Bugün biraz umutlarım tükendi..

     Yarına güvenle bakamıyorum..

      Anam kız diyor ama , benim umudum ız..!

     Türkçemizde : Ama kelimemiz var !.. Türkçemizi çok iyi kullanan biri değilim , bazı kelimeleri iyi bilirim..  Âmâ kelimesinin eş ve yakın anlamlısı, baktığımızda karşımıza çıkan kelime “ Fakat, Lakin Ancak, Yalnız, Ne Var Ki, Şu Da Var Ki, Ama , ama ..! ama !..

     Bir birimizi kandırmayalım: Büyükşehir , Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu  ilçelerimiz Ak Parti için seçimin en rahat geçtiği ve yakın takipçisi partilerle makasın çok açık olduğu ilçelerimizdir. Görünen köy kılavuz istemez !..ama

     Hani bir söz var ya : “ Odunu koysa kazanır ! “ yada bir başka söz ,” Ceketini koysa kazanır” sözünün anlam bulduğu bu ilçeler için, Ak Parti dışında bir aday aramak yanlış olur..

     Ama : tüm bunlara rağmen, Kahramanmaraşlı odun aday da istemiyor..

     Ceket : Ceketinde aday yapılmasını istemiyor..

     Kahramanmaraşlı adam gibi adam aday istiyor..

     Bugünlerde Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hayrettin Güngör için eleştiriler var, çok fazla tepki var, ben bir şey demiyorum, çünkü Hayrettin Güngör’ü tanımıyorum.. tanımadığım bir kişi hakkında iyi demek yanlış, kötü demek yanlış olur ! ama !.. ama !..

     Ama : 2014 de Serintepe, Mağralı, Tekke, Karacaoğlan, Sakarya, Namık Kemal, Bağlar başı, eski elektrik kısaca Kahramanmaraş’ın kentsel dönüşümle ilgili 5 binlik haritalarının yapılması yeniden imar planına ihtiyaç duyulduğu yüzlerce defa antalıdı,  Fatih Mehmet Erkoç karşı çıkınca , ben şunu yazdım: “ Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm yapılamaz !”

     Ama 2018 yılına geldik, tarih beni haklı çıkardı.. Bugüne kadar Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm adına bir tek çivi çakılamadı ..(Afet bölgesi yıkımı, ve dükkan yapmak için kentsel dönüşümden yıkılarak yapılan binalar hariç ki , ben bunları kentsel dönüşüm olarak kabul etmiyorum, afet riski ile yıkılan yerler kentsel dönüşüm değildir..”)

     Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek, Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarında, Bölgesinin kentsel dönüşüm 5 binlik haritalarının yapılmasını sürekli talep etti ama, bunun ne demek olduğunu meclis üyeleri de anlamadı , belediye başkanı da anlamadı.. 5 binlik , binlik haritalar derken, 5 yıl bitti..

     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kale dibine kentsel dönüşüm ofisi açtı, anlaşılan ev sayısı komik, bu çalışma hızı ile 100 yılda da tekke de kentsel dönüşüm yapılamaz..

     Ama: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olacak olan Hayrettin Güngör, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe belediye başkanları omuz omuza verise, kavga olmazsa, önce 5 binlik haritalar yapılarak 10-20-50-100 dönümlük arsalar oluşturulur, siteler kurulmak üzere kentsel dönüşüm projesi yapılırsa iş olur.. ki buna onay verecek ufuk vizyonlu başkan ve meclis üyelerini seçe bilecek miyiz ? ..

     Ama : Buda ilçelerden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olacak arkadaşların ufuk ve vizyonuna bağlı .. düzgün kişilerden seçilmesine bağlı..

     Ak Parti : bu defa dünyayı gezmiş görmüş, ufuk vizyonlu kişilerden Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçmesi gerekiyor..

     Sadece ak partimi : CHP ve MHP de Büyükşehre gelecek Meclis üyelerini ufuk vizyonlu kişilerden seçmesi gerekiyor.. Düzgün insanlardan seçmek gerekiyor..

     Hayrettin Güngör, ufuk ve vizyonlu donanımlı kişi olduğunu söylüyorlar ! diyelim öyle, Belediye Meclis üyeleri, İlçe belediye başkanları aynı seviyede insanlardan olmazsa başarılı olamaz.. tek başına ne yapacak ki !..

     Ama : Mart 2014 de Büyükşehir Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Erkoç, bir ilke imza atarak, şehirde ki dolmuşları kaldırdı.. yerine özel halk otobüslerini getirdi.. bu çok önemli bir aşama idi : “aynı söz”  ama, fakat, lakin, ancak , Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığına ufuk vizyonlu birini getiremediği için toplu taşıma işini bir merkezi sisteme geçiremedik, halen köylü kavası ile çalışmaya devam ediyor.. toplu taşıma otobüslerimiz şehirler arası otobüs gibi çalışıyor 54 km. hatlar var..

     Ama : Cuma günü Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör Kahramanmaraş’a geliyor, dinleyeceğiz, göreceğiz, belki karşılıklı tanışma ve konuşma imkanı bulacağız , onu da tanıyacağız , kanatımızı , düşüncemi o gün yazacağım.. İnşallah dedikleri gibi olur da !  ufuk vizyonlu donanımlı biri olurda , ama demeyiz..

     Kahramanmaraş’ın Andırın, Göksun, Afşin, Elbistan, Nurhak, Ekinözü, Çağlayancerit, Pazarcık ilçeleri çantada keklik değil, Ak Parti, MHP, CHP adaylarının kazanma şansı olan ilçelerimiz.. buralarda ki adaylar her parti için önemli..

     Büyükşehir tamam sıra ilçelerde ama : inşallah bir kere daha Ama diye yazmak zorunda kalmayız , Ufuk vizyonlu tahsilli, bilgili ve kültürlü belediye başkan adayları ortaya çıkar, aynı şekilde belediye meclis üyeleri ortaya çıkar diye dua ediyorum.. sıra ilçelerde ..

    Yoksa biz daha ama diye yüzlerce yazı yazarız !

     Son defa ama diyerek

     İyi günler diliyorum..