Kısaca bizim bildiğimiz ismi ile Tomsuklu OSB hayata geçti.

KMTSO : 62 adet Sanayi Arsasının tanıtımı ve yerleşim planı gösterilerek Kahramanmaraşlıları yatırıma davet edilen toplantıyı izledim..

Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için 2013 yılından bu yana yoğun emek ve çaba harcayan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük: Emeği geçen herkese teşekkür etti.. tek tek isimlerini saydı.. teşekkür etti.. bizde kendisine teşekkür ediyoruz ve de ilave ediyorum, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi:” İnsan ölür eseri kalır ! eşek ölür semeri kalır !” önemli olan geride bir eser bırakmaktır.. Sayın Kemal Karaküçük KMTSO başkanı olarak geride bir eser bırakmış oldu..

Kahramanmaraş Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi , Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ortaklığı ile Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluş çalışması 2015 yılında tamamlandı.

O kadar da kolay olmadı.. yaptım diyerek yapılmadı arkasında çok büyük emekler var bunu göz ardı edemeyiz !.. onunu için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, çünkü 10 binlerce aile buradan nafakasını temin edecektir..

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer , Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç , KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, ile yönetim kurulu üyeleri Mado da düzenledikleri basın toplantısı ile arsa satışının müjdesini vermişlerdi.

Önceki gün ise : KMTSO da düzenlenen arsa tanıtım toplantısında arsa fiyatları ve yerleri gösterildi. 70 TL ile 120 TL arasında metre kara fiyatını değiştiği arsa : yani harita üzerinde arsa parselleri sanayici ve yatırımcılara gösterildi.

Yatırım yapacaklar müracaat etmeye başladılar..

Kahramanmaraş Gaziantep yolu üzerinde tomsuklu mevikinde kurulacak olan Tomsuklu OSB den yatırımcılar arasa alarak fabrika kuracaklar..

Kuracaklarda : kurmadan önce doğru işi yapmaları için önce Ar-Ge çalışması, basın danışmanlığı hizmetleri almalarını arzu ediyorum..

Çünkü : “Param var ben akıllı adamım, ben doğru olanı biliyorum,”söze yanlıştır.. akıl akıldan üstündür.. mutlak ortak akıldan yararlanmak gerekir..!

Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 73 adet arsa üretimi yapılmış, 11 adet sosyal tesis – Fuar alanı olarak ayrılmış, 62 Arsa üzerine ise fabrika kurulacaktır..

Burada şuna dikkatinizi çekmek istiyorum: topu topuna 62 adet arsamız var ve yatırım yapacak olanların acele etmesini tavsiye ederim.. aksi halde bu arsalar çok hızlı bir şekilde satılır..

11 dönüm ile 142 dönüm den oluşan arsalar Kahramanmaraş’ımızın 62 yeni fabrikası demektir..

Ancak: her işletme kuracak kişi mutlaka danışmanlık hizmeti almalıdır..

Kahramanmaraş’ta ki büyük şirketlerimiz : Basın danışmanlığı hizmetleri de almalılardır..

Tomsuklu OSB ‘ye yapılan yatırımlar: doğru yatırım olmalıdır..

Bugün fabrika kurduk: üç ay sonra kapanmamalı, bunun için de işe başlamadan Ar-Ge çalışması basın danışmanlığı hizmeti alınmalıdır..

Bir dostumuz güzel bir otel yapmış: güzel Allah hayırlı etsin diyorum, ama bana sorsa o oteli oraya yaptırmazdım..

Sebebine gelince : Kahramanmaraş’ın turizme hitap eden oteller ihtiyacımız var 500 yataklı otel’e ihtiyacımız var.. geniş otoparkı olan : Otobüslerle gelen turları ağırlayacak otellere ihtiyacımız var bunun da şehir merkezinde olması gerekmiyor, şöyle şehrin dışında ufku açık bir yerde turizme cevap verecek oteller ihtiyaç var..

Bu sebeple : Kahramanmaraş’taki tüm yatırımcılara sesleniyorum, tüm kurum ve kuruluşlara sesleniyorum: Önce Ar-Ge sonra basın danışmanlığı hizmeti alınız..

Biz iki şeyi bir birine karıştırıyoruz.. Belediyemiz veya kurumlarımızda basın halkla ilişkilerde elinde fotoğraf makinası ile resim çekip, gazetelere haber yaparak çalışan ekmeğini kazanan arkadaşlarımız basın danışmanı değildir..

Önceki gün bu konu oldu: Bizim adamımız var ya ! resim çekiyor haber gönderiyor size diyen başkanımız şunu bilmeli ki: “Basın danışmanlığı ayrı bir konu , kurumun haberlerini sunmak ayrı bir konu! “

Yatırım yapılmadan önce: Ar-Ge ve basın danışmanlığı hizmeti mutlaka almak gerekir ki , belki yapacağımız yatırımın yanında: Ar-Ge ve Basın danışmanlığı hizmetine vereceğiniz para sadece bakanımızın söylediği gibi.. çerez parası olur !..

Doğru yatırım ve doğru yere yapıldığı zaman para kazanılır..

Bu sebeple Tomsuklu OSB de yapılacak olan yatırımların doğru olmasını diliyorum.. Allah herkese helal kolay bol kazanç versin..

OSB kurulacak fabrikalarımızın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum..

İyi günler..