Bizleri aradığınız için teşekkür ediyorum..

Bugün en büyük ihtiyacımız olan : Diyalog

Dedi kodu ve iftira kampanyalarının çığ gibi yapıldığı bugünümüzde maalesef , ki insanlarımız bir birine acımadan Allah’tan korkmadan iftira atabiliyor..

Bunun çözmenin yolluda galiba diyalog dan geçiyor..

Doğru bildiğim her şeyi söylerim: eleştirim – ama bizde hakaret yok !

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu ile yazdığım yazının içinde: CHP Kahramanmaraş milletvekili adayı Sayın Ali Öztunç’a da Seçim öncesi söylemleri ile alakalı bir iki kelime yazmıştım.. Elbistan dan bize gelen haber zehir zemberekti..

Yeri gelmişken : Yani Gazeteci olarak eleştiri hakkımı kullanmıştım..

Yazımı bugün okuma fırsatı bulan Sayın Ali Öztunç beyefendi bizi telefon ile arayarak :” Abi elinize sağlık bize sallamışınız ama , size yanlış bilgi gelmiş, ben hiçbir zaman devlet büyüklerine ve kendi insanımıza sayın demeden konuşmam.. kimseye hakaret etmem, bana küfür edenlere bile hakaret etmedim,!” diyerek bize gelen bilgilerin yanlış olduğunu söyledi..

Ali Öztunç: “Gazeteci kökenli siyasetçi olduğum için eleştirim: Ama hakaret asla etmem böyle bir söylemimi de kimse duymamıştır,” Elbistan dan gelen haber iftaradır..

Milletvekili adayı olarak : Siyasi partileri eleştirim, eksiklerini söylerim, ama benim lügatim de hakaret ve iftira atma yoktur !

Demokrasiye inanıyorsak: Seçim sonuçlarına inanacağız, ülkemize sahip çıkacağız., Ben konuşmamda hep sayın diye başlarım , sayın demeyeceğim tek kişi HDP Ali dir ona asla sayın demem, bana küfür eden adama “ diyerek bilgi verdi..

Sayın Ali Öztunç beye teşekkür ediyorum..

Niye teşekkür ediyorum ?

Birilerini eleştiriyoruz: o kişi bizi düşman ilan ediyor, sonra İran-Irak harbi gibi harp ilan ediyor.. Oysa Ali Öztunç bey telefon açtı.. eleştiri hakkımızı kullandığımız için teşekkür etti ancak kendisine seçim dönemi karalama kampanyaları yaptıklarını , bir gazetenin sür manşetinde 25 yaşında oğlu olduğunu ve PKK katıldığını bile yazdıklarını “ üzülerek söyledi..

25 yaşında oğlum olması için 11 yaşında evlilik yapmam gerekirdi.. yaşım ortada, evlilik tarihim belli.. diyerek onu yazanları Allah havale etti..

CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç bey : Her zamanki gibi güzel konuşması, kendisini eleştirmemize rağmen kızmadan teşekkür ederek konuşması , sizleri seviyoruz demesi , onun asaletini bir kere daha ortaya koydu..

Bizim sevdamız Kahramanmaraş daha güzel olsun diye bir şeyler yazıyoruz.. birilerini eleştiriyoruz.. derdimiz Maraş davası.. Kahramanmaraşlı daha güzel yaşasın istiyoruz..

Anlaşılıyor ki : Sayın Ali Öztunç bey seçim sürecinde basın ihmal etmiş , seçimin hızı ile bizlerle görüşmemesi .. karşı taraftan gelen yanlış bilgilerle olayın seyrini değdirtmiş oysa diyalog dan yana olmak gerekiyor..

Siyasilerin en büyük eksiklerinden biri de : Basın mensuplarını seçim dönemi hatırlamalarıdır.. ne olur ayda bir bir araya gelsek Kahramanmaraş meselesini konuşsak..

Ne olur her eleştirdiğimiz kişi : Sayın Ali Öztunç gibi telefon açarak veya gelerek , bizimle sohbet etse , doğruları söylese, veya o konu hakkında bilgi verse.. ne olur..?

Bize gelen bilgi hatta haber metni de vardı: Devlet büyüklerine, milletvekili adaylarına belediye başkanlarına, küfür ve hakaret dolu sözleri vardı..

Tabi böyle bir haberi yayınlamamız mümkün değildi..

Okuyunca : Sayın Ali Öztunç bu size yakışmadı diyerek , çok üzülmüş hatta 2-3 de köşe yazısı yazdım ama iş büyümesin diye yayına vermemiştim..

Bilgisayarımız çöktü : yoksa o yazıları Ali bey’e gönderirdim ama.. başka bir yerde buluna bilir.. diğer gazeteci arkadaşlarımızda buluna bilir.. onlardan temin etmesi mümkün..

Mesele o değil: Sayın Ali Öztunç , ilk tanıştığımız günkü gibi beyefendi ve her zamanki gibi saygılı ve medeni cesareti ile telefon açarak bizleri bilgilendirdi..

Mesele olan da bu: bizde diyalog eksikliği var ? bir birimizle konuşmuyoruz.. o CHP’li o MHP’li, o Ak Partili, o HDP’li o şu partili onunla konuşulmaz ! mantığı bizi bitiriyor..

Alevi- Sünni çatışması çıkarmak isteyenlere karşı verdiği mücadeleyi anlattı..

Biz bastırmaya çalıştık- HDP’liler ortalığı karıştırdı..

Diye devam eden sohbetimizde güzel konularda konuştuk.. yakın da bir araya gelerek karşılıklı sohbet etmek isterim.. kendisine de söyledim.. bakalım birlik ne zaman olacak..

Bu vesile ile diyalog günler diliyorum..

İyi günler..