Bir kurban bayramını sonuna geliyoruz, bugün sizlere ne 105 ölü 850 yaralı dan söz edeceğim nede uykusuz , yorgun araç kullananlardan söz edeceğim..

     Düğünden dönen, nişan dan dönen, cenazeden dönerken, cenaze olanları anlatacak değilim.. bunlar tüm uyarılara rağmen insan hatasından olan kazalar ve sonuç da bayram tatili bitmedi ama 105 kişinin canının uçup gittiğini gördük.. yaralılar maddi hasarlar..

     Neyse bu bugünkü konumuz değil..

     Ülkemizde trafik terörü : PKK terör eyleminin önüne geçti!..

     Nasıl mı ?

     1984 yılından beri PKK terör örgütü yol keser, eylem yapar adam öldürür, yaralar araçları yakardı.. Bugün şehirdeki trafik terörü bunu yapıyor !..

     Türkiye öyle bir noktaya geldi ki : gücü yeten gücü yetene !

     Kırmızı ışık da bekliyoruz !.. önümde 2 araç var ! sarı ışık yandı, arkadaki korneye basıyor.. yetmedi çok tehlikeli hareketle yanımıza yaklaşarak “İnek arabası yürü ?” diyerek hakaret ederek gidiyor !..

     Araç içinde : sarhoş 3-5 zibidi.. uysan elini kana bulayacaksın, sözü yiyerek yoluna devam ediyorsun ama moral sıfır oluyor..

     Sözde kurban kesenler var: hani onlar bir tek pay dağıtmaz, eti kasaba ayarlatır derin dondurucuya yerleştirir sonra aylarca yer !.. yer yerde işte o etlerden et yürüten zibidiler, kırsal da kebapla alkol aldıktan sonra kral oluyorlar..

     Şahin- Doğan, veya benzeri 5-7 bin TL araçlarla alkol alarak şehrin bağ yolları kenarına çıkan zibidiler- kendini bilmezler, bir iki şişe devirince kral kesiliyorlar.. gelene geçene laf atarak kabadayılık yapıyorlar..

     Yanımızdan geçerken bize yan baktın diyerek araçları ile yol kesiyorlar..

     Bir dostumuz anlatıyor : bağdan geliyorum, sarhoşları gördüm, yanlarından geçtim, şahin veya doğan marka araçlarla aşağıda önüme kırarak yolumu kestiler:” Bize ışık yaktın” diyerek bana hakaretler etmeye başladılar.. sonra hepsi birden üzerime çullanarak beni dövdüler..” diyor.. Polise şikayet ettim , isim yok kimlik yok yediğim dayakla kaldım..” diyor..

    Benim gördüğüm bir başka olay: “Bir sağ yapıyor, bir sol yapıyor, araçların sağından geçiyor, solundan geçiyor, trafik kurallarını hiçe sayıyor, kırmızı ışık da geçiyor, trafik düzenini bozuyor, tam bir trafik terörü altındaki araba etmez 5 bin TL bizim arabanın tamponuna vursa 10 bin TL masraf açar , köşe bucak kaçıyoruz !..

    Aracımızı bunların şerinden korumaya çalışıyoruz..

    Kurban Bayramının ikinci günü : bir yakımızı kırımızı ışık da beklerken, sağa bakmış, böyle hurda arabalardan biri , az ireli de yolunu kesmişler, sen bize yan baktın diyerek arabasına tekme atmışlar..

     Polise şikayet etmiş: sonrası ifadesini alıp serbest bırakmışlar..

     Böyle bir şey olabilir mi ?

     Burası Türkiye olur, her şey olur, trafik terörü şehirde kol geziyor..

     Her zaman yaşadığımız olay : biz aracımızı nizamı park ‘a park ediyoruz, adam getirip aracını bizim önümüze park ederek, bizi parka mahkum ediyor, bazıları üzerine telefon bırakıyor, aradığımızda ise : bir saatte kadar gelirim bekle ! diyerek pişkin pişkin cevap veriyor.. bazıları ise telefonda bırakmıyor , ne zaman geleceği belli değil, hiçbir şey yapmıyorsun, Polise ara çekici ise , polis gelince aracı çekme yerine plakadan araç sahibine ulaşıyorlar gel aracını al diye, neymiş efendim: araç sahibi mağdur olmasın mış  mış , peki bizim mağduriyet ne olacak ?

     Polis ve çekici arasan da o da bir saatte zor geliyor !

     Gece yarısı olmuş , ışıkları söndürüyorsun tam uykuya dalacaksın : son ses açılan bir müzik sesi, teker gıcırtımaları  ile yerinden ok gibi fırlıyorsun.. sonra Polis’e şikayet edeceksin, nasıl bulmuyorlar kimden telefonu alıyorlar bilemiyorum, telefonla arayarak hakaret ediyorlar.. sen beni polise şikayet edersin ha diyerek küfürler tehditler !..

     Mahkemeye gitsen oda yürek soğutmuyor.. yıllarca gidip geleceksin !

     Bugünün rakamı Bayram tatilinde trafik kazasında ölenlerin sayısı 105 oldu.. ama eğer biz trafik terörüne dur diyemezsek !.. yakında halk kendi kanunu kendisi uygulama kalkarsa bugünkü gibi 105 kişi değil belki bu bir günde trafik terörü cinayeti bu sayıdan çok fazla olacaktır..

     TBMM Meclisinden ağır yaptırımları olan kanun çıkarılmasını istiyoruz..

    Oy verdik 600 vekil gönderdik, işleri kanun çıkarmak, o halde şu trafik terörünü bitiren kanun çıkarmalarını bekliyoruz..

     Suç işleyenin ağır yaptırımlar olan kanunlar çıkarmalarını bekliyoruz..

     Kanunlar suçluyu değil , halkı korumalı, mahsum vatandaşı korumalı böyle kanunlar çıkarılmasını bekliyoruz..

     İyi günler