın neredeyse iki katı istenen fatura bedeline doğal olarak itiraz ettik. Genel Başkan olarak benim ve yanımdaki arkadaşlarımın üzerine yürüyen restoran korumaları, silah doğrultarak tehdit ettiler, ardından da görevliler kapıları kilitleyerek dışarı çıkmamızı engellediler. Olayın sonrasında, saldırı ve tehditler sosyal medya hesaplarından da asılsız iddia ve suçlamalarla sürdürüldü. Tıpkı FETÖ´nün 15 Temmuz´daki bedduası gibi, dönüş uçağımızın düşerek ülkemize dönemememiz yönünde beddua kampanyaları açıldı.

      Ben Kırgızistan Türkiye Büyükelçiliğine bildirerek şikayetçi olduğumuz çirkin saldırı ile ilgili olarak İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları nezdinde de girişimlerde bulunacağız.   Yaptığımız araştırmada, tehdit ve saldırıda başı çeken Taksim Restoran Sahibi Ali Salih İflazoğlu´nun, Kırgızistan´da halen daha yoğun bir faaliyet içinde olan FETÖ Terör Örgütü ile güçlü bağlantılarının olduğunu, Bişkek Tunguçtaki ikinci şubesinin geçen yılki açılışını FETÖ´nün Orta Asya imamı Orhan İnan´ın yaptığını tespit ettik. Oldukça manidar olan bu durum; saldırının, kurgusu önceden hazırlanmış ve TGF´nin Kırgızistan etkinliğini sabote etmeye yönelik planlı bir sabotaj olduğunu ortaya koyuyor,” diyen başkan Karaca olayın nefretle kınadı.

     Kahramanmaraş’ta yaşan bir gazeteci olarak FETÖ anlatan “15 Temmuz’a giden yol” simli kitabı yazan biri olarak nasıl bir tehlike atlattığımızın bugün daha iyi farkına varıyorum..

      FETÖ üyelerinin Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı’nın düzenlediği, “Türk Dünyası 3.Gazeteciler Şurası”, bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını taşıyan Kazakistan’ın Türkistan şehrinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Türk Dünyası kapsamındaki ülkelerden 60 gazeteci katıldı. Vakıf Başkanı Yılmaz Karaca, “Türk Dünyası ülkelerinde görev yapan meslektaşlarımız arasındaki mesleki ve kültürel iletişimi tesis etmeye devam edeceğiz” dedi.

     Türk Dünyası ve Türk Akraba Toplulukları dahilindeki ülkelerden 60 gazeteci katıldığı, ve de   Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF) 54. Başkanlar Konseyi Toplantısı”nı yapıldığı yurt dışı gezimizde aslında FETÖ gerçek yüzü ile bir kere daha karşılaşmış olduk..

     15 Temmuz 2016 da olduğu gibi : Türk gazeteciler silahlı tehdit boyun eğmeyerek kahramanca direndiler ve sonunda kazanan taraf biz olduk..

     Tabi hemen şunu da söylemek istiyorum ki : Kazakistan da Kırgızistan da devlet yok, Türkiye de böyle bir olay olacak en azından belediye o iş yerini süresiz kapatır polis kapısına mühür vurur ve suçluları cezaevine gönderiler..

     Türkiye Cumhuriyeti Devleti: adam gibi devlet, insan bunu yurt dışına gidip gelince çok daha iyi anlıyor..

      İyi günler