Kahramanmaraş şehir merkezinde toplu taşıma araçlarının düzenlemesi yapılamadığı için sürekli zarar eden halk otobüsleri can çekişmeye başladı.

     150 adet halk otobüsünün icralık olduğu : para kazanmak bir yana her gün zarar ettiğini dile getiren otobüs sahipleri : “ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden bir otobüs merkezi istiyoruz, hatlar çok uzun iki kişi ile sürekli mazot yakıyoruz,” diyorlar..

     Her muhtarın isteğine göre : durak yeri konması, ayrı ayrı sokaklardan hat açılması, deveme gibi dönen halk otobüsleri yaktığı mazotun parasını çıkaramadığını dile getiren otobüs sahiplerine bir dokundum bin ah işittim..

     Kahramanmaraş’ta trafik sorunu yok ! : Yönetim sorunu var !..

     Bugün toplu taşıma araçları aklı başında bir düzenleme yapılsa, özel araç sahipleri araçlarını çarşıya getirme yerine toplu taşım araçlarını kullanırlar..

     Daha önce yüz defa yazdım: Toplu Taşıma Araçları için, yani belediye ve halk otobüsleri için şehir merkezinde bir otobüs merkezi “ Arındırılmış bölge olan merkez” Örnek NFK Şehir hastanesinden çıkan otobüs buraya gelsin, otobüs merkezinde inen vatandaş, Binevlere gidecekse oranın otobüsüne binsin, Güneşevlerine gidecekse oranın otobüsüne binsin, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesine gidecekse oranın otobüsüne binerek ek kart basmadan, ek ücret ödemeden yoluna devam etsin..

     Çarşıda alış verişini yapan vatandaş otobüs merkezine girerken kart bassın sonra hangi otobüse binecekse binip evine gitsin..

     Biz ne yapıyoruz, Güneşevlerinden Kavlaklıya otobüs seferi koyuyoruz, yada NFK Şehir Hastanesinden Kavlaklı ya otobüs var bu kadar uzun hat olur mu ?

     Böyle olunca : devasa otobüs iki kişi ile bu kadar yolu alınca yaktığı mazot parası bile çıkmıyor..

     Dağları taşlarıd olaştığı için bir uçtan bir uca 2 saatte zor gidiyor böyle olunca, vatandaş toplu taşıma aracı : otobüs yerine kendi aracı veya bir yakının aracı ile gidip gelmek zorunda kalıyor.. önce bizim bu meseleyi çözmemiz gerekiyor..

     Daha önce de yazmıştım: bir gün 16 numaraya bindim şehir de gezdirmedik yer bırakmadı.. Kahramanmaraş’ı bedava gezmek istiyorsanız, 16 numaralı otobüse binin bedava gezin..

     Diğer otobüslere binen bedava şehir turu yapın ! : Böyle bir otobüs işletmesi olur mu ? , Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Erkoç, Ulaşım Daire Başkanlığına işi bilen birini getirerek, Kahramanmaraş şehir merkezi otobüs seferlerini acilen yeniden düzenlemesi gerekiyor.

     Türkiye de bir çok yere gittim , gördüm: Otobüs durakları , Alış veriş merkezi önünde, Okul önünde, Sınama önünde, Cami Önünde, yolların kesiştiği kavşak bölgesinde, Ticaret ve İş Merkezleri önünde olur.. Kamu binaları önünde olur ! ..

     Ya bizde : Mahalle muhtarı veya Siyasilerin baskı yaptığı ve istediği yerlerde otobüs durağı var..

      Toplu taşıma düzensiz olunca , Kahramanmaraşlı toplu taşıma araçları yerine kendi özel araçları ile işine gidip geliyor.. buda şehir merkezinde ve çevre yolunda trafik, park işkencesine dönüşmekte , istenmeyen kavgalar meydana gelmektedir..

     Bir sefer daha yazıyorum: Örnek, İstiklal Mahallesi Muhtarılığı önünden kalkacak olan otobüs en kısa en kestirme yoldan otobüs merkezine ulaşmalı, geldiği yoldan de gerisin geriye durağına gitmelidir..

     Her mahallenin bir otobüsü olmalı, Muhtarlık önü, veya belli camii önünden hareketle en kestirme yoldan otobüs merkezine gelmelidir..

     Böylece hızlı sefer olacağı için vatandaş: kendi aracı yerine toplu taşımayı tercih edecektir, bunun sonucu da şehir merkezindeki trafik sıkışıklığı , otopark kavgaları sona erecektir..

     Kahramanmaraşlıyı toplu taşımaya bindirdiğimiz gün şehrin trafik sorunu bitecek bu yollarımız bize 50 yıl yetecek seviyededir..

     Diğer bir sorun ise : Şehir merkezindeki çok fazla ve gereksiz trafik lambaları var ki trafik akışını bunlar tıkamaktadır..

     Kavşaklarda : Sağa dönüşleri serbest ederek , trafik ışıklarını sökmemiz halinde bir çok mesele kendiliğinden çözülecektir.

     Akıllı trafik ışıklarına da geçilmesi gerekiyor..

     Şöyle geziyorum şehirde bir çok kavşakda sağa dönüş serbest yapacak fiziki imkan var ama çalışma yok..

     Bizden söylemesi

     İyi günler..